A Samsung piacra dobja az első 110 hüvelykes MicroLED TV-t

0
171

Közel három év telt el azóta, hogy a Samsung a Las Vegas-i CES 2018-on bemutatta a „The Wall” -t, amelyet moduláris MicroLED panelek segítségével épített. A Samsung szeretne változtatni és a csúcskategóriát magasabb szintre emelni ezzel a 110 hüvelykes MicroLED TV-vel, bár a maga 45 millió forint körüli árcédulájával ez még csak egy bizonyos réteghez fog eljutni.

Az újonnan megjelenő tévé Európában még ettől is drágább lehet, így nem meglepő, hogy a Samsung globális sajtóközleményében nem említi 110 hüvelykes MicroLED TV-jének árát, viszont a koreai sajtóközleményben igen. Nem tudjuk, hogy milyen áron kívánja majd itt értékesíteni, de egy biztos, szörnyen drága lesz. Valószínű, hogy a Samsung 2021-ig vár a TV globális bemutatására.

A microLED TV-k legfőbb előnye a LED-ekkel szemben a nevében is szerepel. Alapvetően a panelek kisebb LED-ekkel rendelkeznek, mint a hagyományos képernyők, ami lehetővé teszi, hogy hüvelykenként több LED-et tartalmazzanak, és jobb képminőséget biztosítsanak. A Samsung szerint a 110 hüvelykes tévéje lefedi az AdobeRGB és a DCI színskálát, miközben nagy kontrasztú HDR tartalmat biztosít, és úgy tűnik, hogy akár 100 000 órát is ki fog bírni, mielőtt cserére szorul.

Hirdetés

A TV-készülék specifikációiról egyelőre keveset tudunk, de a Samsung megerősítette, hogy a TV 4K képes, és 99,99% -os képernyő-test aránnyal rendelkezik.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét