A MediaTek Dimensity 9000 mérnöki mintája erősebb a Snapdragon 8 Gen 1-nél és kevesebb energiát fogyaszt

0
146

Egy YouTuber összevetette a MediaTek Dimensity 9000-et a Snapdragon 8 Gen 1-el, és arra a következtetésre jutott, hogy előbbi legyűri az utóbbit CPU-teszteken. Más szempontból viszont erősebb a Qualcomm processzora.

Habár a Dimensity 9000-et már bemutatták, az még gyakorlatilag nem jelent meg. Valós teljesítményéről is alig tudunk valamit, csupán kiszivárgott tesztek állnak rendelkezésre, plusz egy-két információ. A Snapdragon 8 Gen 1 viszont már telefonokban is debütált, ilyenek például a Motorola X30 és a Xiaomi 12 is.

Geekbench tesztekben a Dimensity 9000 1287 pontos single, és 4474 pontos multi-core teljesítményt hozott. Ez kicsivel több mint a Snapdragon tudása egymagon, azonban jelentős, 17% előnye van  többmagon a MediaTek csúcsprocijának. Csúcsteljesítmény leadása közben a Dimensity 9,8 W-ot vett fel, ez a Snapdragonnál 11,2 W. GPU oldalon viszont a Qualcomm a király.

Mivel még a Dimensity 9000 fizikailag nincs telefonban, nem lehetünk biztosak benne, hogy tényleg leadja a fent taglalt teljesítményt – habár az is kizárt, hogy sokkal kevesebb legyen. Mindenesetre kíváncsian várjuk a MediaTek közelgő zászlóshajóját.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét