A Lenovo megígérte: Amíg létezik ThinkPad, addig TrackPoint is lesz

0
632

Azt gondolhatnánk, hogy a TrackPoint kihalóban van. A Dell és a HP már elásták ehhez hasonló funkcióikat, így csak a Lenovo maradt mezőnyben. Most pedig a Lenovo megígérte: amíg léteznek ThinkPadek, a TrackPoint sem fog kihalni.

A laptopok hőskorában még nem volt egyértelmű, hogy melyik egérbeviteli eszköz arat győzedelmet. Az 1990-es években a legnépszerűbb a trackball, az IBM TrackPoint (és a versenytársak hasonló megoldása), valamint az érintőpad volt.

Mára egyértelmű: az érintőpadok győztek.

Trackball gyakorlatilag már nem is létezik, az érintőkijelzőn kívül pedig az egyetlen további megoldás a TrackPoint maradt, amely elsősorban üzleti laptopokon található. Az elmúlt években azonban még ez az alternatíva is ritkább lett.

Könnyen azt gondolhatnánk, hogy a TrackPoint órái meg vannak számlálva, azonban Jerry Paradise, a Lenovo alelnöke a ThinkPad 30. évfordulója alkalmából a PCWatch japán technológiai weboldalnak adott interjújában ezt mondta (japánról lefordítva):

“Abban hiszünk, hogy a TrackPoint mindaddig létezni fog, míg a ThinkPad termékcsalád létezik. Ez az ígéretünk ügyfeleinknek, és hisszük, hogy továbbra is ikonikus része a ThinkPad márka dizájnjának.”

techkalau.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét