A legjobb PS4 játékok, amiket ki kell próbálnod!

Azt hiszem bátran kijelenthetjük, hogy a Sony megnyerte a konzolok háborúját, legalábbis ami ezt a generációt illeti. A vállalat nem is olyan rég jelentette be, hogy már 86 millió PlayStation 4 konzolt értékesítettek. Ez még a PlayStation 3 eladási számait is meghaladja, arról nem is beszélve, hogy a Microsoft Xbox One eladásait pedig bőven túlszárnyalja. Következzenek tehát a legjobb PS4 játékok, amiket garantáltan ki akarsz majd próbálni az új konzolodon!

A Sony győzelmének egyik kulcsa az, hogy amikor 2013-ban kihozták az új generációs konzolt, az ára 100 dollárral alacsonyabb volt, mint a Microsoft megoldása. Valamint inkább az átlagos felhasználókat vették célba. Ezen felül a Sony megtartotta korábbi jó szokását és remek PlayStation-exkluzív címeket adott ki az évek során. Az utóbbi 5 évben a PlayStation 4 a valaha készült legjobb játékok platformja lett, amik ráadásul más platformon nem is érhetők el.

Ha most tervezzük egy PlayStation 4 konzol vásárlását, akkor nincs is jobb idő arra, hogy végig fussuk azon játékok listáját, amiből egy remek kollekciót lehet kiépíteni. A Sony készül a következő generációs PlayStation bevezetésére. A következő néhány évben (valószínűleg PlayStation 5 névvel, legkorábban 2020-ban) és a legjobb játékokat rendkívül jó áron szerezhetjük be. És ha éppen a „régi” PlayStation 4-et akarjuk lecserélni az újabb PlayStation 4 Pro-ra, akkor is jó helyzetben vagyunk. Sok játékot optimalizálnak mostanság, hogy kihasználják a gyorsabb hardvert.

Bloodborne

A legjobb PS4 játékok, amiket ki kell próbálnod az új konzolodon!

Valószínűleg nem lehet úgy legjobb PS4 játékok listát írni, hogy ne említenénk meg a FromSoftware remek alkotását, a méltán híres Bloodborne-t. Ez a játék egy stílusosabb, goth horror témájú változata a stúdió másik legendás alkotásának, a Dark Souls-nak. A Bloodborne sokkal inkább felhasználóbarátabb a Dark Souls-nál, értjük ezalatt azt, hogy könnyebb vele elkezdeni játszani. Persze félreértés ne essék, maga a játékmenet legalább olyan nehéz. De ha képesek vagyunk elfogadni a játék közbeni gyötrelmeket, akkor mindenképpen vessünk egy pillantást a FromSoftware termékére, hiszen az élmény magáért beszél.

Uncharted 4: A Thief’s End

A legjobb PS4 játékok, amiket ki kell próbálnod az új konzolodon!

Ha már a legjobb PS4 játékok: Bármi is a véleményünk a Naughty Dog lenyűgöző látványvilágú Indiana Jones szimulátoráról, az tagadhatatlan, hogy az Uncharted 4 a franchise legjobb része lett. A stílus maradt a régi, viszont a történet elmesélését egy új szintre helyezi a játék.

A Nathan Drake saga lezárását adó A Thief’s End gyakorlatilag mindent megad a rajongóknak, amiért megszerették a sorozatot: látványos jeleneteket, a legapróbb részletekig kidolgozott környezetet és magával ragadó, nagyon jól megírt történetet. Talán nem feltétlenül szofisztikáltabb, mint egy magas költségvetésű hollywood-i akciófilm, de az Uncharted mindenképpen magasra tette a lécet azok számára, akik egy ilyen szintű filmet játék formában szeretnék megélni.

Nier: Automata

A legjobb PS4 játékok, amiket ki kell próbálnod az új konzolodon!

Nagyon kevés játék képes olyan élményt adni, mint a Nier: Automata, mely a japán Yoko Taro szüleménye. Őt a Drakengard-ból ismerhetjük. Tulajdonképpen a Nier: Automata az előbb említett 2010-es játék spinoff-ja. A Nier a Platinum Games-től ismerős akciójátékok stílusát vegyíti posztapokaliptikus elemekkel. Ilyenek például gyilkos robotok és a szupererős androidok. Valamint olyan dolgokkal is, melyek csak a legelvetemültebb anime fanoknak lehetnek ismerősek. A játéknak összesen 26 különböző lehetséges vége lehet és olyan szintű történetmesélést várhatunk, mint mondjuk a Devil May Cry esetében.

Persona 5

A legjobb PS4 játékok, amiket ki kell próbálnod az új konzolodon!

A sokak által kedvelt szerepjáték sorozat, a Persona leginkább úgy írható le, mint AZ anime videó játék. Rengeteg tipikus elem van benne. Főhősünk egy japán középiskolás srác, akinek természetesen szuper képességei vannak. Mint például különböző lényekkel való harcolás, miután végzett a vizsgáival és a munkával egy helyi üzletben. Ami a Persona-t működőképessé teszi (és itt konkrétan a 2017-es Persona 5-re gondolunk), az az, ahogy olyan hétköznapias az egész játék. Mint például a Life is Strange esetében is, úgy itt is könnyen a főhős bőrébe tudjuk képzelni magunkat. Az anime-ből megszokottan pedig nagy figyelmet fordítanak a japán kultúra bemutatására, melynek központi eleme az iskola, barátok és család közötti egyensúly megtalálása.

Horizon Zero Dawn: Complete Edition

A legjobb PS4 játékok, amiket ki kell próbálnod az új konzolodon!

A Guerilla Games alkotása, a Horizon Zero Dawn megcsinálta a lehetetlent: egy teljesen új világot hozott létre anélkül, hogy bármilyen korábbi játékot másolt volna elhozta a játékosoknak az egyik legjobb és legkreatívabb videojáték sztorit, amit az utóbbi években láthattunk. A játék – melyet már egy csomagban is megvehetünk a Frozen Wilds kiegészítővel együtt – a távoli jövőben játszódik, ahol az emberiség visszafejlődött egy technológiákat mellőző életformába.

A csavar benne az, hogy gyilkos robot dinoszaurok pásztázzák a földet, miközben főhősünk, Aloy próbálja felfedezni, hogy honnan jöhettek és mi történt a civilizációval, mielőtt ott lettek volna. A Horizon Zero Dawn egy kötelező akció-RPG minden PS4 tulajnak.

Monster Hunter: World

A legjobb PS4 játékok, amiket ki kell próbálnod az új konzolodon!

A kézi konzolok és a mobilos portok után sok évvel a Monster Hunter franchise végre visszatér konzolra és PC-re is. Ez valószínűleg az eddigi legjobban sikerült/legkifinomultabb rész, vagy legalább hosszú idő óta az egyik legjobb. Mint a klasszikus RPG-kben, a Monster Hunter: World-ben is harcolhatunk hatalmas lények ellen, gyűjthetünk különleges tárgyakat, melyekből komoly fegyvereket és védőfelszerelést készíthetünk karakterünk számára. Majd ezekkel újra szembe szállhatunk a szörnyek ellen. A történettel nem törődtek olyan sokat. Ez a játék inkább azoknak készült, akik szeretik fejleszteni a karakterüket.

A Dark Souls utáni időkben megszokhattuk, hogy ezek a játékok arra építenek, hogy a játék előrehaladtával nagyobb és nagyobb főellenségekkel harcoljunk. A Monster Hunter: World ügyesen vegyíti ezeket az elemeket, miközben a kockáknak is kedvez azzal, hogy rengeteg féle tárgyat gyűjthetünk.

No Man’s Sky

A legjobb PS4 játékok, amiket ki kell próbálnod az új konzolodon!

A No Man’s Sky Sean Murray, indie játékkészítő és a Hello Games csapatának szüleménye. A játék a 2016-os év egyik legmegosztóbb alkotása volt. A csapat nagy ígéretet tett arra, hogy majd bebarangolhatjuk a végtelen univerzumot, viszont a rajongók kicsit csalódottak voltak, mert egy kicsit túl sokat ígértek ahhoz képest, ami a vége lett. Viszont a megjelenés óta eltelt 2 év alatt a Hello Games rengeteg frissítést adott ki a játékhoz, melyekkel szépen lassan kijavították ezeket, ráadásul az extra tartalmakért nem kellett fizetni.

A legfontosabb ezek közül mindenképp a July’s Next kiegészítő volt, mely megnyitotta a multiplayer módot a játékosok előtt és ezen felül is rengeteg dolgot hozott. Így már mindenképpen érdemes vele egy próbát tenni!

Shadow of the Colossus (2018)

A legjobb PS4 játékok, amiket ki kell próbálnod az új konzolodon!

A legendás Fumito Ueda 2005-ös alkotása, a Shadow of the Colossus játékos körökben nagyon nagy népszerűségnek örvend. Még a mai napig is meghatározó az indie játékok körében. A játék egy 4K / HDR remake-et is kapott, melynek újraépítették a vizuális elemeket, tehát nem csak egy feljavított dologról van szó, mint sok esetben.

A látványt félretéve a játék ugyanaz maradt: a főhősnek 16 óriási szörnnyel kell megküzdenie, ha vissza akarja kapni szerettét. A fura kameraállások és a nehézkes irányíthatóság ezt a küldetést igazán nagy kihívássá teszi. Ettől függetlenül a játék látványvilága gyönyörű és a történet egyedülálló, úgyhogy nem kérdés, hogy a konzolunkon a helye, főleg ha PS4 Pro-nk van és hozzá egy jó 4K / HDR TV-nk is.

God of War

A legjobb PS4 játékok, amiket ki kell próbálnod az új konzolodon!

A Sony God of War rebootja vitte haza a tavalyi Game Awards fődíját és azt kell, hogy mondjuk: nem véletlenül. Ezért a játékért már önmagában is megéri venni egy PS4-et. Egyszerűen ennyire jó. A projektet a Sony által birtokolt SIE Santa Monica Studio vitte és gyakorlatilag újjáépítették a God of War egész világát. Nyilván a játék továbbra is elég erőszakos. A látványvilág és a sztori kifejezetten jó lett és meghatározójává válhat a modern single player játékoknak.

Destiny 2: Forsaken

A legjobb PS4 játékok, amiket ki kell próbálnod az új konzolodon!

A Destiny 2 2017 őszén jelent meg és nagy változásokat hozott. Sokkal inkább az átlag játékos számára készült ez a rész, mintsem az első részhez hasonlóan a hardcore gamereknek. Nagyon sok jó újítás került is került a játékba. Azonban a fejlesztő Bungie néhány olyan dolgot is kihagyott, amik az első részt olyan jóvá tették.

1 évvel később megjelent a Forsaken kiegészítő és sok hibát javított. A Destiny 2-vel sajnos csak akkor éri meg játszani, ha sok időt  bele tudunk ölni, de a barátainkkal ennek ellenére is jól el lehet lenni. A PS4-en játszók plusz küldetéseket és fegyvereket kapnak, a Sony és az Activision között született megállapodásnak köszönhetően.

Spider-Man (2018)

A legjobb PS4 játékok, amiket ki kell próbálnod az új konzolodon!

Ahogyan a Spider-Man franchise nagy meghatározója volt a szuperhősös filmeknek 20 évvel ezelőtt, úgy a Spider-Man játékok szintén egy műfaj meghatározói lettek. Gondoljunk csak a Spider-Man 2-re 2004-ben. Ez többek között a Grand Theft Auto-ból is merített ötleteket. Így 14 évvel később az Insomniac Games játéka, az új Spider-Man nem hat olyan egyedinek. De ettől függetlenül brutális látványvilággal bír és sok izgalmas küldetést tartogat.

Red Dead Redemption 2

A legjobb PS4 játékok, amiket ki kell próbálnod az új konzolodon!

A Rockstar Games már jól ismert arról, hogy az open world játékokat mindig egy szinttel feljebb emelik. A Red Dead Redemption 2 még ezt az elvárást is túlszárnyalta. A western open-world klasszikus folytatása egy nagyon komplex játék lett, ami egyszerre gyönyörű és frusztráló is tud lenni.

A felhasználói felület elég zavaros és az irányíthatóság se a legjobb, nagyjából mint az előző konzol generáción. Viszont a játék változatossága és realisztikussága mindenért kárpótolja a játékost. Úgyhogy méltó helye van a legjobb PS4 játékok között.

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?