A Prestigio táblagépek új generációja: MultiPad 2 Ultra Duo 8.0 és MultiPad 2 Ultra Duo 8.0 3G

0
129

A Prestigio táblagépek új generációja: MultiPad 2 Ultra Duo 8.0 és MultiPad 2 Ultra Duo 8.0 3GA Prestigio következő generációs táblagépei a MultiPad 2 Ultra Duo 8.0 és MultiPad 2 Ultra Duo 8.0 3G modellek prémium designnal rendelkeznek. Ezek az első modellek, amelyek fehér színben is elérhetőek a fekete mellett. A készülékek hátlapja szálcsiszolt alumíniumból készült, amely elegáns és kellemes tapintású, továbbá megfelelő védelmet nyújt a gép belsejének is. A védelmet tovább fokozza az elegáns Prestigio védőtok is.

A képernyő mérete 8.0”, amely ideális választás lehet azoknak, akik a 7.0”-et kicsinek, a 9,7” vagy 10,1” modelleket pedig túl nagynak találják. A MultiPad 2 modellek 1024 x 768-as felbontással és 4:3-as képaránnyal rendelkeznek, amely ideális a legtöbb videóhoz, könyvhöz vagy játékhoz. A kép minősége közelít a tökéleteshez, széles látószöggel rendelkezik, természetes színekkel és magas fényerővel. Mindkét modell IPS kijelzővel rendelkezik, amely jelenleg az egyik legjobb elérhető technológia. Természetesen érintő kijelzőkről van szó, amelyek támogatják a több ujjal való vezérlést, azaz például két ujjal könnyedén kicsinyíthetjük vagy nagyíthatjuk a weboldalakt, képeket vagy dokumentumokat.

Attól független, hogy a MultiPad 2 Ultra Duo 8.0 és 8.0 3G ugyanúgy néz ki, és azonos kijelzővel is rendelkezik, a hardveres platform még különbözik alattuk. A Prestigio MultiPad 2 Ultra Duo 8.0 a méltán népszerű RockChip RK3066 kétmagos platformra épül, amely négymagos Mali-400MP grafikus vezérlővel rendelkezik. Napjainkban ez az egyik leggyorsabb párosítás. A gép könnyedén megbirkózik a 1080p FULL HD tartalmakkal, amelyek különösen élvezetesek a 8.0” kijelzőn.

Hirdetés

A Prestigio táblagépek új generációja: MultiPad 2 Ultra Duo 8.0 és MultiPad 2 Ultra Duo 8.0 3GMindeközben a Prestigio MultiPad 2 Ultra Duo 8.0 3G modell lelke egy kétmagos MediaTek MT8377 processzor, amely 1.2 GHz-en dolgozik. Ez a platform a széleskörű kapcsolódási lehetőségeiről ismert. A 8.0 3G modell a 802.11 b/g/n vezeték nélküli csatlakozás mellett GPS vevővel, FM rádióval, és 3G és Bluetooth 4.0 csatlakozással is rendelkezik. Köszönhetően a kétmagos PowerVR SGX531 grafikus vezérlőnek, a HD videók lejátszása, és a modern játékok futatása sem okoz problémát a táblagépnek.

A Prestigio MultiPad 2 Ultra Duo 8.0 és a Prestigio MultiPad 2 Ultra Duo 8.0 3G egyaránt 1GB rendszermemóriával, és 8GB belső flash tárhellyel rendelkezik. Mindkettő kapacitása tovább bővíthető, maximum 32GB SD kártya segítségével. Nem utolsó sorban a készülékek tisztán szóló hangszórókkal és mikrofonokkal rendelkeznek, továbbá megtaláljuk rajtuk a hagyományos 3,5” mini jack audió csatlakozókat is. Számítógéphez Micro USB segítségével csatlakoztathatjuk őket.

A táblagépek két kamerával rendelkeznek: az előlapi 0,3MP felbontású és tökéletes videó hívások (például: Skype) lebonyolítására, a hátlapi kamera 2MP felontással rendelkezik. Ez lehetővé teszi képek és videók készítését, és megosztását, amely egyre népszerűbb a táblagép felhasználók körében.

A Prestigio táblagépek új generációja: MultiPad 2 Ultra Duo 8.0 és MultiPad 2 Ultra Duo 8.0 3GA Prestigio MultiPad 2 Ultra DUO 8.0-án az Android 4.1 Jelly Bean, míg a 3G-s változaton az Android 4.0 Ice Cream Sandwich operációs rendszer található. Mind az összes többi Prestigio eszköz, a MultiPad 2 is támogatja az Over the Air (OTA) frissítési módot, amely azt jelenti, hogy a rendszer értesíti a felhasználót a frissítésekről, és jóváhagyás után letölti és telepíti azokat. Ezen kívül az eszközös számos ingyenes vagy teljes értékű alkalmazással érkeznek, például Skype kliens a kapcsolattartáshoz, teljes értékű Office Suite Pro az Office dokumentumok megnyitásához és szerkesztéséhez, vagy a Prestigo eReader alkalmazás, amely több mint 30.000 ingyenes könyvet kínál 22 nyelven.

A gépek egyetlen feltöltéssel majdnem egy napig működnek folyamatosan, ami nagyszerű egy 8”-es táblagép esetén. A nagy kapacitású akkumulátorok ellenére a MultiPad 2 továbbra is vékonynak és elegánsnak tűnik.

Összegezve a Prestigio MultiPad 2 Ultra Duo 8.0 és a Prestigio MultiPad 2 Ultra Duo 8.0 3G egyértelműen a 8”-es szegmens kedvence lehet, köszönhetően a kiváló minőségnek, a hátlapi fém burkolatnak, a nagyszerű IPS kijelzőnek, a villámgyors processzornak és grafikának, az elegáns védőtoknak, és a Magyarországon elérhető 2 év háztól-házig garanciának!

 

Tóth Péter

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét