A Samsung hamarosan kiadja a PCIe 5.0 NVMe SSD-ket, 176 rétegű V-NAND memóriával

0
73

A 7. generációs V-NAND memóriachipek 176 rétegűek, valamint az ipar legkisebb cellaméretét fogják kínálni. Ez 16%-kal jobb energiahatékonyságot hoz az előző generációhoz képest. A 990-es sorozatú NVMe SSD-k várhatóan év vége felé fognak megjelenni.

Az Intel 2021 végén induló Alder Lake platformja lesz az első, ami támogatni fogja a PCIe 5.0 szabványt. Amikor ezt az Intel megerősítette, még nem volt előrelátható, hogy lesz-e valójában értelme/hatása a dolognak, ugyanis akkor még egy cég sem jelentett be ilyen szabvánnyal érkező eszközt. Most azonban megjött a válasz, valóban lesz értelme az 5.0-nak, miután a Samsung bejelentette új, szupergyors PCIe 5.0-ás SSD-inek eljövetelét.

2 Gbps-os sebességre lesznek képesek az új hardverek, ezt pedig mind olvasáskor, mind íráskor tudni fogják, ezt azonban könnyedén fokozni is tudják. A Samsung szerint ezek az SSD-k „multitaskingra és hatalmas terhelés kiállására vannak optimalizálva, mint például 3D-s renderelés és videók szerkesztése – egyszerre”.

Hirdetés

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét