A Snapdragon 8 Gen 3 50%-kal erősebb GPU-val érkezhet, mint elődje

0
50

Nem meglepő módon a Snapdragon 8 Gen 3 az év utolsó negyedében fog debütálni. Elődje, a Snapdragon 8 Gen 2 felülmúlja az Apple A16 Bionic-ját GPU tesztek terén, most pedig úgy tűnik, hogy ez stabilan folytatódik – avagy fokozódik.

Míg a Snapdragon 8 Gen 2 még mindig elmarad az Apple A16 Bionic mögött CPU teljesítmény tekintetében, a Qualcommnak tavaly végre sikerült olyan GPU teljesítményt hozni, ami még az Apple-t is legyűri. Egy új jelentés szerint a Snapdragon 8 Gen 3 is hasonlóan nagyot fog robbanni GPU teljesítmény szempontjából.

Amint azt a Digital Chat Station feltárta, minden jel arra utal, hogy a Qualcomm a Snapdragon 8 Gen 3-at lényegesen erősebb GPU-val fogja felszerelni, mint a Snapdragon 8 Gen 2-t, melyben egy Adreno 740 van. Konkrétan a Snapdragon 8 Gen 3 GPU-ja – feltehetően Adreno 750 néven – várhatóan 50%-kal jobb teljesítményt fog nyújtani, mint elődje.

Figyelembe véve a jelenlegi különbséget a Snapdragon 8 Gen 2 és az A16 Bionic között GPU téren, valószínűtlen, hogy az Apple átvenné a vezetést. Azt azonban megjegyezném, hogy az 50%-os teljesítménynövekedést én egy kicsit soknak érzem, amikor ilyen hírek látnak napvilágot, utólag ki szokott derülni, hogy bizonyos (tökéletes) körülmények között tudja csak azt a teljesítményt hozni.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét