A Lenovo mesterséges intelligenciával köti össze az Edge-t, így következő generációs intelligenciával vértezheti fel az adatokat

0
635

Az új Lenovo TruScale egy olyan megoldás, amely lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy azonnal és rugalmasan hozzáférjenek Edge és AI szolgáltatásokhoz bárhol, ahol éppen végzik a tevékenységüket. Az új Lenovo ThinkEdge SE455 V3 a piac egyik legerőteljesebb élszerverét kínálja, amelyet az AMD-EPYC 8004 sorozatú processzorok hajtanak, és ezáltal forradalmi változást hoz az igényes Edge-AI munkaterhelések hatékonyságában. A teljes élszerver portfólió pedig lehetővé teszi az AI alkalmazások eljuttatását az adatforrásokhoz, támogatva ezzel a vállalkozásokat az új, forradalmi alkalmazások fejlesztésében és kiaknázásában. Ilyen például a generatív AI, a számítógépes megfigyelés és a virtuális asszisztensek területe.

A Lenovo bejelentette új, piacvezető Edge-AI szolgáltatásait és megoldásait, amelyek célja a távoli számítási képességek széleskörű alkalmazása, ezzel jelentősen felgyorsítva az AI-képességeket és az új AI alkalmazások gyors indítását bármely vállalkozás számára. Az új Lenovo TruScale for Edge and AI az Infrastructure as-a-Service modell, amelynek jól bevált költségelőnyeit hozza el a piac legkiterjedtebb élszerver portfóliójához. Ez a megoldás lehetővé teszi a beruházók számára, hogy rugalmas fizetési modellel gyorsan telepítsék a nagy teljesítményű Edge számítástechnikát, és közvetlenül az adatok keletkezési helyén szerezzenek AI-alapú információkat. A Lenovo továbbá kibővíti portfólióját az új Lenovo ThinkEdge SE455 V3 szerverrel, amely a piac legkiterjedtebb szerverét kínálja, és áttörést jelent az intenzív távoli AI munkaterhelések támogatásában.

A Lenovo AI Innovators programjával és az end-to-end megoldásokkal, valamint az AI-kész technológiával, az áttörést hozó Edge ajánlatokkal egyszerűsítik a következő generációs AI alkalmazások létrehozását és bevezetését. Ennek révén a világ minden táján működő kis és nagy vállalkozások előreléphetnek a legjobbak közé az AI-alapú információk terén, melyek azonnal felhasználhatók az áruházak folyosóitól a gyártósorokon át az orvosi szobákig és a kereskedelmi konyháktól a feszolgáló pultokig. Ezek a megoldások segítenek javítani az eredményeket és hozzájárulnak a fejlődéshez az AI alkalmazások terén.

Kirk Skaugen, a Lenovo Infrastructure Solutions Group elnöke kiemelte: „A Lenovo elkötelezett az iránt, hogy a legmegbízhatóbb partner legyen, és segítse ügyfeleit az intelligens átalakulásban az AI telepítés egyszerűsítésével. A Lenovo továbbra is az élmezőnyben próbálja meg megállni a helyét, és még könnyebbé teszi a kritikus Edge számítástechnika telepítését, amely hatékonyan nyújt átalakító AI-alapú információkat bármely vállalkozás számára, bárhol.”

„A világszerte robbanásszerűen növekvő adatmennyiség mellett kulcsfontosságú, hogy hatékony számítástechnikai infrastruktúrával rendelkezzünk annak érdekében, hogy képesek legyünk kezelni az AI telepítésével járó kihívásokat. Ez a technológiai fejlődés segít a vállalkozásoknak gyorsan átalakítani az adatokat információkká, ami egyszerűsíti a működést és javítja az üzleti eredményeket. Az új generációs számítástechnikai infrastruktúrák technológiái pedig lehetővé teszik az AI alkalmazások fejlesztését és alkalmazását számos iparágban, ideértve a vészhelyzeti reagálást, közrendvédelmet, hozzáférhetőséget, turizmust és kiskereskedelmi tevékenységeket is.”

A Lenovo TruScale az Edge és AI területén segítséget nyújt a vállalkozásoknak, hogy áthidalják a korlátozott erőforrások és finanszírozási nehézségek okozta akadályokat. Ez a szolgáltatás azonnali hozzáférést biztosít az Edge AI telepítésekhez, és egyszerűsíti a kapcsolódást a Lenovo által kínált több mint 150 kész AI megoldáshoz, valamint a skálázható Infrastructure as-a-Service modell pedig gyorsítja az intelligens átalakulást. Ez a teljes körű szolgáltatás végigkíséri a folyamatot a telepítéstől kezdve a rendszer kezelésén és frissítésein át, miközben a vevőknek rugalmas, előre meghatározott havi fizetési modellt kínál, amelyet dinamikusan skálázhatnak az aktuális igényeikhez.

Az egységes forrásból származó szolgáltatások és eszközök alkalmazásával a TruScale jelentősen egyszerűsíti a berendezések infrastruktúrájának megfizethetőségét, telepítését és üzemeltetését. Ennek következtében az AI megoldások bevezetési költségei jelentősen csökkennek az számítástechnika területén. A Lenovo segítségével a vállalkozások képesek telepíteni és kezelni ezeket a megoldásokat anélkül, hogy zavarnák a mindennapi üzletmenetüket. A vevőknek lehetőségük van szabadon skálázni és optimalizálni ezeket a megoldásokat a Lenovo mérési technológiájának segítségével, ami biztosítja, hogy csak azokért a szolgáltatásokért fizessenek, amiket ténylegesen használnak. Ezen szolgáltatás révén a Lenovo egyszerűbbé teszi az ügyfelek számára az AI projektjeik kezelését és optimalizálását, miközben egyablakos megoldást nyújt az Edge to Cloud AI megoldásokban.

Ahogy a vállalati adatfeldolgozás egyre inkább a központi adatközpontokon kívül történik, a Lenovo szorosan elkötelezett az AI munkaterhelések támogatása iránt mindenhol. Célja a teljesítmény biztosítása és a számítási hatékonyság maximalizálása, amelyek kulcsfontosságúak a távoli környezetben történő megvalósításhoz. A Lenovo ThinkEdge SE455 V3 a legújabb EPYC 8004 sorozatú processzorokkal dolgozik, hogy kiemelkedően hatékony teljesítményt nyújtson ezen a területen. Ennek köszönhetően lehetővé válik az adatok optimális kihasználása és a következő generációs AI alkalmazások futtatása, miközben csökkenti az energiaveszteséget és az összköltségeket egy kompakt, halk és diszkrét tervezésben, amely ideális a távoli környezet számára.

Az új szerver kiváló teljesítményt, tárolási kapacitást és bővíthetőséget nyújt, különösen azoknak a magas igényű AI munkaterheléseknek, amelyek nagy nyelvi modelleket (LLM) alkalmaznak. Ez lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy lépést tartsanak az újításokkal és hatékonyan kezeljék az AI alkalmazások egyre növekvő igényeit, miközben biztosítják az adatok biztonságát és hozzáférhetőségét a távoli környezetben.

A Lenovo folyamatosan erősíti együttműködését a vezető beszállító partnereivel annak érdekében, hogy támogassa a számítástechnika tömeges telepítését. Az együttműködés eredményeként testreszabott, megbízható és gyorsan telepíthető AI megoldások jönnek létre, többek között olyan meghatározó partnerekkel, mint az AMD, Intel, NVIDIA és a Qualcomm Technologies Inc. Ezek az új megoldások segítik a vállalkozásokat a teljes műveleti folyamat és a döntéshozatal hatékonyságának javításában, legyen szó számítógépes helyzetfelismerésről, hangfelismerésről, előrejelzésekről, biztonságról vagy virtuális asszisztensekről, különböző iparágakban. Az együttműködés lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy testre szabott AI megoldásokat alkalmazzanak, amelyek az adott iparág specifikus igényeinek felelnek meg, és elősegítik az innovatív alkalmazások fejlesztését és a hatékonyabb döntéshozatalt az üzleti folyamatok során. A Lenovo elkötelezett azon munka folytatása mellett, hogy az AI alkalmazások széles körű elterjedése hozzájáruljon a vállalatok teljesítményének és versenyképességének növekedéséhez.

Sergio Alcaraz Pérez, a Pesca Aztecánál tevékenykedő IT infrastruktúra menedzsere kiemelte: „Latin-Amerika legnagyobb tonhalhalászati flottájaként most először megbízható betekintést nyerünk az üzemanyag- és élelmiszerfogyasztásunkba az előrehaladott Lenovo Edge-AI számítások segítségével. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy pontosan azt a mennyiségű szállítást szerezzük be, amelyre valóban szükség van minden útra, elkerülve a hiányokat és csökkentve a felesleges költségeket. Emellett pontos és valós idejű információkat kapunk a halászott mennyiségről, ami hatékonyabbá, pontosabbá és nyereségesebbé teszi az üzemelést.”

A Lenovo olyan Edge-AI megoldásokat kínál más kulcsfontosságú iparágakban, például a gyártásban, amelyek segítenek azonosítani a munkahelyi veszélyeket, mint például balesetek, hibás gépek és tüzek, ezáltal elősegítve a munkahelyi biztonságot. Ugyanakkor a legkorszerűbb Edge-AI számítások képesek ezer adatpontot feldolgozni a nagy vendéglátási környezetekben, hogy figyeljék és kapcsolatot teremtsenek az emberekkel. Ennek eredményeként lehetővé válik a jobb vendégszolgáltatás, a nagyobb biztonság és valós idejű üzleti intelligencia fejlesztése. Ezek az AI megoldások hozzájárulnak a különböző iparágak hatékonyabbá tételéhez, és lehetővé teszik az innováció és a fejlesztések előmozdítását a munkahelyi és üzleti környezetben egyaránt.

A Lenovo széleskörű szerver portfóliójával, előrehaladott hardvereikkel, szolgáltatásaikkal és megoldásaikkal a mesterséges intelligenciát (AI) számítástechnika világába hozza, ahol a legfontosabb adatok találhatók. Ezáltal segít a vállalkozásoknak világszerte átalakítani az adataikat AI-alapú információkká, amelyek elősegítik a változást és hozzájárulnak a hatékonyabb és innovatívabb üzleti folyamatokhoz. A Lenovo elkötelezett az olyan technológiák és megoldások fejlesztése mellett, amelyek lehetővé teszik az üzleti szektor számára, hogy kihasználja az AI potenciálját, és felgyorsítsa az intelligens átalakulást. A vállalat támogatja az AI alkalmazások széles körű elterjedését, és segít abban, hogy az üzleti adatok valóban értékes információvá alakuljanak át, ami kulcsfontosságú a vállalkozások versenyképességének és sikerének szempontjából.

Összegzés:

Az új Lenovo TruScale egy olyan forradalmi megoldás, amely megnyitja az utat a vállalkozások számára, hogy gyorsan és rugalmasan hozzáférjenek az Edge és AI szolgáltatásokhoz, bárhol is tevékenykedjenek. Ezen újítások központi eleme az új Lenovo ThinkEdge SE455 V3 szerver, amely az AMD-EPYC 8004 sorozatú processzorok erejével a piac egyik legerőteljesebb Edge szerverét kínálja. Ez lehetővé teszi az igényes Edge-AI munkaterhelések hatékony kezelését és új alkalmazások fejlesztését olyan területeken, mint a generatív AI, a számítógépes megfigyelés és a virtuális asszisztensek.

A Lenovo azonban nem csak hardvermegoldásokat kínál. Az új Lenovo TruScale for Edge and AI egy innovatív infrastruktúra szolgáltatás, amely lehetővé teszi, hogy a vállalkozások rugalmasan telepítsék a nagy teljesítményű Edge számítástechnikát, és azonnal hozzáférjenek az AI-alapú információkhoz. Ez az Infrastructure as-a-Service modell hozza magával a jól bevált költségelőnyöket, így az üzleti döntéshozók számára könnyebb lesz elindítani és skálázni az AI projekteket. A Lenovo továbbá széles körű AI megoldásokat és támogatást nyújt az ügyfeleknek az AI alkalmazások fejlesztéséhez és bevezetéséhez. Az AI Innovators programja és az end-to-end megoldások segítenek a vállalkozásoknak létrehozni és kihasználni a következő generációs AI alkalmazásokat, függetlenül attól, hogy melyik iparágban működnek. Az AI-kész technológia és az együttműködés az iparág vezető partnereivel lehetővé teszi a testreszabott AI megoldások létrehozását, amelyek segítenek optimalizálni a műveleti folyamatokat és javítani az üzleti eredményeket.

Az új Lenovo ThinkEdge SE455 V3 szerver kiváló teljesítményt és bővíthetőséget kínál az AI munkaterhelések számára. Az EPYC 8004 sorozatú processzorokkal működve lehetővé teszi az adatok hatékony feldolgozását és a nagy nyelvi modellek futtatását. Ez fontos a vállalkozások számára, akik távoli AI munkaterheléseket kezelnek, és igénylik az erőteljes teljesítményt a hatékonyság növelése érdekében. A Lenovo széleskörűen együttműködik vezető beszállító partnereivel, például az AMD, Intel, NVIDIA és a Qualcomm Technologies Inc. részéről, hogy testre szabott, megbízható AI megoldásokat hozzon létre különböző iparágak számára. Ezek az AI megoldások segítik a vállalkozásokat az innovációban és hatékonyabbá teszik az üzleti folyamatokat.

A Lenovo elkötelezett az AI alkalmazások terjedésének elősegítése iránt, és segítséget nyújt a vállalkozásoknak az AI potenciáljának kiaknázásában. Az Edge és AI területén nyújtott megoldások és szolgáltatások lehetővé teszik az adatok gyors átalakítását értékes információkká, ami hozzájárulhat a vállalkozások versenyképességéhez és sikeréhez minden iparágban.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét