A Lenovo felgyorsítja a mesterséges intelligencia bevezetését az új AI Innovators programmal

0
614

A Lenovo bejelentette az új Lenovo AI Innovators programot, amely egy olyan partnerségen alapuló ökoszisztéma, amely lehetővé teszi a Lenovo ügyfelei számára a mesterséges intelligencia magabiztos használatát. A program széles körű támogatást nyújt a független szoftvergyártók (ISV-k) és ügyfeleik számára, akik a mesterséges intelligenciát az emberekhez szeretnék eljuttatni. A programot kihasználva a Lenovo mesterséges intelligencia-innovátorai nagyszabású kognitív döntéseket hoznak a pénzügyi, gyártási, egészségügyi, kiskereskedelmi és intelligens városi környezetekben, lehetővé téve az olyan vertikális felhasználási eseteket, mint az autonóm vásárlás, a prediktív karbantartás és a klinikai döntéstámogatás.

Az intelligens átalakulás felgyorsulásával a vállalkozások a stratégiai mesterséges intelligencia-megvalósításra helyezik a hangsúlyt, hogy nagyobb hatékonyságot, gyorsabb piacra kerülést és intelligensebb megoldásokat érjenek el az adatkezelés, a biztonság, a tárolás, az elemzés és a karbantartás területén. Valójában 2025-re az IDC arra számít, hogy az AI szolgáltatásokra fordított összköltség eléri az 52,6 milliárd dollárt. Sok vállalkozás azonban megvalósítási kihívásokkal néz szembe az erőforrások korlátai és az eltérő infrastrukturális követelmények miatt.

„A Lenovo az intelligens technológiára való átállás végrehajtására összpontosít, mindezt olyan infrastrukturális megoldásokkal és szolgáltatásokkal, amelyek „felszabadítják az intelligenciát” az üzleti lehetőségek bővítése és a növekedés ösztönzése érdekében” – mondta Scott Tease, a Lenovo Infrastructure Solutions Group HPC és mesterséges intelligencia részlegének alelnöke és vezérigazgatója. „A Lenovo AI Innovators partnerökoszisztéma egyablakos ügyintézést biztosít, hogy bármilyen ügyfelet könnyen, magabiztosan segíthessenek. Maga a koncepció a kezdetektől a mesterséges intelligencia méretezéséig a támogatás teljes skáláját nyújtja, hogy segítse a vállalkozásokat a különféle infrastruktúrák megvalósításának egyszerűsítésében, és napjaink leginnovatívabb szoftvereinek bevezetésében. Továbbá, hogy megvalósítható lépéseket hozzanak a kiskereskedelmi üzletekben, gyárakban, kórházakban és városokban szerte a világon.”

Okos ökoszisztéma a résztvevő partnerek számára

A mesterséges intelligencia-infrastruktúráját kihasználva a Lenovo AI Innovators ökoszisztéma több mint 30 AI ISV-partnert fogadott számos alkalmazásban és szolgáltatásban, amelyek több mint 1 milliárd dollár kockázati tőkebefektetést jelentenek, egészen a kezdetek óta.

„Megtiszteltetés számomra, hogy a Sunlight az egyik első globális Lenovo AI Innovators partner lehet. A Lenovo és a Sunlight technológiái együtt hoznak létre az iparágban olyan első helyen álló mesterséges intelligencia-megoldásokat, amelyek megfelelnek a valós követelményeknek – hogy említsek néhány példát: olajplatformok, kiskereskedelmi üzletek és gyártórobotok ezreinél döntésekké alakítja át az adatokat, ami hihetetlen” – mondta Julian Chesterfield, a Sunlight alapítója és vezérigazgatója. „Ez a partnerség lehetővé teszi a Sunlight számára a korai hozzáférést a Lenovo legújabb élvonalbeli innovációihoz, amelyek kölcsönösen előnyösek partnereink, független szoftvergyártók és vállalataink hálózatai számára.”

A vállalati mesterséges intelligencia egyablakos ügyintézőjeként tervezett Lenovo ökoszisztémája technológiai partnerek, független szoftverfejlesztők, iparág-központú megoldások, hardverek és egyebek egyedülálló sokféleségét kínálja, így biztosítva, hogy az Innovátorok gyorsan hozzáférjenek és üzembe helyezzék az ügyfeleik üzleti igényeinek leginkább megfelelő megoldásokat.

Az AI felé vezető út megkönnyítése

A hézagmentes ökoszisztéma a sikeres AI telepítés minden kulcsfontosságú területét lefedi. Ezalatt értendő a széles hardverportfólió, a HPC, köztes szoftverek, az MLop-ok, a tanúsított mesterségesintelligencia-platformok és a vertikális AI alkalmazások, valamint tesztre szabott szolgáltatások. A Lenovo AI Innovators program olyan fejlett nyílt forráskódú eszközöket használ, mint például az Intel Open Vino és a One API. Ezekre azért van szükség, hogy segítse a vállalkozásokat a legjobb teljesítmény elérésében mind hardver, mind szofter és alkalmazások terén. A program leegyszerűsíti az folyamatokat, és segít csökkenteni a mesterséges intelligencia szoftver fejlesztők költségeit, miközben végső soron ügyfeleiknek önbizalmat ad napjaink leginnovatívabb AI-szoftvereinek használatához.

Ahogy a technológiai innováció továbbra is feszegeti az üzleti élet határait, a vállalkozásoknak lehetőségük nyílik arra, hogy felkészítsék intelligens IT-infrastruktúrájukat a jövőre, hogy versenyképesebbek legyenek ma, és a jövőben is.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét