A Samsung Galaxy S20 áttekintő

0
718

Mi történt a Samsungnál, hogy feladta telefonos zászlóshajójának a Samsung Galaxy S sorozatnál a folytatólagos számozást az új modellek elnevezésébe azok megjelenésekor? Mi történt a Galaxy S11, S12, S13 és így tovább modellekkel? A Samsung kihagyott néhány számot a 2019-ben megjelent Galaxy S10 és a legújabb Galaxy S20-hoz között, amely a Galaxy S10 helyét veszi át az okostelefonok piacán. Ugyan ez a számbeli nagy ugrás a megnevezésben zavaró lehet, mert sokan kaptak a fejükhöz, így lemaradtam, ilyen régi készülékem lenne, hogy már S20-nál járunk és én még csak az S10-et használom.

A Samsungnál úgy gondolták, hogy az elnevezésbe beletesznek mindent, amely marketing szempontjából is betalált. Valóban nagy különbség van a két készülék között, olyan érzése van az embernek, hogy tényleg 10 sorozatot ugrottunk előre egy telefonnal. Jelentős frissítések, kiemelkedő 5G élmény, amely ezt érezteti a felhasználóval.

A Samsung ennél a modellnél is hű maradt a jól bevált koncepcióhoz, hogy ugyan azon közel azonos műszaki tudással és tartalommal rendelkező 3 különböző felsőkategóriás telefont tart a piacon. Ebben az esetben is a jelentős különbség a kijelző mérete, amely a modellek esetében az árkülönbséget okozza. A sorban a legolcsóbb a Galaxy S20, amely méretének köszönhetően sokaknál könnyebben kezelhetőséget ad, mint a Galaxy S20 Plus vagy a remek Galaxy S20 Ultra. Mindegyik készüléknél más és más a felhasználó igénye, amelyet a Samsung jól lefed.

Hirdetés

A Samsung Galaxy S20 főbb paraméterei:

6,2” kijelző gyors 120 Hz-es frissítési gyakorisággal5 G-os letöltési sebesség (ha ezt az előfizetésünk vagy a szolgáltatónk hálózata lehetővé teszi)nagyteljesítményű kamerákkal a telefon mindkét oldalán nagy üzemidejű akkumulátor

A Samsung Galaxy S20 telefonnal már Ön is elérheti és átélheti a Samsung által kínált új technológiai fejlesztéseket. Nem kell kompromisszumot kötnie a méret és a tudás között. Akinek a hétköznapi használaton kívül más igényei vannak a készülékével szemben, annak természetesen a Samsung Galaxy S20 Ultra jelentheti a megoldást, mert itt nagyobb memória áll rendelkezésre főleg a 108 megapixeles fényképezővel készített képek tárolására. A mindennapi használathoz figyelembe véve az elvárásokat az S20 lesz a legjobb választás a legtöbb ember számára.

A készüléket régiótól függően Qualcomm Snapdragon 865, vagy Exynos 990 chippel szerelik, és 8 GB-os vagy 12 GB-os RAM lesz a felhasználó segítségére a gyors használatban attól függően, hogy a 4G vagy az 5G elérésére képes telefont választja.

A kamera nagy értéke ennek a telefonnak. A Samsung sokat módosított, fejlesztett az eddig használt megoldáshoz képest. Mindhárom fő kamerát továbbfejlesztették (beleértve a megnövelt pixelméretet és az éjszakai fényképezés javítását úgy hogy több fényt képes felhasználni), illetve van néhány szoftverfejlesztés az általános élmények javítására.

A beépített teleobjektív még a Galaxy S10 készüléken használnál is jobb, így lehetővé téve még kiválóbb minőségű 3x optikai zoomképek készítését. Az új teleobjektív 30x-os digitális zoomra is képes. Mint említettük a Galaxy S20 Ultra kamerája jobb, de a hétköznapokban több mint elégedett lesz a felhasználó ezzel a lehetőséggel is.

A Galaxy S20 másik nagy előnye a 4000 mAh akkumulátor, amely nagyobb mint az S10-nél alkalmazott akkumulátor, üzemideje normál felhasználás esetén hosszabb.

A bővített kapacitás érdekében a Samsung először az S sorozatos készülékeinél nem építette be a fejhallgató-csatlakozót. Ugyanez történet az S20 Plus és az S20 Ultra készülékek esetében is.

Mint az említettük, a Galaxy S20-ról hiányoznak olyan speciális funkciók, amelyeket a Galaxy S20 Ultra tartalmaz, amelyek a mindennapi életben nélkülözhetőek, de ár érték arányban ez a legjobb választás a Samsung felsőkategóriás telefonjai közül.

Ár összehasonlítás:

Sansung Galaxy S20 128GB, 8GB RAM, Dual SIM

Bruttó: 230.000 Ft

Sansung Galaxy S20+ 128GB, 8GB RAM, Dual SIM

Bruttó: 250.000 Ft

Sansung Galaxy S20 Ultra 5G 128GB, 12GB RAM, Dual SIM

Bruttó: 380.000 Ft

Most is mint mindig, felhívjuk a figyelmet, hogy a készüléket sok helyen meglehet vásárolni, de a vásárlásnál ügyeljünk arra, hogy csak megbízható helyről, forrásból vásároljunk.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét