A Lenovo az Esperrel együttműködve vállalati szintű Android megoldásokat kínál a dedikált eszközhasználat megkönnyítésére

0
493

A Lenovo lehetővé tette az Esper eszközkezeléssel támogatott Android eszközök értékesítését, emellett kínál egy válogatott eszközportfóliót, amelyre az Esper Foundation saját Android operációs rendszerét telepítette, valamint ezzel együtt az Esper az eszközkezelést is biztosítja. Ez a partnerség különösen előnyös lehet az olyan ágazatokban tevékenykedő ügyfelek számára, mint a kiskereskedelem, vendéglátás és egészségügy. Az együttműködés lehetővé teszi számukra, hogy a legújabb Lenovo hardvereket használják, és egyszerűen telepítsék azt, valamint távolról ellenőrizzék ezeket az eszközöket az Esper segítségével.

Az Esper, mint vezető szerepet játszó vállalati szintű Android eszközkezelési platform, és a globális technológiai erőgép, azaz a Lenovo, egy viszonteladói megállapodást kötött. Ez az együttműködés lehetővé teszi a Lenovo számára, hogy eladja az olyan eszközök portfólióját, melyek vállalati szintű Android operációs rendszert futtatnak, és amelyekhez a Esper által biztosított dedikált eszközkezelés is jár. Ennek révén a vállalatok egyszerűbben telepíthetik, kezelhetik és frissíthetik a dedikált számítógépeket az üzleti tevékenységük során, elősegítve ezzel a hatékonyabb működést.

A Lenovo OEM Solutions lehetővé tette a hardveres és szoftveres integrációt, hogy támogassa a közös megoldások szállítását. Az első olyan x86 platform, amelyen az Esper Foundation for Android fut, és vállalati szintű erőteljes és megbízható egyedi operációs rendszert kínál x86 és ARM eszközökhöz, mint a Lenovo ThinkCentre M70a 3. generációs asztali számítógép. Az év végéig további négy tervezett x86 platform is csatlakozik hozzá, köztük a Lenovo ThinkCentre M70q, M90n-1 IoT és a ThinkEdge SE30 v2. Ahogy a vállalkozások továbbra is az Androidos ökoszisztéma felé fordulnak a nagyobb rugalmasság és hatékonyság érdekében, a Lenovo új, megbízható, konfigurálható és hosszú élettartamú x86 megoldásai, amelyeket az Esper támogat, elősegítik az ügyfelek elégedettségét.

„Ez a partnerség egy újabb lépés a Lenovo számára az ügyfelek kielégítése felé, különösen a kiskereskedelem, vendéglátás, egészségügy és más iparágak területén. A dedikált eszközök elterjedtek számos kulcsfontosságú iparágban, és az Esperrel kialakított új közös megoldásunk lehetővé teszi számunkra, hogy a Lenovo x86 eszközeivel a legjobb Android élményt nyújtsuk, megőrizve a következetességet és az előrejelzéseket” – mondta Johanny Payero, a Lenovo globális fejlett megoldások marketing és stratégiai igazgatója. „Célunk, hogy lehetőséget biztosítsunk az ügyfeleknek a gyors eszköztelepítésre, a területen történő távoli eszközkezelésre, valamint a folyamatos szoftverfrissítésekre, hogy kivételes élményeket nyújtsunk.”

A vállalati szintű Android-felhasználás növeli a rugalmasságot és költséghatékonyságot

Azok az ügyfelek, akik Androidos eszközflottát szeretnének létrehozni vagy frissíteni, most lehetőséget kapnak arra, hogy a ThinkCentre M70a asztali számítógépeiket Android operációs rendszerrel kössék össze, mindezt a Windows és Linux konfigurációk mellett. Az Android használatával az ügyfelek kihasználhatják a rendszer rugalmasságát, globális ismertségét, költséghatékonyságát, valamint a nagy fejlesztői közösség előnyeit is.

A ThinkCentre M70a 3. gen egy 21,5 hüvelykes érintőképernyős all-in-one asztali számítógép, amely kiváló teljesítménnyel rendelkezik. Ezt a gépet akár 12. generációs Intel Core i9 processzorral, akár 16 GB SODIMM DDR4 3200MHz memóriával és akár 512 GB PCIe SSD-vel is lehet konfigurálni. A számítógépet az Esper Foundation for Android támogatja, amely vállalati szintű Android 11 operációs rendszert nyújt testreszabhatósággal, perifériakompatibilitással, negyedéves biztonsági frissítésekkel, hosszú távú támogatással (legalább 3 év), Esper Seamless Provisioninggal, valamint alkalmazás- és rendszerhibaértesítésekkel.

Az Esper dedikált eszközkezelő platformja távolról telepíti, kezeli, figyeli és frissíti az eszközöket, mindezt egy egységes felhasználói felületről. Ezenkívül az Esper platformja automatizálja az IT műveleti folyamatokat, csökkenti a tervezetlen leállásokat és a költséges helyszíni IT támogatást, így jelentősen csökkentve az üzemeltetési költségeket.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy a Lenovoval együttműködhetek egy olyan megoldás létrehozásában, amely egy erős Android operációs rendszert kínál, kifejezetten dedikált eszközhasználati esetekhez tervezve” – mondta Shiv Sundar, az Esper COO-ja és társalapítója. „Világszerte számos ügyfél használ Android táblagépeket a fontos műveleteikhez, és most a Lenovo kiváló x86 eszközei és formatervezési megoldásai is hozzájárulnak az értékteremtésükhöz. A Lenovoval együttműködve láthatjuk, hogy az Esper ügyfelei gyorsan fejlődnek, innoválnak, és kiemelkedő ügyféleredményeket érnek el.”

Android és a dedikált eszközpiac

Bár az Android világszerte a legnépszerűbb operációs rendszer bizonyos perifériák számára, egy 2022-es jelentés szerint egyre növekvő népszerűségre tesz szert az üzleti dedikált eszközhasználati piacon is. A vizsgált szervezetek eszközflottájának 41%-a használ Android operációs rendszert (beleértve az AOSP-t és a Google alkalmazásokat), míg a Microsoft Windows 26%-kal, az Apple iOS 24%-kal és a Linux 8%-kal képviseltette magát. Azok a szervezetek, amelyek a folyamatok jelentős részét Androidon futtatják, azt említették, hogy az Android használatának fő okai közé tartozik az alacsonyabb tulajdonlási költség, a megbízható platform és alkalmazásfejlesztő eszközök, valamint a megbízható biztonsági funkciók.

Az Android x86 Intel és AMD processzorokkal rendelkező eszközökön történő futtatása iránt magas az érdeklődés manapság. A válaszadók közül majdnem 10-ből 9-en jelezték érdeklődésüket az Android x86 eszközök számára kínált megoldások iránt. A dedikált eszközflották esetében az Android használatának legnagyobb észlelt kihívása között a válaszadók 23%-a az x86 eszközök hivatalos támogatásának hiányát említette. A Lenovo és az Esper közös megoldása lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy teljes körű ajánlatot kapjanak, és kielégítsék az igényeiket ezen a területen.

Pár szóban az Esper-ről

Az Esper az egyetlen platform, amely lehetővé teszi a kiszámítható szoftvertelepítést és eszközkezelést. Mint az Android eszközök számára a DevOps gyakorlatokat lehetővé tevő iparágot vezető megoldás, az Esper küldetése az, hogy a szoftverfejlesztő csapatoknak ne kelljen aggódniuk a hardver miatt. Az Esper eszköz-infrastruktúrája lehetővé teszi a fejlesztők, középkategóriás szervezetek és az 100,000-nél több eszközt tartalmazó vállalati flottáknak, hogy szoftverüket szolgáltatásként hasznosítsák. Az Esper gyorsan növekvő ügyfélbázissal rendelkezik, amelybe beletartoznak a világ leginnovatívabb nagy márkái, legyen szó kiskereskedelmi, vendéglátási, logisztikai, egészségügyi, oktatási vagy más területekről.

Összegzés

A Lenovo és az Esper közötti partnerség révén lehetőség nyílik az Esper eszközkezeléssel támogatott Android eszközök értékesítésére, valamint egy dedikált eszközportfólió kínálására, amelyen az Esper saját Android operációs rendszere fut, és az Esper eszközkezelést is biztosítja. Ez a partnerség különösen hasznos lesz a kiskereskedelmi, vendéglátás és egészségügyi ágazatok számára, lehetővé téve a legújabb Lenovo hardverek egyszerű telepítését és távoli ellenőrzését az Esper platform segítségével. Az Esper vállalati szintű Android eszközkezelést kínál, és lehetővé teszi a Lenovo számára, hogy olyan eszközöket értékesítsen, amelyek dedikált Android operációs rendszert futtatnak és az Esper dedikált eszközkezelését használják. Ez a megoldás segíti az ügyfeleket a testreszabható és hatékony eszközhasználatban, miközben csökkenti az üzemeltetési költségeket. Az Esper és a Lenovo együttműködése lehetővé teszi az ügyfelek számára a teljes körű Android élményt és dedikált eszközkezelést nyújtó megoldások elérését, elősegítve az ügyfelek elégedettségét és hatékonyságát az üzleti tevékenységük során.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét