– A Lenovo 1 milliárd dolláros további befektetéssel segíti a vállalkozások korszerűsítését, a portfóliójuk bővítését és az adatfeldolgozás egyszerűsített támogatását.

– A Lenovo AI Innovators program több mint 150 előre telepített megoldást kínál, amelyek segítik a vállalkozásokat az általános mesterséges intelligencia, metaverzum szimulációk és kognitív döntések bevezetésében.

– A kibővített AI-kompatibilis okoseszközök magukba foglalják az új Lenovo ThinkEdge és ThinkSystem platformokat, amelyeket kifejezetten az AI munkafolyamatok támogatására terveztek.

A Lenovo bejelentette, hogy rekord éves bevételt ért el az AI infrastruktúrában, amely meghaladja a 2 milliárd dollárt. Emellett bejelentették a növekedési stratégia következő fázisát, amely során három év alatt további 1 milliárd dollárt invesztálnak a világszerte történő mesterséges intelligenciával működő üzleti alkalmazások felgyorsítására. A növekvő globális digitalizáció és az IT infrastruktúra fejlesztésére irányuló kereslet hatására a Lenovo egyszerűsíti az új AI képességek bonyolult implementációját. Céljuk, hogy az AI-t közvetlenül az adataik forrásához juttassák, és együttműködjenek a legjobb partnerekkel, hogy következő generációs előre telepített megoldásokat hozzanak létre, amelyek lehetővé teszik az intelligens számítástechnikát a hálózaton belül. Az új befektetés tovább bővíti a vállalat vezető AI-kompatibilis okoseszközök, infrastruktúra megoldások és szolgáltatások portfólióját. Ez az innováció felgyorsításához, a generatív AI felhasználásához és a kognitív döntések bevezetéséhez nyújt segítséget a pénzügyi, gyártási, egészségügyi, kiskereskedelmi és okosvárosi szektorokban, függetlenül az elhelyezkedéstől.

A további befektetés részeként a Lenovo 100 millió dollárt köt el a Lenovo AI Innovators program bővítésére. Ez a program már az első évben rekordmennyiségű, több mint 150 innovatív AI megoldást hozott létre 45 vezető ISV (Independent Software Vendor) partnerrel együttműködve. Az AI Innovators program teljeskörű ökoszisztémájának felhasználásával az új megoldások elősegítik az AI alkalmazását, ezáltal lehetővé teszik a technológiai átmenetet a magas növekedésű ágazatokban. Az új megoldások gyorsabb telepítést és a vásárlók számára könnyebb hozzáférést biztosítanak a legújabb AI lehetőségekhez, mint például a generatív AI, a képfelismerés, a hangalapú AI és a virtuális asszisztensek.

Kirk Skaugen, a Lenovo Infrastructure Solutions Group elnöke így nyilatkozott: “A több mint 150 AI megoldásunkra építve ez a jelentős befektetés tovább bővíti az AI-kompatibilis infrastruktúra megoldások fejlesztését, amelyek segítenek ügyfeleinknek legyőzni a telepítési komplexitásokat, ezáltal könnyebben tudják bevezetni az AI-t, hogy átalakító szolgáltatásokat és termékeket kínáljanak a piacra.

Növelni kell az AI elérhetőségét és annak gyors elterjedését

Az AI új lehetőségeket teremt a vállalkozások számára. Azonban sok cég szembesül a megvalósításkor kihívásokkal, mivel korlátozottak a rendelkezésre álló források, és az infrastruktúra bonyolultsága is megnehezíti az elterjedést. A Lenovo AI Innovators program egy olyan ökoszisztémát kínál, ahol a legjobb szoftverpartnerek együttműködnek a Lenovo-val. Céljuk, hogy testre szabott, bevált és azonnal telepíthető AI megoldásokat nyújtsanak ügyfeleiknek, amelyek az end-to-end műveleteket támogatják. Ezek az AI megoldások számos területet lefednek, például képfelismerést, hangfelismerést, előrejelzést, biztonságot és virtuális asszisztenseket, és alkalmazhatók szinte minden iparágban.

A Lenovo megoldásai segíti az ügyfeleket adataik értékének kiaknázásában, vállalkozásuk átalakításában és kiszámíthatóbb eredmények elérésében. Az NVIDIA gyorsított számítási platformjai, amelyek a leggyorsabb időt kínálják a megoldások eléréséhez ügyfélipari függvényekben, a legalacsonyabb tulajdonlási költségek mellett járulnak hozzá ehhez. Az élelmiszeripar, vendéglátás és kiszolgálás az utóbbi időszakban átalakulásnak indult, emiatt a vállalkozások átformálják ügyfélkapcsolati és háttérműveleteiket annak érdekében, hogy javítsák az ügyfélszolgálatot, csökkentsék a pazarlást és reagáljanak a munkaerőpiaci változásokra. A Lenovo partnerként együttműködik a DeepBrain AI-val, hogy teljeskörű megoldást nyújtson a generatív AI virtuális asszisztenseihez. Ezekhez erőteljes nyelvi modelleket (LLM-eket) párosítanak, hogy a vendéglátásban és a kiskereskedelemben 24/7 automatizált szolgáltatást biztosítsanak. A Lenovo és a Vistry együttműködésével a gyorséttermek világszerte képfelismerést használnak a főzési idők automatizálásához és az ellátási mennyiségek előrejelzéséhez, ezáltal megelőzve az élelmiszerpazarlást, biztosítva a minőségi szabványokat, valamint támogatva az ügyfélmegtartást és a nyereség optimalizálását.

A világban a gyártási műveletek a digitális átalakulást kutatják a jövőbeli növekedés és differenciálás érdekében, különösen gazdasági zavarok közepette. Ebben a folyamatban a Lenovo és a Guise innovatív AI megoldásai jelentős segítséget nyújtanak az ipari ügyfeleknek. Céljuk a nem tervezett leállások csökkentése, akár 14 napos előrejelzéssel. Emellett képesek az ügyfélviselkedés megértésére és a folyamatok optimalizálására, többek között képfelismerés, előrejelző karbantartás és a termelési vonalon fellépő anomáliák észlelése révén. Ezáltal az ügyfelek hatékonyabban működtethetik gyártási folyamataikat, minimalizálhatják a leállásokat, javíthatják a termelékenységet és csökkenthetik az idő- és anyagi veszteségeket.

A Lenovo további lehetőségeket is kínál az AI megoldásaival TruScale Infrastruktúra szolgáltatásként. Ez lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy folytassák a szolgáltatásokra összpontosító átalakulásukat, és maximális rugalmasságot biztosítsanak ügyfeleik számára. Az AI Innovators partnerek, például az Al Hathboor Bikal.ai és a Lenovo fontos szerepet játszanak az Egyesült Arab Emírségekben található Sharjah Research Technology and Innovation Park (SRTIP) AI-képes adatközpontjának szolgáltatásalapú bevezetésében. A Lenovo TruScale HPC és AI szolgáltatásai lehetővé teszik a közintézmények és magánszervezetek számára az AI lehetőségek kiaknázását, hogy támogassák a polgári biztonságot és elősegítsék a digitális átalakulást az oktatásban, kutatás-fejlesztésben, kiskereskedelembe, illetve az olaj- és gázszektorban.

Az AI-képes adatközpont számítási erőforrásai segítik ezeket a szervezeteket abban, hogy kihasználják az előrehaladott AI funkciók előnyeit, például a GPT-3-at a saját műveleteik során. Az adatközpont tervezése során figyelembe vették az Egyesült Arab Emírségek Net Zero 2050 politikáját, így az iparágvezető Lenovo Neptune közvetlen vízhűtését alkalmazzák, ami javítja a teljesítményt és a hatékonyságot, miközben csökkenti az energiafogyasztást. Ez a régióban az első ilyen jellegű adatközpont, amely ilyen vízhűtést alkalmaz.

“Az Al Hathboor arra törekszik, hogy technológiai előnyt nyújtson az Egyesült Arab Emírségeknek az innovációs ökoszisztémában, munkahelyeket teremtsen és lehetőségeket kínáljon fiataloknak, valamint technológiát fejlesszen a régiós és globális kihívások miatt. A Lenovo, az NVIDIA AI és az Intel együttműködése az SRTIP-pel lehetővé teszi a közös előrehaladást a technológiai átadás terén, és várunk a jövőbeni együttműködésre az egyetemekkel, vállalkozásokkal és a kormánnyal” – mondta Mohammed Al Hathboor, az Al Hathboor Bikal.ai Menedzsment Bizottságának tagja.

Az új Lenovo AI Discover Excellence Központ lehetőséget nyújt a Lenovo adatkutatóinak, AI építészeinek és mérnökeinek, hogy segítsenek felfedezni, telepíteni és méretezni az AI megoldásokat. Ez a szolgáltatás segít az ügyfeleknek a legmegfelelőbb szoftverpartnerek, AI-optimalizált infrastruktúra és felelős AI iránymutatások megtalálásában a Lenovo Felelős AI Bizottságán keresztül. A bizottság segíti az ügyfeleket az etikus AI tervezésében, telepítésében és használatában. Támogatják a szervezeteket abban, hogy megértsék és kezeljék a magánélet, a tisztességes felhasználás, a sokszínűség, az igazságosság, az inklúzió és az elérhetőség kérdéseit.

Az AI és az adatok összefonódása

Ahogy a világszerte rendelkezésre álló adatmennyiség exponenciálisan növekszik, kulcsfontosságúak az adatközpont-szerű számítási lehetőséget nyújtó következő generációs infrastruktúra technológiák az AI megerősítéséhez. Ezek az infrastruktúra technológiák javított vészhelyzeti reagálást, közbiztonságot, hozzáférhetőséget, turizmus és kiskereskedelmi élményeket tesznek lehetővé. Ahogy a vállalatok egyre több adatot dolgoznak fel az adatközponton kívül is, a Lenovo elkötelezett amellett, hogy mindenütt támogatja az AI által végzett munkafolyamatokat, és biztosítja a távoli környezetekhez a megfelelő teljesítményt.

A Lenovo jelenleg több mint 70 AI-kompatibilis infrastrukturális termékkel bővíti átfogó portfólióját. Ez magában foglalja az új AI-optimalizált edge-től a felhőig tartó szerverplatformokat, amelyek segítenek kezelni minden AI munkafolyamatot. Az LLM (Large Language Model) és a képfelismerés mellett egyre nagyobb feldolgozási kapacitásra van szükség ott, ahol az adatok folyamatosan generálódnak, hogy valós idejű következtetéseket lehessen végrehajtani a edge-en.

Az új Lenovo ThinkEdge SE360 V2 egy speciális célra kifejlesztett szerver, amely edge-től a felhőig terjedő alkalmazásokhoz nyújt kiemelkedő teljesítményt. Legyen szó üzleti, gyártási vagy irodai környezetről, ez a szerver rendkívül hatékony számítógépes látás, hangalapú AI és generatív AI alkalmazásokhoz. A készülékben megtalálható az Intel Data Center GPU Flex sorozata, a NVIDIA AI platformja (beleértve a NVIDIA L4 Tensor Core GPU-kat és a NVIDIA AI Enterprise szoftverplatformot), valamint a Qualcomm Cloud AI 100 platformja, amelyek lehetővé teszik az intenzív munkaterhelések hatékony kezelését adataik létrehozásának helyén. A ThinkEdge SE360 V2 a legkisebb formátumú szerver, mégis rendkívül nagy GPU sűrűséget biztosít, ráadásul legalább kétszer olyan csendes, mint versenytársai. Emiatt képes edge AI alkalmazások telepítésére a legtávolabbi és legkeményebb környezetekben is, ahol a hagyományos infrastruktúra nem lenne megfelelő. A ThinkEdge SE360 V2 szerver nagyobb számítási teljesítményt és megbízhatóságot nyújt, ugyanakkor kompakt méretű és halk működésű, így ideális választás olyan helyekre, ahol a hely és a zaj érzékenyen téma.

Az új AI-kompatibilis edge megoldások között megtalálható a Lenovo ThinkEdge SE350 V2 is, amely kifejezetten a hibrid felhő- és modern HCI (Hyperconverged Infrastructure) telepítésekhez lett tervezve. Ez a megoldás kiváló tárolási kapacitással rendelkezik, és az Intel Xeon D processzorával van felszerelve, hogy ügyfelek AI alkalmazásokat futtathassanak rajta. A Lenovo ThinkEdge SE350 V2 lehetővé teszi a munkaterhelések, adatmentés, közös munka és tartalomszolgáltatás egyszerű integrációját a legkisebb formátumú eszközön. Rugalmas megoldást nyújt az ügyfeleknek, mivel könnyedén beilleszthető a meglévő infrastruktúrába, és lehetővé teszi az AI-kapacitás helyszíni hozzáadását. Ebből kifolyólag hatékonyan futtathatók az AI munkaterhelések és adataik kezelése az edge-en, minimalizálva a késleltetést és az adatátviteli költségeket a felhőbe. A Lenovo ThinkEdge SE350 V2 lehetőséget nyújt a vállalatoknak arra, hogy az AI-t közelebb hozza az adataikhoz és felhasználóikhoz, optimalizálva ezzel a teljesítményt és a reakcióidőt a kritikus üzleti tevékenységekben.

Az új Lenovo ThinkSystem SR675 V3 egy adatközpontokba szánt platform, amely kiválóan alkalmazza a különféle AI tevékenységeket. Ez a szerver különböző konfigurációkat kínál egyetlen eszközben, például NVIDIA HGX 4-GPU rendszereket, valamint 4-DW PCle GPU vagy 8-DW PCle GPU szervereket, mindez pedig egy kompakt 3U helyet foglal csak el. Ez lehetővé teszi az erőforrásigényes AI alkalmazások hatékony futtatását és a magas számítási teljesítmény elérését.

A „digitális ikertestvérek” úgymond szimulált másolatok, amelyek a valós épületek, gyárak, raktárak, kiskereskedelmi üzletek vagy akár városok reprezentációi. Az AI alkalmazások segítségével ezeket az „ikertestvéreket” felhasználják az üzleti folyamatok és tervezési eredmények javítására. A Lenovo együttműködik a NVIDIA-val az új NVIDIA Omniverse Architecture (OVX) rendszerrel kapcsolatban, amely virtuális világok létrehozására és kezelésére szolgál, és kiváló teljesítményt nyújt a NVIDIA Omniverse Enterprise munkaterheléseinek az adatközpontban végzett munkafolyamatok során. A ThinkSystem SR675 V3 szerver az OVX architektúrára épül, és akár nyolc NVIDIA A100 GPU-t is támogat, hogy maximalizálja a számítási teljesítményt, és a legfejlettebb sugárzási képességeket nyújtsa az RTX-gyorsított grafikával és az AI funkciókkal egy erős és skálázható platformon. Ezáltal a vállalkozások képesek kiaknázni és felfedezni a digitális ikertestvérek teljes potenciálját, függetlenül a vállalkozás méretétől.

A Lenovo olyan újgenerációs okoseszközökkel és megoldásokkal valósítja meg az AI-t, amelyek lehetővé teszik az adatok hozzáférhetőségét az új hibrid és távoli munka időszakában minden iparág számára. Nemcsak az infrastruktúrát, hanem az AI technológiát is a pocket to cloud rendszerrel kínálja. Az új Lenovo ThinkPad kereskedelmi laptopok tartalmazzák az új Lenovo View alkalmazást, amely AI-alapú számítógépes látás technológiát nyújt a videókép minőségének és eszközeinek javításához. A Lenovo ThinkReality XR megoldásai lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy lenyűgöző szimulációkat tapasztaljanak meg. Emellett a kifejlesztett Lenovo ThinkStation és ThinkPad P Series Data Science munkaállomások nagy teljesítményt nyújtanak a kritikus fontosságú AI modellfejlesztéshez, adatelőkészítéshez és tréningfeladatokhoz.

A Lenovo AI-kompatibilis szervereivel, újgenerációs okoseszközeivel és vezető ISV partnerekből álló ökoszisztémájával előre validált, teljesítményoptimalizált AI megoldásokat kínál az ügyfelek számára, még a legkülönlegesebb környezetekben is. Ezek az előrelépések egyszerűsítik az AI bevezetését, lehetővé téve annak elérhetőségét minden méretű szervezet számára, így átalakító intelligenciát biztosítanak minden iparág számára. A Lenovo az AI terén folytatott fejlesztéseivel és partneri együttműködéseivel elősegíti az ügyfelek digitális átalakulását és innovációját, és segít a hatékonyabb, intelligensebb és eredményesebb üzleti eredmények elérésében.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét