A Lenovo bemutatta az új, AI Ready ThinkPad P1 Gen 7 mobil munkaállomását

0
1400

A Lenovo bemutatta legújabb mobil munkaállomás kínálatát, amelyeket nagyon aprólékosan dolgoztak ki, hogy az összetett munkaterhelések kezeléséhez szükséges kivételes teljesítményt könnyedén biztosítani tudják. A Lenovo ThinkPad P1 Gen 7, P16v i Gen 2, P16s i Gen 3 és P14s i Gen 5 a legmodernebb AI-technológiáknak köszönhetően átalakítják a szakemberek AI-hoz kötött munkáját. Az iparági partnerekkel, az Intellel, az NVIDIA-val és a Micronnal együttműködve a Lenovo olyan nagy teljesítményű AI Ready PC-ket mutatott be, amelyek megfelelnek a modern kor feladatainak ellátásához. Az integrált neurális feldolgozóegységgel (NPU) ellátott Intel Core Ultra processzorok és az NVIDIA RTX Ada generációs GPU-k beépítése jelentős előrelépést jelent az AI-technológiában, ugyanis ez növelheti az általános teljesítményt és a termelékenységi képességeket.

A legújabb ThinkPad P sorozatú, Intel Core Ultra processzorokkal és NVIDIA RTX Ada generációs GPU-kkal hajtott mobil munkaállomások rugalmas, nagy teljesítményű és energiatakarékos, mesterséges intelligencia alkalmazására képes PC-ket biztosítanak. Az integrált NPU a könnyű, folyamatos AI-feladatok kezelésére szolgál, míg az NVIDIA GPU az igényesebb, mindennapi AI munkafolyamatokat végzi el. Ez a kombináció lehetővé teszi az AI-technológiák zökkenőmentes és megbízható működését, kiszolgálva a 3D modellezést és jelenetfejlesztést, valamint a mesterséges intelligencia következtetést és akár a képzést is, amelyet szakemberek alkalmaznak.

„A Lenovo ThinkPad P sorozat legújabb mobil munkaállomásai, amelyeket a „mindig úton lévő” szakemberek számára terveztünk, a munkaállomás-ismeret, a magas szintű AI Ready teljesítmény és a valódi mobilitás ideális kombinációját kínálják” – mondta Rob Herman, a Lenovo Worldwide Workstation and Client AI Business alelnöke. „A munkaállomás-innováció csúcsát képviselő ThinkPad P sorozatú laptopok azért készültek, hogy segítse a kreatív szakembereket, mérnököket és adattudósokat a komplex munkafolyamatok során.”

ThinkPad P1 Gen 7: A Lenovo egyik legerősebb AI Ready mobil munkaállomása

A ThinkPad P1 Gen 7 a Lenovo könnyen hordozható és nagy teljesítményű mobil munkaállomása, amelyet intenzív gépi tanulási feladatokhoz terveztek, valamint rugalmasan lehetővé teszi a munkavégzést bármilyen helyről. A készülék prémium alumínium konstrukciója kiegészíti a nagy teljesítményű belső részeket, ezzel bemutatva a legmodernebb AI technológiát. A legújabb Intel vPro, Evo Edition Intel Core Ultra processzorokkal, integrált NPU-val és akár NVIDIA RTX 3000 Ada generációs laptop GPU-val felszerelt ThinkPad P1 Gen 7 hihetetlen teljesítményt és élményt tud nyújtani. A CPU, az NPU és a GPU együttes erejének kihasználásával ez a Lenovo munkaállomás az AI-feldolgozási követelmények hatékony teljesítésére optimalizált.

Az új laptop egyes konfigurációkban folyékony fém hőkialakítással rendelkezik, amely fokozza a hűtési teljesítményt és a hosszú távú megbízhatóságot, és megfelel a kritikus munkafolyamatoknak, amikor az összetett feladatok hosszabb ideig maximális teljesítményt igényelnek. A 16 hüvelykes, 16:10 képarányú kijelzővel, a 91,7%-os képernyő-test arányt biztosító keskeny keretekkel és az OLED érintőképernyő konfigurálásának lehetőségével felszerelt, ISV tanúsítvánnyal rendelkező ThinkPad P1 Gen 7 ideális eszköz a tartalomkészítők, adattudósok, játékfejlesztők és CAD-alkalmazások specialistái számára. A modern hibrid munkavállalók igényeire szabott P1 Gen 7 olyan funkciókat tartalmaz, mint az alacsony kékfényt kibocsájtó kijelző, a Dolby Vision és a színkalibráció az éles, élénk képekért.

A ThinkPad P1 Gen 7 továbbá a világ első olyan mobil munkaállomása, amely akár 64 GB LPDDR5x LPCAMM2 memóriát is tartalmaz. Az LPCAMM2, amelyet a Micron a Lenovo-val együttműködve hozott forgalomba, az egyik leggyorsabb energiatakarékos moduláris memóriamegoldást kínálja a PC-k számára. A DDR5 SODIMM3-hoz képest akár 61%-kal kevesebb aktív energiát fogyasztó és 64%-os helytakarékossággal rendelkező LPCAMM2 nagyobb sávszélességet és kétcsatornás támogatást biztosít egyetlen modulban, és ideális nagy teljesítményű memóriamegoldás a mobil munkaállomások és az AI PC-s munkaterhelések számára.

Az AI Ready teljesítményének kiaknázása a Lenovo ThinkPad P sorozatú munkaállomásokkal

A Lenovo AI Ready mobil munkaállomásai az iparágak széles skáláján változtatják meg a felhasználók termelékenységét. Ezek a mobil munkaállomások az adatelemzéstől a kreatív folyamatokig képesek felgyorsítani a munkafolyamatokat, így a legkifinomultabb munkamenetekhez is biztosítják a szükséges teljesítményt. A Lenovo ThinkPad P sorozatú munkaállomásai tökéletesek az olyan iparágak számára, mint az AEC, az M&E, az autóipar és az egészségügy, ugyanis átalakítják a szakemberek munkamódszerét, hatékonyságot és innovációt biztosítanak minden feladatban, és az AI-modellek fejlesztésével és a felhasználási esetekkel kapcsolatos újonnan felmerülő igényekre vannak szabva.

Az új ThinkPad P1 Gen 7, P16v i Gen 2, P16s i Gen 3 és P14s i Gen 5 mobil munkaállomások elsőosztályú komponensekkel vannak felszerelve, amelyek csúcsminőségű teljesítményt biztosítanak. A Lenovo az Intellel közösen jelentősen növelte a legújabb ThinkPad P sorozat teljesítményét és képességeit az innovatív Intel Core Ultra processzorok felhasználásával, mindezt egészen a Core Ultra 9 185H sorozatú CPU-ig értve. Ezek a processzorok a CPU-ból, az NPU-ból és az integrált GPU-ból álló kombinált integrált többprocesszoros csomaggal büszkélkedhetnek, amelyet úgy terveztek, hogy több mint 100 alkalmazásban optimalizálja az AI funkciók teljesítményét.

„A Lenovo legújabb ThinkPad P sorozatú mobil munkaállomásai jelentős előrelépést mutatnak a dedikált neurális feldolgozómotorral felszerelt, csúcstechnológiás Intel Core Ultra processzorokkal. A laptopok AI PC-képességeinek fokozására tervezett technológia javítja a teljesítményt és az energiahatékonyságot is, valamint kiváló együttműködési élményt tesz lehetővé a felhasználók számára, hogy hosszabb ideig legyenek kreatívak anélkül, hogy állandó töltésre lenne szükségük.” – mondta Roger Chandler, az Intel Enthusiast PC és munkaállomás szegmens alelnöke és vezérigazgatója.

Az Intel Core Ultra processzorok nemcsak a mesterséges intelligencia funkciók teljesítményét fokozzák, hanem az energiahatékonysághoz is hozzájárulnak. A processzorok megkönnyítik a jobb együttműködési élményt, például az AI-alapú videokonferenciát, amely magában foglalja a háttér elmosódását, az arcképkeretezést és a szemkontaktus korrekciós képességeket. Az NPU hatékonyan „leveszi” ezeket a feladatokat a CPU-ról vagy a GPU-ról, ami akár 40%-os energiafogyasztás-csökkenést eredményezhet. Ennek következtében a felhasználók hosszabb akkumulátor-üzemidőt élvezhetnek, ami csökkenti a gyakori újratöltés szükségességét.

Azon felhasználók számára, akiknek fejlett AI és grafikus feldolgozási képességekre van szükségük a nagyobb adathalmazokkal való munkához a teljesítmény feláldozása nélkül, a Lenovo legújabb mobil munkaállomás-családja kiválasztott modelleket kínál akár NVIDIA RTX 3000 Ada generációs laptop GPU-val konfigurálva, amely másodpercenként 300 trillió műveletet (TOPS) biztosít, így hatalmas előnyt képes biztosítani az AI-alapú munkafolyamatok során. Az NVIDIA RTX Ada generációs laptop GPU-k a Tensor Core technológiával az AI feldolgozáshoz teljesítményorientált ray-tracing és grafikus képességeket kínálnak a különböző professzionális kreatív, tervezési és mérnöki munkafolyamatok megoldásához. Az NVIDIA AI Workbench az adattudósok és fejlesztők számára biztosítja a Lenovo laptopok, munkaállomások és szerverek közötti munkavégzés, kezelés és együttműködés szabadságát. Az AI Workbench segítségével a Lenovo AI Ready mobil munkaállomása növeli a termelékenységet és a hatékonyságot a különböző munkafolyamatokban.

A professzionális alkotók és adattudósok legértékesebb dolga az idő. Éppen ezért a felhasználók a gyorsított GPU mesterséges intelligenciát felhasználhatják a munkafolyamatok javítására számos alkalmazásban, beleértve a tartalomkészítést, a renderelést és az üzleti termelékenységi eszközöket. Az NVIDIA RTX technológia zökkenőmentes integrációja az Intel Core Ultra processzorokkal együtt növeli az általános teljesítményt, lehetővé téve a szakemberek számára, hogy csökkentsék az egy-egy feladatra fordított időt.

A Lenovo AI Ready ThinkPad mobil munkaállomás portfóliója

A Lenovo ThinkPad P16v i Gen 2 elegáns házban, 16:10 képarányú, 16 hüvelykes kijelzővel a teljesítményorientált felhasználók számára készült, hogy áthidalja a belépőszintű és a csúcskategóriás mobil munkaállomások közötti szakadékot. A fejlett hűtés kettős hőelvezetéssel biztosítja a maximálisan kiterjesztett teljesítményt a nagy munkaterhelésekhez és a hatékony többfeladatos munkavégzéshez. Akár az NVIDIA RTX 3000 Ada generációs laptop GPU támogatását is tartalmazza, amely kiemelkedő teljesítményt, agilitást és költséghatékonyságot kínál, lehetővé téve az innovátorok számára az összetett adatok valós idejű feldolgozását és elemzését.

A Lenovo ThinkPad P16s i Gen 3 a teljesítmény és a hatékonyság kombinációját kínálja egy vékony és könnyű 16 hüvelykes vázban. A ThinkPad P14s i Gen 5 pedig a Lenovo egyik legvékonyabb és legkönnyebb mobil munkaállomása, amely kiváló konfigurálhatósággal, bővíthetőséggel rendelkezik, valamint prémium teljesítményt nyújt útközben egy 14,5 hüvelykes, 16:10-es kijelzővel ellátott vázban. Ezek a karcsú, nagy teljesítményű laptopok akár az NVIDIA RTX 500 Ada generációs laptop GPU-t és DDR5 memóriát is támogatják, kiválóan teljesítenek az AI-gyorsított feldolgozásban és az olyan szoftveralkalmazásokat tartalmazó munkafolyamatokban, mint az AutoCAD, a Revit, a SolidWorks és más szoftverek.

A teljesítmény mellett a Lenovo munkaállomások megbízhatóságukról és biztonságukról is ismertek. A Lenovo büszke arra, hogy olyan kiváló minőségű termékeket gyárt, amelyekre az ügyfelek nap mint nap számíthatnak. Ez alól a legújabb ThinkPad P sorozatú munkaállomások sem kivételek, amelyek szigorú MIL-SPEC teszteknek köszönhetően a legigényesebb munkakörnyezetekben is helytállnak. A Lenovo ThinkShield hardver- és szoftvermegoldáscsomagja tökéletesen illeszkedik a legújabb ThinkPad P sorozatú mobil munkaállomásokhoz, mind az eszköz, mind a kulcsfontosságú információk biztonságáról gondoskodva. A funkciók közé tartozik a felhasználói adatok titkosítására szolgáló diszkrét Trusted Platform Module (dTPM), valamint a korábbi rendszerbeállítások szükség szerinti visszaállítására szolgáló öngyógyító BIOS.

Rövid összegzés

A Lenovo nemrégiben bemutatta legújabb mobil munkaállomásait, amelyeket alaposan kidolgoztak annak érdekében, hogy könnyedén kezeljék a komplex munkaterheléseket. A ThinkPad P1 Gen 7, P16v i Gen 2, P16s i Gen 3 és P14s i Gen 5 modellek az AI-technológiák terén jelentős áttörést jelentenek, ugyanis lehetővé teszik a szakemberek számára, hogy hatékonyan dolgozzanak az AI-hoz kapcsolódó feladatokon. Az Intel Core Ultra processzorokkal és az NVIDIA RTX Ada generációs GPU-kkal felszerelt mobil munkaállomások teljesítmény orientáltak és energiatakarékosak, ezért ideálisak az AI alkalmazásokhoz. Az integrált neurális feldolgozóegység (NPU) és az NVIDIA GPU kombinációja lehetővé teszi az AI-technológiák sima és megbízható működését, kiszolgálva számos szakterületet, például a 3D modellezést és a mesterséges intelligencia használatát.

A legújabb ThinkPad P sorozatú munkaállomásokat úgy tervezték, hogy ideális kombinációját nyújtsák a munkaállomás-ismeretnek, a magas szintű AI Ready teljesítménynek és a valódi mobilitásnak. Ezek a gépek prémium alumínium konstrukcióval és magas teljesítménnyel büszkélkedhetnek, és képesek könnyedén kezelni az intenzív gépi tanulási feladatokat, valamint rugalmasan teszik lehetővé a munkavégzést bármilyen helyről. Az új laptopok számos olyan funkciót kínálnak, mint a folyékony fém hűtés, a prémium kijelzők és a nagyobb memóriaopciók, amelyek segítik a felhasználókat a hatékony és megbízható munkavégzésben.

A Lenovo ThinkPad P sorozatú munkaállomások nemcsak a professzionális felhasználók igényeire vannak optimalizálva, hanem megbízhatóságuk és biztonságuk miatt is ismertek. Azoknak, akiknek fejlett AI és grafikus feldolgozási képességekre van szükségük, a Lenovo kínál megoldást olyan modellekkel, amelyek támogatják az NVIDIA RTX 3000 Ada generációs laptop GPU-t, lehetővé téve az összetett adatok valós idejű feldolgozását és elemzését. A ThinkPad mobil munkaállomások portfóliója kiváló választást kínál mindazoknak, akik komolyan veszik a produktivitást és a megbízhatóságot az AI-alapú munkafolyamatokban.

techkalauz.hu – az online techmagazin