A Lenovo ThinkReality VRX már elérhető a globális piac egyes részein

0
1284

– Az újgenerációs Lenovo ThinkReality VRX VR headset kompakt formában érkezik, és kivételes képességekkel rendelkezik a vegyes valóság (mixed reality) terén is. Kiváló választásnak bizonyul az immerzív képzések, együttműködések és 3D tervezések világában is.

– Továbbá, a Lenovo ThinkReality VRX teljeskörű vállalati megoldást nyújt, amely magában foglalja a felhőszoftvereket, biztonsági funkciókat-és szolgáltatásokat. A fő célja ezen megoldásnak az, hogy védelmet és fejlesztést biztosítson a vállalkozásoknak.

– A ThinkReality VRX a növekvő nyitott XR alkalmazások ökoszisztémájának részét képezi, amelyet a Snapdragon Spaces is támogat. Ez a platform segít a legnépszerűbb vállalati felhasználási esetek megvalósításában.

A Lenovo bejelentette, hogy az új ThinkReality VRX headsetet, melyet kifejezetten üzleti célokra terveztek, már elérhetővé tették néhány világpiaci régióban. Ez a lenyűgözően kényelmes és vékony profilú VR headset hat fokozatú DoF-et (6DoF) biztosít, és egy Snapdragon XR2+ Gen 1 processzorral van felszerelve, amely teljes, nagy felbontású átviteli képességeket kínál a vegyes valóság alkalmazásához. A ThinkReality VRX-t egy teljes körű szolgáltatáscsomag is kíséri, amely segíti a vállalkozásokat a siker és a gyors megtérülés elérésében. A ThinkReality VRX alapára 1,299 dollár, és 2023 júniusától már elérhetővé vált néhány világpiaci régióban. A Lenovo Device as a Service (DaaS) keretében finanszírozási és szolgáltatási modelleket is kínál a TruScale-en keresztül, hogy a vásárlók könnyebben alkalmazhassák és skálázhassák az XR megoldásokat vállalatuk átalakítása érdekében.

A Lenovo ThinkReality VRX egy olyan VR megoldás, amelyet kifejezetten az üzleti szférába terveztek annak érdekében, hogy új lehetőségeket kínáljanak a munkavállalóknak. Az XR technológiák kihasználása a kiterjesztett valóság eszközeivel lehetővé teszi a munkavállalók számára, hogy gyakorlatilag idő- és térkorlátok nélkül dolgozzanak. Az XR technológiák egyre növekvő jelentőséggel bírnak a vállalatok számára, mivel elősegítik a munkavállalók képzését, virtuális együttműködésüket, valamint lehetővé teszik a 3D tervezés és mérnöki feladatok kiterjesztését. Ennek az innovációnak köszönhetően a munkavállalók képesek többet és hatékonyabban dolgozni.

Vishal Shah, a Lenovo XR és Metaverse igazgatója kifejtette: „A Lenovo ügyfelei megbízható, rugalmas és skálázható megoldásokat keresnek a növekvő Enterprise Metaverse területén. Üzleti szintű megoldásokra van szükségük az virtuális valóságokban végzett munkához és a hibrid helyzetek kezeléséhez. A Lenovo ThinkReality VRX-t azért fejlesztettük ki, hogy az első választás legyen a képzésben és az immerzív 3D-ben történő együttműködésben, mert ez jelenti a munka jövőjét.”

A ThinkReality VRX egy olyan VR headset, amelyet kifejezetten vállalati szervezetek igényeinek megfelelően terveztek. A tervezése során célzott kivitelezést alkalmaztak, és strapabíró anyagokat használtak, hogy hosszú élettartamot és megbízható működést biztosítsanak. Ezenkívül szigorú vállalati szintű biztonsági követelményeknek is eleget tesz, gondosan védett ellátási lánc és gyártási folyamat révén.

Az új VR headset számos tervezési előrelépést tartalmaz annak érdekében, hogy hosszabb ideig tartó VR használat során is kényelmes legyen. Az innovatív „pancake” optika segít fenntartani a vékony formatervezést. Emellett a nagy kapacitású akkumulátor optimális elhelyezkedéssel rendelkezik, javítva ezzel a súlyelosztást. A ThinkReality VRX továbbá egyedülálló szellőzőrendszerrel is rendelkezik, amely hatékonyan elvezeti a kijelzőről származó hőt a viselő arcától.

A ThinkReality VRX egy fontos része a Lenovo ThinkReality XR megoldások portfóliójának. Ennek a portfóliónak a része egy felhőorientált szoftverplatform is, amely segíti az üzleti alkalmazások és tartalmak globális terjesztését és kezelését. Továbbá, a ThinkReality VRX kompatibilis más vezető mobil eszközkezelési (MDM) platformokkal is, ami még nagyobb rugalmasságot biztosít a vállalati felhasználók számára. A Lenovo további XR megoldásai közé tartozik a ThinkReality XR Services, amelyek a stratégiai tervezéstől a szállításig terjedő megoldásokat, szolgáltatásokat nyújtanak, segítve ezzel az ügyfeleket.

A ThinkReality VRX részese a Lenovo kereskedelmi XR megoldásokat kínáló hardverportfóliójának. Ennek a portfóliónak a részeként megtalálható a ThinkReality A3 is, ami az eddig tervezett legváltozatosabb kiterjesztett valóság (AR) okosszemüvegek közé tartozik az üzleti szférán belül. A Lenovo ThinkReality rendelkezik minden szükséges megoldással az immerzív élmények bővítéséhez a virtuális valóságban (VR), valamint a tanulás és együttműködés javításához. Emellett az AI-alapú digitális átfedések lehetővé teszik valós helyzetekkel történő munkafolyamatok átalakítását a kiterjesztett valóságban (AR).

Az Enterprise Metaverse fejlesztése során az interoperabilitás és a vezető hardver- és szoftvergyártók közös erőfeszítéseinek kiemelkedő szerepe van. Ebben az értelemben a Lenovo határozottan elkötelezett az ipar vezetőivel való együttműködés iránt, annak érdekében, hogy előmozdítsa az XR megoldások növekedését és elfogadását. A céljuk, hogy átalakítsák azt, ahogyan az emberek dolgoznak, tanulnak és gondoskodnak az egészségükről.

A ThinkReality VRX fejlesztésére vállalatok és más szervezetek is lehetőséget kapnak a Snapdragon Spaces XR Developer Platform és az OpenXR alapú SDK segítségével. A meglévő Snapdragon Spaces ökoszisztéma lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy új és innovatív élményeket hozzanak létre, és elősegítsék a térbeli számítás következő generációját. A Lenovo aktív együttműködést folytat több XR fejlesztővel függetlenül és a Snapdragon Spaces platformján keresztül is, ezzel elősegítve a forradalmi alkalmazások elérhetőségét a ThinkReality VRX platformon. A jelenlegi vállalati VR felhasználási esetek közül kiemelkedő az immerzív képzés, mely segít a „kemény” és „lágy” készségek fejlesztésében, valamint a 3D környezetekben való munkában.

A Lenovo ThinkReality aktívan együttműködik a már említett fejlesztőkkel és más partnerekkel is, különösen a Snapdragon Spaces platformon keresztül. A vállalat eltökélt abban, hogy folyamatosan fejlessze az ökoszisztémáját, és ezáltal elősegítse az XR technológiák fejlődését és alkalmazását az üzleti és vállalati területeken. Ennek eredményeként új és innovatív alkalmazások, valamint élmények jönnek létre a ThinkReality VRX és más XR megoldások számára, hozzájárulva a digitális átalakulás előmozdításához és a vállalatok hatékonyságának növeléséhez.

Készségek

„Kemény készségek”: Például az eszközhasználat és folyamatok elsajátítása, kiemelten fontosak olyan munkakörökben, mint a gyártás, az autóipar, az egészségügy és más műszaki területek. Az immerzív tanulás hatékony és költséghatékony alternatíva a hagyományos képzéshez képest, amely során gyakran potenciálisan veszélyes eszközöket és drága erőforrásokat kell használni.

„Lágy készségek”: Mint a kommunikáció, az empátia és a tudás, rendkívül fontosak a modern munkaerő fejlődése szempontjából. Az értékesítési képességektől a vevőszolgálatig, a szabályozástól a kultúráig és a vezetésig az immerzív szerepjátékok, digitális karakterek és más képzési forgatókönyvek hatékonyan segítik a csapatokat és szervezeteket a siker elérésében.

Az új vállalati felhasználási esetek közé tartozik a virtuális terekben történő találkozás és együttműködés, ami forradalmi módon alakítja át a munkavégzés és az üzleti kapcsolatok kialakításának módját. Ez a megoldás nem csak a drága szén-dioxid kibocsátású utazások csökkentéséhez járul hozzá, hanem növeli a termelékenységet is. A 3D modellek és digitális ikonok használatával könnyebben lehet kapcsolatot létrehozni a csapatokkal és ügyfelekkel az új digitális platformokon keresztül.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét