A Lenovo bemutatta a Thinkplus Lipstick 100 W-os GaN töltőt

0
562

A Lenovo bemutatta az új gallium-nitrid (GaN) USB Type-C töltőjét. A Thinkplus Lipstick elég erős ahhoz, hogy laptopokat, okostelefonokat és táblagépeket akár 100 W-tal töltsön.

Új töltőt adott ki Kínában a Lenovo, amely állítása szerint gyakorlatilag minden USB Type-C porttal ellátott készüléket képes teljes sebességgel újratölteni. Meglepő módon a gyártó ezt a terméket csak opcionális tartozékként fogja árusítani, és nem csomagolja laptop, tablet vagy okostelefon mellé.

A cég honlapja szerint a töltő mérete 73 x 30 x 35 mm, úlya pedig 171 gramm. Érdemes megjegyezni, hogy az adapteren csak egy darab Type-C port van, ami némiképp korlátozza a töltő sokoldalúságát. Állítólag a GaN töltő akár 94%-os hatékonysággal működik és 8760 órán keresztül képes folyamatosan, gond nélkül dolgozni.

A Lenovo november 7-től 399 CNY-ért (~55 EUR) kezdi árulni az 1,8 méteres kábellel ellátott Thinkplus Lipstick-et Kínában. Sajnos a Lenovo egyelőre nem kommentálta, hogy Kínán kívül forgalomba hozza-e a terméket.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét