A Lenovo az Intel alapú infrastruktúra-megoldások következő generációjával egyszerűsíti az AI használatát a vállalkozások számára

0
14

– Az új Lenovo Infrastructure Solutions V4 portfólió az Intel Xeon 6 processzorokat használja a teljesítmény gyorsítása, az IT konszolidálása és az energiafogyasztás csökkentése érdekében.

– A Lenovo a célzott munkaterhelésekhez megfelelő méretű számítási kapacitást, teljesítményt és hatékonyságot, valamint több mint 4-szer több magot rackenként és Lenovo Neptune folyékony melegvizes hűtést biztosít.

– Az új megoldások révén minden vállalkozás számára hozzáférhetővé válik az AI, biztosítva a megfelelő GPU-kat, CPU-kat, valamint a szükséges szoftvereket, tárolókat és szolgáltatásokat. Ezek az újítások lehetővé teszik, hogy a vállalkozások könnyedén integrálják az AI technológiát működésükbe, növelve ezzel hatékonyságukat és versenyképességüket.

A Lenovo bejelentette a Lenovo ThinkSystem V4 portfólióját, amely Intel-alapú megoldásokat tartalmaz, és Intel Xeon 6 processzorokkal működik. Ezeket a rendszereket úgy tervezték, hogy a mesterséges intelligencia könnyen hozzáférhetővé váljon, miközben rugalmasan igazodnak bármely vállalkozás egyedi munkaterhelési igényeihez. Az új portfólió lehetővé teszi a cégek számára, hogy hatékonyabban használják ki az AI előnyeit, növelve ezzel a termelékenységet és az innovációt. A portfólió új AI-képes megoldásokat tartalmaz, amelyek biztosítják, hogy az AI megfelelő keveréke álljon rendelkezésre, hogy az ügyfelek zökkenőmentesen integrálhassák azt a munkafolyamatokba, olyan új szerverekkel, amelyek célzottan a teljesítmény és a hatékonyság maximalizálására lettek kifejlesztve és optimalizálva a célzott munkaterhelésekhez. Emellett az új, AI-alapú Lenovo Systems Management megoldások mostantól generatív AI-t használnak a telepítés és konfiguráció automatizálására és egyszerűsítésére az egyre inkább elosztott számítástechnikai hálózatokban. A következő generációs ThinkSystem V4 portfólió együttesen felszabadítja a vállalatspecifikus adatokat, támogatja az operatív döntéshozatalt, javítja a menedzsment hatékonyságát és növeli a termelékenységet, miközben védi az információkat.

A vállalkozásoknak ma már olyan technológiai keretrendszerekre van szükségük, amelyek minden vállalkozás számára elősegítik a mesterséges intelligencia bevezetését és befogadását, miközben gyorsabb meglátásokat generálnak és maximalizálják a hatékonyságot minden IT-munkaterhelés esetében. A Lenovo folyamatos innovációja az AI terén beváltja az „Okosabb AI mindenkinek” ígéretét azáltal, hogy leegyszerűsíti az ügyfelek számára az AI használatát, és lehetővé teszi a rugalmasságot az AI bevezetéséhez.

„A Lenovo elkötelezett a Smarter AI for All (okosabb mesterséges intelligencia mindenkinek) mellett, olyan fejlesztésekkel, amelyek lehetővé teszik a mesterséges intelligenciát bármilyen léptékben és bármilyen méretű vállalkozás számára. A Lenovo ThinkSystem V4 portfóliót úgy terveztük, hogy az AI minden fejlesztési és alkalmazási szakaszban elérhető, tisztességes és inkluzív legyen” – mondta Kirk Skaugen, a Lenovo Infrastructure Solutions Group elnöke. „A Lenovo Intelligens Infrastruktúra következő generációja olyan hibrid AI-megoldásokat kínál, amelyek lehetővé teszik az ügyfelek és a partnerek számára, hogy gyorsabban alkalmazzák az AI-t, és teljes mértékben felszabadítsák az adatok erejét bármilyen munkaterhelésen és skálán.”

„Az Intel és a Lenovo közös elképzelése, hogy az AI-t mindenhová eljuttassuk” – tette hozzá Justin Hotard, az Intel adatközpont és AI csoport ügyvezető alelnöke és vezérigazgatója – „A Xeon 6 processzorokkal segítünk a vállalkozásoknak, hogy az AI erejét felhasználva megragadják a saját adataik értékét, és valós üzleti eredményeket érjenek el.”

Mindenféle üzleti igényre optimalizált munkaterhelések

A Lenovo ThinkSystem V4 portfólió fejlett teljesítményével, hatékonyságával és kezelhetőségével minden vállalkozás számára könnyebben elérhetővé teszi az AI alkalmazását. Az új szerverek lehetővé teszik a szervezetek számára, hogy konszolidálják IT-infrastruktúrájukat, miközben gyorsabb betekintést nyernek és növelik az energiahatékonyságot. Mindezt egy olyan zökkenőmentes platformon keresztül, amelyet kifejezetten a vállalkozások mai munkaterhelési igényeire optimalizáltak.

A portfólió részeként a Lenovo bemutatja az új ThinkSystem szervereket, amelyeket kifejezetten a rack-sűrűség és a nagy volumenű tranzakciós adatok kezelésére optimalizáltak, maximalizálva az adatközpontok feldolgozási teljesítményét. Ezek a szerverek ideálisak vállalatok, felhőszolgáltatók, nagy teljesítményű számítási rendszerek és távközlési vállalatok számára. A Lenovo célzott mérnöki munkája és az Intel Xeon processzorok használatával a ThinkSystem V4 portfólió több mint négyszer annyi magot biztosít rackenként, és 4,3-szor nagyobb teljesítményt nyújt.

Az új Lenovo ThinkSystem SD520 V4 szerver kivételes rack-sűrűséget és hatékonyságot kínál, akár 225%-kal több maggal egy 2U-s házban, az ultra-sűrű feldolgozási képességek és akár 3,18-szor nagyobb átviteli sebesség érdekében, hogy kezelje a megnövekedett webes tranzakciók számát. Az előző verzióhoz képest háromszor több tárolóeszközzel rendelkezik, így a platform nagyobb memória-sávszélességet biztosít. Ez ideális a számításigényes tranzakciós munkaterhelésekhez, gyorsabb betekintést nyújtva az online banki szolgáltatások, e-kiskereskedelem és felhőszolgáltatók számára.

Emellett az új Lenovo ThinkSystem SR630 V4 új szintre emeli a teljesítményt a felhőszintű, Telco 5G Core és e-kereskedelmi munkaterhelések esetében, maximalizálva a rackenkénti teljesítményt, akár 42%-kal gyorsabb médiatranszkódolással. A szerver használatával az ügyfelek csökkenthetik költségeiket a kezelési folyamatok egyszerűsítésével, az állásidő minimalizálásával és az erőforrás-kihasználás optimalizálásával. Az Intel innovatív E-Core technológiája révén, amely csökkenti az energiafogyasztást, miközben maximalizálja a Telco Core alkalmazások teljesítményét, az SR630 V4 fokozott teljesítményt és munkaterhelés-optimalizálást biztosít. Ez akár kétszeres alkalmazás-sávszélesség-javulást eredményez, amit a PCIe 5.0 IO és a DDR5 memória támogat.

Ahogy az AI új korszaka fejlődik, a Lenovo infrastruktúráját is úgy tervezték, hogy az ügyfelek az innovációra koncentrálhassanak. Az ITIC által az x86-os biztonság terén öt egymást követő évben első helyre rangsorolt Lenovo ThinkSystem szerverek megerősített védelmet nyújtanak az egyre kifinomultabb biztonsági fenyegetések ellen, és támogatják a legmagasabb szintű üzletmenet-folytonosságot. Ezek a szerverek tartalmazzák a NIST SP800-193 Platform Firmware Resiliency (PFR) szolgáltatást is. Emellett a firmware mesterséges intelligencia alapú kódellenőrzése és a legújabb megfelelőségi szabványok alkalmazása tovább növeli a biztonságot, hatékonyan elhárítva a következő szintű fenyegetéseket.

A folyadékhűtés kiterjesztése az innováció felgyorsítása érdekében

A Lenovo több mint egy évtizede világelső a folyadékhűtéses energiatakarékos számítástechnika terén. Ahogy a szervezetek folyamatosan növelik számítási kapacitásaikat az intelligensebb eredmények érdekében, a Lenovo Neptune folyadékhűtési innovációja lehetővé teszi a mesterséges intelligencia által igényelt nagy teljesítmény biztosítását. Eközben akár 40%-kal csökkenti az energiafogyasztást a hő elvezetésére szolgáló folyadék használatával.

A Lenovo kiterjeszti úttörő Neptune lég- és folyadékhűtéses hőkialakításait a portfóliójában szereplő további szerverekre, ezáltal még nagyobb hatékonyságot biztosítva a számítástechnika felgyorsulása során, hogy megfeleljen az intelligens átalakulás követelményeinek. A ThinkSystem V4 rendszerrel a Lenovo Neptune folyadékhűtéses technológiája elérhetővé válik a több csomópontos, hagyományos vállalati, HPC- és AI-optimalizált szerverek számára, csökkentve ezek energiafogyasztását. Ez segíti a különböző méretű vállalatokat abban, hogy kompromisszumok nélkül érjék el a versenyzéshez és az AI-vel való előrelépéshez szükséges számítási teljesítményt.

A mesterséges intelligencia megfelelő „keveréke” (from the Edge to Cloud)

A Lenovo rendelkezik az iparág legátfogóbb AI-képes portfóliójával, amely a „szélektől” a felhőig terjed, és a GPU-k, CPU-k, szoftverek és támogatás megfelelő keverékét kínálja. A Lenovo AI Innovators program több mint 165 megoldást, szolgáltatást és partnert biztosít az ügyfelek számára, lehetővé téve számukra, hogy bármilyen méretű AI-munkaterhelést kezeljenek, és eligazodjanak az AI-útvonalon a vertikális piacok széles skáláján. Az új Intel Xeon 6 processzorok segítenek abban, hogy az AI minden szinten elérhetővé váljon, hatékony és gyors feldolgozást biztosítva a legigényesebb munkaterhelésekhez is, mielőtt további gyorsítókra lenne szükség. Az Intel processzorokkal és a Lenovo célzott mérnöki munkájával az új V4 infrastruktúra portfólió úgy lett kialakítva, hogy növelje az AI munkaterhelések hozzáférhetőségét bármilyen léptékben. Megoldásokat kínál a következőkre: CPU-alapú mesterséges intelligencia következtetések levonására 20 milliárd paraméterig terjedő modellek esetén, CPU+GPU megoldások mainstream AI munkaterhelésekhez, valamint GPU-gazdag megoldások modellezéshez és képzéshez 175 milliárd paraméter felett.

A Lenovo bevezette az AI tanácsadó és professzionális szolgáltatásait, hogy felgyorsítsa a vállalkozások AI bevezetésével kapcsolatos sikereit. Ezek a szolgáltatások, megoldások és platformok széles választékát kínálják, segítve a különböző méretű vállalkozásokat abban, hogy gyorsan, költséghatékonyan és méretarányosan alkalmazzák az AI-t. A kulcsrakész iparági megoldásokkal kombinálva a Lenovo támogatja a szervezeteket AI-munkaterheléseik elindításában, biztosítva végtelen rugalmasságot a különböző számítási motorok használatában.

AI-alapú rendszermenedzsment

A hibrid intelligens infrastruktúra terjedésével egyre nagyobb igény mutatkozik az egyszerűbb tervezésre, telepítésre, irányításra és karbantartásra. A Lenovo új AIOps Systems Management megoldása generatív AI segítségével előre jelzi az ügyfelek igényeit, még mielőtt azok felmerülnének. Az ügyfelek könnyedén, akár két nap alatt telepíthetik a megoldásokat egyetlen felületen keresztül. A Zero Trust Architecture és a Management Hub 2.0 alkalmazásával a rendszer minimalizálja a biztonsági támadási felületet.

Az újonnan továbbfejlesztett, AI3 AIOps által támogatott XClarity One az iparág első hibrid felhőalapú, egységesített Management-as-a-Service szolgáltatása. Ez a megoldás három prediktív hibaelemző motort kínál, amelyek gyorsan azonosítják a potenciális problémákat és minimalizálják a rendszerleállási időt, folyamatosan növelve a pontosságot. Ez a három motor a közvetkező:

– AI3-alapú prediktív hibaelemzés: előrejelző hardverhiba felismerés és folyamatos fejlesztés a Gen AI segítségével 

– AI3-alapú Call Home: proaktív problémamegoldás a támogatási jegyek automatikus megnyitásával és hibajelentések küldésével.

– AI3-alapú premier támogatás (Smarter Support): Az AI automatikusan küldi az alkatrészeket és szolgáltatásokat, csökkentve a szervizköltségeket és minimalizálva az állásidőt.

Mivel a számítási teljesítmény napjainkban egyenletesebben oszlik el a felhőben, a peremhálózatokon és az eszközökön, az AI és a vállalati megoldások telepítéséhez többrétegű, hibrid AI-infrastruktúrára van szükség, amely lefedi az „ügyfél-perem-felhő-hálózat-intelligencia” területét. A Lenovo az intelligens eszközöktől kezdve az intelligens infrastruktúrán át a teljes körű szolgáltatásokig folyamatosan feszegeti az innováció határait. Új, innovatív megoldásokat kínál, amelyek a távoli peremig biztosítják a fejlett számítástechnikát, lehetővé téve az intelligensebb AI-t mindenki számára, egyszerűsített, rugalmas telepítéssel és továbbfejlesztett biztonsági funkciókkal.

techkalauz.hu – az online techmagazin