A Naughty Dog több fejlesztőt is elenged maga mellől

0
28

Azt a címet, hogy The Last of Us, jó eséllyel azok is ismerik, akiknek fogalmuk sincs, hol kell egy PlayStation 4-et vagy 5-öt bekapcsolni, hiszen a sorozat hatalmas sikernek örvend. Ezt, és a másik hatalmas Sony címet, az Uncharted-et a Naugty Dog nevű stúdió fejleszti. Most olyan hírek érkeztek, hogy a fejlesztő cég 25 olyan dolgozójának nem hosszabbítja meg a szerződését, akiké eleve csak ideiglenes volt.

Teljes munkaidős alkalmazottakat nem érinti a dolog, és az utcára kerülők is elsősorban a minőségbiztosítási területről vannak. Az idei év nagyszerű volt a játékosok számára, de borzalmas a fejlesztőknek. Számos stúdiót – legyen az indie vagy AAA termékek fejlesztője – nagy és még nagyobb elbocsátási kör jellemezte. Mindezt annak ellenére, hogy az iparág rekordnyereséget ért el mostanság.

A közösségi médiákból egyre inkább az tűnik ki, hogy érik ezen a területen is egyfajta szakszervezeti szerveződés. Ez azért előnyös, mert megvédi a dolgozókat a vállalati visszaélésektől, és támogatja őket, amikor az elbocsátások elkerülhetetlenül bekövetkeznek. A mostani hírrel kapcsolatban úgy tudni, hogy a The Last of Us fejlesztője nem kíván végkielégítést adni az érintett dolgozóknak.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét