A Lenovo továbbfejleszti a hibrid mesterséges intelligenciát, hogy az megfeleljen a legszámításigényesebb munkaterhelések számára is

0
6

A Lenovo bejelentette a célzottan AI-központú infrastrukturális rendszerek és megoldások új csomagját. A Lenovo GPU-ban „gazdag” és hőhatékony megoldásokat kínál, amelyeket számításigényes munkaterhelésekhez szánnak többféle környezetbe és iparágba. Az olyan iparágakban, mint a pénzügyi szolgáltatások és az egészségügy, az ügyfelek hatalmas adathalmazokat kezelnek, amelyek extrém I/O-sávszélességet igényelnek, és a Lenovo ehhez biztosítja a kritikus adatok kezeléséhez elengedhetetlen informatikai infrastrukturális megoldásokat. Mindezen megoldások között megtalálható a Lenovo TruScale, amely az extrém rugalmasságot, méretarányt és támogatást biztosítja az ügyfelek számára az igényes AI-munkaterhelések szolgáltatásként történő használatához. Az ügyfelek ismereti szintjétől függetlenül a Lenovo Professional Services célja, hogy az AI alkalmazását egyszerűsítse azáltal, hogy segít az ügyfeleknek az AI új követelményeinek és lehetőségeinek kezelésében, amelyekkel a vállalatok még csak most szembesülnek.

„A Lenovo azon dolgozik, hogy felgyorsítsa az adatokból származó meglátásokat azáltal, hogy új AI-megoldásokat kínál az iparágakban való felhasználásra, amelyek jelentős pozitív hatást gyakorolnak ügyfeleink mindennapi működésére” – mondta Kirk Skaugen, a Lenovo ISG elnöke. „A pénzügyi szolgáltatási képességek fejlesztésétől, a kiskereskedelmi élmény korszerűsítésétől vagy a városaink hatékonyságának javításától kezdve hibrid megközelítésünk lehetővé teszi a vállalkozások számára az AI-kész és AI-optimalizált infrastruktúrát, amely az AI-t a koncepciótól a valóságig viszi, és lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy könnyedén telepítsék a hatékony, skálázható és megfelelő méretű AI-megoldásokat, amelyek az innovációt, a digitalizációt és a termelékenységet mozdítják elő.”

A legnagyobb számítási igényű AI-munkaterhelések felgyorsítása

Az AMD-vel együttműködve a Lenovo a ThinkSystem SR685a V3 8GPU-s szerverrel extrém teljesítményt nyújt az ügyfeleknek a legigényesebb AI-munkaterhelésekhez, beleértve a GenAI-t és a nagy nyelvi modelleket (LLM). A nagyteljesítményű megoldás jelentős gyorsítást, nagy memóriát és I/O-sávszélességet biztosít a hatalmas adathalmazok kezeléséhez, amelyekre a pénzügyi szolgáltatások, az egészségügy, az energiaipar, az éghajlati kutatások és a közlekedési iparágak fejlődéséhez van szükség. Az új ThinkSystem SR685a V3 optimális megoldás mind a vállalati privát on-prem AI, mind a nyilvános AI felhőszolgáltatók számára.

A pénzügyi szolgáltatások területén a ThinkSystem SR685a V3 a csalások felderítését és megelőzését, valamint a KYC (know your customer) kezdeményezéseket segíti. A rendszer emellett ideális az algoritmikus kereskedési stratégiákat támogató alkalmazásokhoz, a kockázatkezeléshez (valós idejű tranzakciófigyelés és value-at-risk), a hitelkibocsátáshoz (hitelelemzés és jóváhagyási javaslatok), a vagyonkezeléshez és a tanácsadói szolgáltatásokhoz, a szabályozási megfelelés racionalizálásához és kiegészítéséhez, valamint az előrejelzéshez. Az új rendszer főbb jellemzői a következők:

– Az intenzív számításhoz a fő feladatokat a 4. generációs AMD EPYC processzorok és 8 új AMD Instinct MI300X GPU látja el.

– Teljesen összekapcsolás az AMD Infinity Fabric segítségével, amely 1,5 TB nagy sávszélességű (HBM3) memóriakapacitást és akár 1TB/s elméleti csúcs aggregált GPU I/O sávszélességű teljesítményt, valamint az AI modellek képzéséhez és telepítéséhez szükséges sebességet biztosít.

– A Lenovo SR685a V3 a léghűtés révén jelentős termikus tartalékkal rendelkezik, így a nagy teljesítményű CPU-k és GPU-k maximális teljesítményét képes fenntartani.

– Extrém rugalmasság, beleértve az NVIDIA legújabb HGXTM (H100/H200/B100) GPU-k támogatását és a következő generációs AMD CPU-k drop-in támogatását.

„A Lenovo-val közösen többféle módon gyorsítjuk fel az AI átalakulását a vállalatok számára – segítünk átvezetni az ügyfeleket a számítástechnikában bekövetkező monumentális változáson, miközben robusztus, végponttól végpontig terjedő megoldásokat kínálunk” – mondta Forrest Norrod, az AMD Data Center Solutions Group ügyvezető alelnöke és vezérigazgatója. „Bizonyítottan nagyszerű megoldásokat hoztunk közösen a piacra, és örömmel adjuk hozzá az AMD Instinct MI300X-et a Lenovo portfóliójához, segítve a vállalkozásokat az AI gyors bevezetésében.”

Az egyik legerősebb Edge for Azure Stack HCI-megoldás a piacon

A Lenovo legújabb ThinkAgile MX455 V3 Edge Premier megoldása AMD EPYC 8004 processzorokkal felvértezve lehetővé teszi az AI következtetéseket és a valós idejű adatelemzést a perifériák számára. Az AI-ra optimalizált, sokoldalú platform új szintű AI, számítási és tárolási teljesítményt nyújt az Edge környezetben, és az Azure Stack HCI-megoldások között a legmagasabb energiahatékonyságot kínálja. A Lenovo ThinkAgile MX455 V3 Edge Premier megoldása egyszerűen integrálható az on-prem és Azure felhőkkel, és lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy egyedi életciklus-menedzsmentet alkalmazva csökkentsék a TCO-t, javítsák az ügyfélélményt, és felgyorsítsák a szoftverinnovációk bevezetését. Ideális választás kiskereskedelmi, gyártási és egészségügyi területeken. Ez a következő kulcsfontosságú funkciókat tartalmazza:

– Az automatizációval, a közel nulla érintéses rendelkezésre bocsátással és a Lenovo Open Cloud Automation (LOC-A) egyedi funkcióival csökkenteni lehet a kezelési terheket, így gyorsabban lehet telepíteni és kezelni a felhőt, legyen bárhol.

– Az egyablakos támogatással és a központosított, felhőalapú flottakezeléssel csökkenteni lehet a karbantartási időt és költségeket.

– A biztonságot és megbízhatóságot lehet növelni, miközben minimalizáljuk az állásidőt a Microsoft és Lenovo által hitelesített folyamatos teszteléssel és automatikus szoftverfrissítésekkel.

„Ügyfeleink naponta hangsúlyozzák a Microsoft Azure teljesítményének fontosságát, hogy azt kiterjeszthessék változatos, valós környezetükre – a gyártóüzemektől és a kiskereskedelmi helyiségektől a gyorséttermekig és más elosztott helyszínekig. A Lenovo-val való együttműködésünk lehetővé teszi számunkra, hogy hatékonyan eljuttassuk az Azure-t ezekre a kritikus helyszínekre, miközben egyszerűsítjük a telepítést és az életciklus-kezelést.” – mondta Douglas Phillips, az Azure Edge + Platform vállalati alelnöke. „A ThinkAgile MX455 V3 Edge Premier megoldás zökkenőmentes élményt nyújt megosztott ügyfeleinknek a felhőtől a „peremig”, bárhol is legyenek az adataik. Ez az új megoldás és az adaptív felhőalapú megközelítésünk ereje lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy egyesítsék a csapatokat, racionalizálják a működést, és kihasználják a felhő-natív és az AI technológiák erejét, így az infrastruktúra kezelése helyett az üzlet átalakítására összpontosíthatnak.” – tette hozzá.

Megoldás a számításintenzív munkaterhelésre

A Lenovo és az AMD egy több csomópontos, nagy teljesítményű, hőhatékony szervert hozott létre, amelyet úgy terveztek, hogy maximalizálja a rackenkénti teljesítményt az intenzív tranzakciófeldolgozáshoz. A Lenovo ThinkSystem SD535 V3 egy 1S/1U félszélességű szervercsomópont, amelyet egyetlen 4. generációs AMD EPYC processzor hajt, és úgy tervezték, hogy maximalizálja a feldolgozási teljesítményt és a termikus hatékonyságot olyan munkaterhelésekhez, mint a felhőalapú számítástechnika és a méretarányos virtualizáció, a nagy adatelemzés, a nagy teljesítményű számítástechnika és a valós idejű e-kereskedelmi tranzakciók.  A legfontosabb jellemzők a következők:

– A CPU-technológiák gyártóinak iparágvezető támogatása egy 2U 4 node-os ajánlatban – az ügyfelek számára teljes rugalmasságot biztosít az AMD vagy Intel architektúrán alapuló munkaterhelések optimalizálásához ugyanabban a 2u-s házban.

– A skálázási rugalmasság lehetővé teszi 2, 3 vagy 4 csomópont konfigurálását egyetlen vázba telepítve azokat.

– Nagy léptékű automatizálás, összehangolás és telepítés egyszerűsítése a Lenovo XClarity rendszerkezelő szoftverrel. Egységesített energiaellátás és hűtés megvalósítása, amely akár 30%-kal alacsonyabb energiafogyasztást biztosít a szabványos 1U rackszerverekhez képest.

Az AI-élmény egyszerűsítése professzionális szolgáltatásokkal

A Lenovo azonnal elérhetővé tette a Lenovo AI tanácsadó professzionális szolgáltatásait, hogy felgyorsítsa a vállalkozások felhatalmazását és az AI bevezetésével kapcsolatos sikereiket. Ezek a szolgáltatások, megoldások és platformok széles skáláját kínálják, segítve a vállalkozásokat abban, hogy eligazodjanak az AI területén, és megtalálják a legmegfelelőbb megoldásokat az AI könnyed és költséghatékony alkalmazására a saját területükön. A folyamat ötlépcsős folyamatra bontható:

AI Discover: A Lenovo az AI Discover megbízásokat úgy alakítja ki, hogy segítse az ügyfeleket az AI bevezetéséhez szükséges stratégiájuk és erőforrásaik megjelenítésében és feltérképezésében. A Lenovo szakértői – bevált módszertan alapján – felmérik a szervezet AI-felkészültségét a biztonság, az emberek, a technológia és a folyamatok terén, és olyan ajánlásokat tesznek, amelyek az ügyfeleket az AI-sikerhez vezető útra terelik.

AI-tanácsadás: A Lenovo szakértői az ügyfél stratégiája és célkitűzései alapján javaslatot tesznek a leghatékonyabb biztonsági helyzetre, változáskezelési tervre, technológiai architektúrára és az AI bevezetési tervére. A Lenovo segít meghatározni az AI kívánt eredményeit bármilyen léptékben és közösen kidolgozza az ehhez vezető útitervet.

AI Fast Start: A Lenovo szakértői megtervezik és létrehozzák a kritikus AI-elemeket, hogy bemutassák, hogyan érhetők el ezek a kulcsfontosságú ügyféleredmények, legyenek azok üzleti, működési vagy technológiai eredmények. Ez a Lenovo vagy az ügyfelek laboratóriumaiban megvalósuló koncepció vagy MVP (minimum viable product) formájában történhet.

AI Deploy and Scale: A Lenovo telepíti az eszközöket és keretrendszereket egy teljesen biztonságos és skálázható AI rendszer vagy flotta megvalósításához. Az ügyfelek választhatják a Lenovo TruScale as-a-service szolgáltatáson keresztül történő telepítést, amely tovább csökkentheti a GenAI telepítését és könnyű skálázását segítő előzetes költségeket.

AI Managed: A Lenovo különleges útmutatást biztosít az AI rendszerek karbantartásához, kezeléséhez és optimalizálásához. Az ügyfelekkel együttműködve támogatja az informatikai telepítéseket azok élettartama során, és folyamatosan fejleszti és minősíti az AI-innovátorok ökoszisztémáját, hogy az AI-felhasználási esetek a technológia fejlődésével együtt növekedhessenek.

A Lenovo AI Advisory és Professional Services segítségével az ügyfelek bevált szakértői csapatok támogatását vehetik igénybe, hogy minimalizálják az AI bevezetésének összetettségét, és gyorsan valódi üzleti eredményeket érjenek el. Az end-to-end szolgáltatások, hardverek és AI-alkalmazások kombinációjával a Lenovo lehetővé teszi ügyfeleinek, hogy sikeresek legyenek az AI útjuk minden szakaszában. Az AI bevezetésének egyszerűsítésével az a céljuk, hogy az AI elérhető legyen minden méretű szervezet számára és minden iparágban, elősegítve az átalakító intelligenciát.

Összegzés röviden

A Lenovo legfrissebb bejelentése a mesterséges intelligencia (AI) központú infrastrukturális rendszerek és megoldások új csomagjáról szól, ami komoly hatást gyakorolhat az ügyfelek mindennapi működésére. Ez a lépés főként arra összpontosít, hogy a vállalatok számára könnyedén elérhetővé tegyék az AI-t, és segítsenek nekik kiaknázni annak előnyeit a valóságban. A Lenovo egy olyan csomagot kínál, ami GPU-ban gazdag és hőhatékony megoldásokat tartalmaz, amelyeket kifejezetten az AI-munkaterhelésekhez terveztek.

Az új rendszerek között szerepel a Lenovo TruScale, amely nagyfokú rugalmasságot és támogatást nyújt az ügyfelek számára az igényes AI-munkaterhelések kezeléséhez. Emellett a Lenovo Professional Services az AI alkalmazását egyszerűsíti azáltal, hogy segít az ügyfeleknek az AI új követelményeinek és lehetőségeinek kezelésében.

A Lenovo az AMD-vel együttműködve olyan szervermegoldásokat is kínál, amelyek extrém teljesítményt nyújtanak az AI-munkaterhelésekhez, például a nagy nyelvi modellekhez és a GenAI-hoz. Ezek a megoldások különösen fontosak olyan iparágakban, mint a pénzügyi szolgáltatások és az egészségügy, ahol hatalmas adathalmazokat kell kezelni, és kritikus az I/O-sávszélesség.

Az Edge területén is erősen jelen van a Lenovo az új ThinkAgile MX455 V3 Edge Premier megoldásával, amely lehetővé teszi az AI következtetéseket és a valós idejű adatelemzést a perifériák számára. Ez az újítás különösen hasznos lehet a kiskereskedelemben, a gyártásban és az egészségügyben.

Összességében a Lenovo az AI-technológia terén fontos lépéseket tesz az ügyfelek támogatása érdekében, hogy könnyedén telepíthessék és kihasználhassák az AI-potenciált a vállalkozásukban. A céljuk, hogy az AI elérhető legyen mindenki számára, és segítsen az üzleti folyamatok javításában és az innováció előmozdításában.

techkalauz.hu – az online techmagazin