A Samsung bemutatta az iparág leggyorsabb, 8,5 Gbps sebességű LPDDR5X DRAM-ját

0
453

Miután több mint egy évtizede vezeti a globális mobil DRAM-piacot, a Samsung bemutatta az iparág leggyorsabb LPDDR5X DRAM-megoldását. A Samsung LPDDR5X DRAM 8,5 Gbps-os sebességével igencsak nagy ugrás, eddig ugyanis 7,5 Gbps volt a rekord.

Nagyjából négy évvel az iparág első 8 Gb-os LPDDR5 megoldásának bemutatása után a Samsung új vívmánnyal rukkolt elő. Ezúttal a sebesség van a központban: Az iparág leggyorsabb LPDDR5X DRAM-ja 8,5 Gbps-ra képes. A hardver megkapta a jogot arra is, hogy a Qualcomm Snapdragon platformhoz is használják.

Ziad Asghar, a Qualcomm termékmenedzsmentért felelős alelnöke büszkén nyilatkozta: “Mi vagyunk az elsők a mobiliparban, akik lehetővé teszik a legújabb 8,5 Gbps-os LPDDR5X-ek használatát mobilplatformon, ennek hála pedig új funkciókat és jobb teljesítményt nyújtunk az egész mobil, illetve a játékok, a kamera és az AI alkalmazások számára.

Az LPDDR memóriát jelenleg számos alkalmazásban használják, például számítógépekben és okostelefonokban, modern járművekben, adatközpontokban, edge szerverekben, valamint különféle intelligens otthoni és IoT-megoldásokban.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét