A Netflix egyre nagyobb hangsúlyt fektet a játékokra

0
969

A világ legnagyobb streamingszolgáltatója 2021 novemberében új piacra lépett, és videójátékok fejlesztésébe kezdett. A streamingóriás játékos szolgáltatása, a Netflix Games lehetővé teszi a Netflix előfizetői számára, hogy androidos és iOS-es játékokat töltsenek le ingyen, a normál előfizetés részeként.

Habár az átütő siker elmaradt a mobiljátékok esetében, a Netflix nem adja fel a reményt, sőt még inkább rákapcsol, és saját gyártású játékaikat hamarosan más eszközökön is elérhetővé teszi. A streamingóriás egy blogbejegyzésben tudatta ezt a világgal, hozzátéve, hogy Kanadában és az Egyesült Királyságban bizonyos tévéken már el is kezdték tesztelni a szolgáltatást. A következő hetekben pedig PC és Mac platformokon is kezdetét veszi a korlátozott teszt.

A kínálat pillanatnyilag igencsak szegényes, ugyanis csak két játékot streamelhetnek a kiválasztottak: az egyik a Oxenfree című misztikus thriller, a másik a Molehew’s Mining Adventure játék, amiben drágaköveket kell bányásznunk. A Netflix játékszolgáltatásának egyelőre nincs nagy visszhangja, a streamingszolgáltatót azonban továbbra is intenzíven foglalkoztatja a videójátékok piaca. A kínálat érezhetően egyre jobb és tartalmasabb, és minden jel arra mutat, hogy a streamingóriásnak hosszú távú tervei vannak ezen a területen.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét