A Lenovo Daystar Bot GS robot elnyerte a 2024-es iF Design Awardot

0
1151

Ha minket olvasol, jó eséllyel láttál már robotkutyát a Boston Dynamicstől. A Spot névre keresztelt robotot olyan feladatok elvégzésére fejlesztették ki, mint például az ipari telephelyek ellenőrzése és a veszélyes feladatok ellátása. Nos, most van egy új versenytársa, a Daystar Bot GS, és meglepő módon a notebookjairól híres Lenovo a gyártója.

A Lenovo Daystar Bot GS, amely a jelek szerint a 2020-ban bemutatott Daystar Robot utódja, csendesen debütált. Bár a Daystar Bot GS hasonlónak tűnhet a Boston Dynamics Spot-jához, van néhány különbség. Az egyik az, hogy a Lenovo nem nevezi kutyának a robotot, valószínűleg azért, mert kettő helyett három pár lába van. Ehelyett a gyártó “Legged Robot For Inspection Solutionként” hivatkozik rá.

Ami a tervezést illeti, az iF Design Site leírása szerint a robot hat lába “páratlan stabilitást és manőverezhetőséget” garantál. Ezzel a Lenovo azt állítja, hogy a Daystar Bot GS robot “könnyen áthalad a különböző terepeken”.

Bár még nincs teljes adatlap, a Lenovo megemlítette, hogy a Daystar Bot GS robot “fejlett vezérlőrendszerrel, élvonalbeli észlelési algoritmusokkal és IP66-os védelemmel rendelkezik”. Ezek a gyártó szerint lehetővé teszik a GS számára, hogy “váratlan forgatókönyvek esetén” se mondjon csődöt.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét