A Lenovo több divattervező céggel dolgozik együtt annak érdekében, hogy létrehozhassa saját Lenovo Tab Wear kollekcióját

0
26

A Lenovo roppant érdekes együttműködést jelentett be a RANRA, Kit Wan Studios és a Maium divattervező cégekkel, melynek célja egy egyedi Lenovo Tab Wear kollekció létrehozása. Ez a kollekció nem csupán innovatív és funkcionális, hanem divatos is, és egy olyan egyedi megoldást kínál, amelyben a Lenovo tablet eszközei harmonikusan illeszkednek a ruhadizájn világába. A termékek központi elképzelése a személyes, magunkra fordított idő, azaz „me time”, amelyet az emberek sokszor nehezen kezelnek prioritásként. A Pew Research adatai alapján világos, hogy az emberek igénylik ezt a „me time”-ot, amely lehetővé teszi számukra, hogy saját jólétüket helyezzék előtérbe, és olyan tevékenységeket végezzenek, amelyekkel feltöltődhetnek, bárhol és bármikor.

A Lenovo jövőképe azt sugallja, hogy az olyan ruhadarabok – mint amilyenek az elképzelt kollekció részei – lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy időt szánjanak önmagukra és felváltsák a mindennapi stresszhelyzeteket egy kis kikapcsolódással. Az integrált Lenovo tablet lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a kedvenc szórakozási tevékenységeiknek hódoljanak, legyen szó akár beltéri, akár szabadtéri élményekről. Legyen az sorozatnézés, közösségi médián való böngészés, vagy éppen kreatív projektek megvalósítása. Az egészségmegőrzés és az önmagunkkal való törődés továbbra is prioritás marad sokak számára, és a Lenovo Tab Wear kollekció lehetőséget nyújthat arra, hogy ezt a „me time” élményt az otthonunkon kívül is megélhessük.

„Technológia és divat… mint tudjuk mindkettő folyamatosan fejlődik, innovál és alkalmazkodik az átalakuló társadalmunkhoz” – hangsúlyozta Emily Ketchen, a Lenovo Intelligent Devices Group és az International Markets alelnöke és vezérigazgatója. „Ahogy a technológia egyre mélyebben ágyazódik be mindennapi életünkbe, fontos, hogy kihasználjuk annak előnyeit annak érdekében, hogy az egyre változó igényeket kielégítsük. A Lenovo Tab Wear kollekció példát mutat arra, hogyan lehet technológiát zökkenőmentesen integrálni a sokoldalú kültéri ruházatba, hogy a „me time” élményt még élvezhetőbbé tegyük.”

A Lenovo Tab Wear kollekció megalkotásához minden tervező hozzájárult saját kreativitásával és egyedi stílusával, így létrehozva teljesen egyedi és különleges ruhadarabokat. A sajátos háttérmunkájukból és víziójukból inspirálódva a tervek alaposan szemléltetik, hogyan olvad össze a stílus és a technológia a kollekció darabjaiban.

– A londoni és reykjavíki kültéri ruházat tervezőcsapata, a RANRA, létrehozott egy zaj- és fényzáró anorákot, amelyhez szigetelősisak és hordozható tablet tartó is tartozik. Ez a különleges ruhadarab lehetővé teszi, hogy bárhol, legyen az repülő, busz vagy vonat, teljes mértékben elmerülhessenek a tevékenységükben, anélkül, hogy bármilyen tényező bezavarna.

– A hongkongi férfi ruházat tervezője, a Kit Wan Studios, egy moduláris techno-páncélszerű exo-skeletont alkotott, amely lehetővé teszi a technológia harmonikus integrálását az utcai viseletbe.

– Az amszterdami Maium, akik a divatos, funkcionális és időjárásálló ruházatra specializálódtak, egy olyan dzsekit alkotott, amely könnyedén átalakítható felfújható függőággyá. Ez a dzseki ideális választás a szabadtéri kikapcsolódáshoz.

„A Lenovo Tab Wear kollekció azt bizonyítja, hogy a divat és a technológia egymást kiegészítve sokkalta jobb élményt nyújthat a mindennapokban.” – tette hozzá Ketchen. „Az innovatív tervezések azt mutatják, hogy a „me time” úgymond hordozható, teljesen személyre szabott és bárhol elérhető is lehet. Ezek a darabok többek, mint egyszerűen egyedi, modern ruházat egy Lenovo tablettel; újra alkotják a mai világban rejlő lehetőségeket.”

Minden tervező a saját értelmezését implementálta bele be ebbe a „me time”-ba, de közben az ökológiai tervezés elveit is szem előtt tartották. A RANRA vízálló tervezése az életciklus-végű anyagokra összpontosított, újrahasznosított textíliákat és díszítőelemeket alkalmazva. A Kit Wan Studios kiemelte a helyi kereskedőkkel való együttműködés jelentőségét, így kiskereskedő partnerek által szállított anyagokból dolgoztak Hongkong-ból. A Maium tervezése újrahasznosított poliészterből készült, és kézzel készült bionikus bevonattal rendelkezik, amit a GRS és Oeko Tex-100 minősített gyártók telephelyein készítettek. Az eredmény egy kísérleti koncepció, amely javítja a magunkkal töltött idő minőségét és hordozhatóságot, miközben kiemeli az egyedi stílust és a környezettudatosságot.

Ranra:

A RANRA egy olyan stúdió, amely a természet és az urbánus környezet számára tervezett átmeneti kültéri ruhadarabokra specializálódott. Technikailag fejlett darabokat alkotnak, amelyeket hosszú élettartamúnak terveznek, és sosem mennek ki a divatból. A stúdió, mely London és Reykjavik között található, az összefogás és a tervezés bővített definíciójának fontosságára helyezi a hangsúlyt. Az márka kültéri ruházatait úgy tervezi, hogy hosszú élettartamú, rendkívül alkalmazkodó és sokoldalú legyen. Ruhadarabjaik évszaktól függetlenek, szerepelnek közöttük bizonyos kültéri ruházatok túrázáshoz, városi felfedezéshez, sportoláshoz és ez csak pár példa, ugyanis rendkívül széleskörű ruházati termékekkel operálnak.

Kit Wan Studios:

A hongkongi Kit Wan kultikus munkássága különböző művészeti formák és ruhatervezések felé navigálja a kortárs világot. Wan egyedi stílusa a technológia, textúra, tudományos-fantasztikus elemek és mechanikai konstruktivizmus felfedezésével egy olyan koncepciók irányába ágazik, amelyek egyensúlyoznak az uniformitás és a kézművesség között. Kit Wan munkássága és víziója kiterjed Hongkong-tól egészen Oslo-ig, és kulturális háttérrel rendelkezve egy olyan vizuális nyelvet teremt, amely összeköti saját világát a kortárs kultúrával. A márka a legújabb tervezési szemléletet ötvözi etikus kézművességgel, helyi forrásokból származó anyagokkal, és lehetőség szerint saját gyártásban készült munkákkal, ezzel minimalizálva a hulladékot és az ökológiai lábnyomot.

Maium:

Eme cég a Maium márkanevet az óvárosi bargoens nyelvből kölcsönzi, és kiváltképp a környezetvédelemnek köszönheti a sikerességét. Hollandiában évente legalább 130 nap esik eső, és az ország több mint egyharmada a tenger szintje alatt fekszik, ami kreatív megoldásokat kíván az eső elleni védekezéshez. A Maium márkát Amszterdamban élő barátok hozták létre, akik divatos, ugyanakkor funkcionális ruhadarabokat terveztek az időjárási viszontagságokkal szemben, kiemelve a tervezés, a funkcionalitás és az anyagok területén történő innovációt. A fenntarthatóságon alapuló elvek mentén a márka etikus és tudatos tervezési gyakorlatokat alkalmaz, hogy helyreállítsa a kapcsolatot a természettel, és igazolja, hogy a divat és a technológia nem feltétlenül kell, hogy árnyékot vessenek a Földre.

Összegzés:

A Lenovo egy együttműködést jelentett be a RANRA, Kit Wan Studios és a Maium divattervező cégekkel. Céljuk egy egyedi Lenovo Tab Wear kollekció létrehozása, amely innovatív, funkcionális és divatos ruházatot kínál, amelyben a Lenovo tablet harmonikusan illeszkedik a ruhadizájn világába.

A kollekció központi elképzelése a „me time”, vagyis a személyes idő, amelyet az emberek sokszor nehezen kezelnek prioritásként. A Pew Research adatai szerint az emberek igénylik ezt a „me time”-ot, hogy saját jólétüket helyezzék előtérbe, és olyan tevékenységeket végezzenek, amelyekkel feltöltődhetnek, bárhol és bármikor.

A Lenovo jövőképe szerint a ruhadarabok lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy időt szánjanak önmagukra és felváltsák a mindennapi stresszhelyzeteket egy kis kikapcsolódással. Az integrált Lenovo tablet lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kedvenc tevékenységeiknek hódoljanak, legyen az sorozatnézés, közösségi médián való böngészés vagy kreatív projektek megvalósítása. Az egészségmegőrzés és az önmagunkkal való törődés továbbra is prioritás sokak számára, és a Lenovo Tab Wear kollekció lehetőséget nyújthat arra, hogy ezt az „me time” élményt az otthonunkon kívül is megélhessük.

A kollekció három tervezőcég – RANRA, Kit Wan Studios és Maium – együttműködéséből született. A RANRA egy olyan tervező cég, amely átmeneti kültéri ruhadarabokra specializálódott, melyek technikailag fejlettek, hosszú élettartamúak és rendkívül alkalmazkodóak. A Kit Wan Studios egyedi stílusa a technológia, textúra, tudományos-fantasztikus elemek és mechanikai konstruktivizmus felfedezésével egyensúlyoz. A Maium divatos, funkcionális és időjárásálló ruházatokat tervez, kiemelve a tervezés, a funkcionalitás és az anyagok területén történő innovációt.

Minden tervező a saját értelmezését implementálta a kollekcióba, miközben az ökológiai tervezés elveit is szem előtt tartották. A RANRA vízálló tervezése az életciklus-végű anyagokra összpontosított, újrahasznosított textíliákat és díszítőelemeket alkalmazva. A Kit Wan Studios helyi kereskedőkkel működött együtt, hogy minimalizálja az ökológiai lábnyomot. A Maium pedig újrahasznosított anyagokat használt, és kézzel készült bionikus bevonattal rendelkező dzsekit tervezett, minimalizálva a hulladékot és az ökológiai lábnyomot.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét