A Qualcomm elővetítette a Snapdragon X65 5G modemet, amely 10 Gbps-ra is képes

0
151

A következő generációs X65 5G modemek várhatóan az összes 2022-ben piacra kerülő Android és iPhone zászlóshajóban megtalálhatók lesznek. A készülő „második fázisos” 5G modul kiemelkedő tulajdonságai közé tartozik a 10 Gbps-os sebesség, az új antennamodul és az AI-al történt hatékonyságnövelés.

Épphogy megjelent az első Snapdragon 888 SoC-val szerelt telefon az X60 5G modemmel párosítva, a Qualcomm már be is mutatta a következő generációs X65 5G modemet. A tervek szerint ez lesz minden 2022-es high-end telefon 5G modulja. Az X65 egy továbbfejlesztett mmWave technológiát alkalmazó modul, amely az AI segítségével még hatékonyabban tud működni, mint jelenleg piacon lévő társai.

Habár a világon még nincs elterjedve annyira az 5G, hogy ez a feature sokat nyomjon a latba, később még jól jöhet. Amennyire nem elterjedt, ugyanannyira nem stabil a hálózat, tehát az 5G-ben lévő potenciált még csak karcolgatjuk jelenleg.

Hirdetés

Ezen kívül a Qualcomm még készül egy egyszerűbb és olcsóbb verzióval is, amit a pénztárcabarát telefonokba szánnak, ez az X62.

techkalauz.hu az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét