A Sony-nak nem pénzkeresés a célja a Portal-lal

0
25

Ahogy a konzolgyártók általában, a Sony a PlayStation Portalt sem azért adta ki, hogy profitot termeljen. A konzolos piac szereplői jellemzően nullásan vagy veszteségesen árulják gépeiket, mert a játékokból és szolgáltatásokból annyi pénz jön be, hogy így is megéri. Pontosan ezért nem annyira meglepő Hideaki Nishino, a Sony platformélményért felelős vezető alelnökének kijelentése.

A japán úriember beszélt az egyes piacokon már most kapható, Európába várhatóan januárban érkező PlayStation Portalról, és elmondta, nem reméltek profitot a gép eladásaiból. Egy nagyon szűk közösségnek szánták eleve, hogy ők akkor is játszhassák kedvenceiket, ha épp nem férnek hozzá a konzolhoz. A cél a játékkal töltött idő növelése volt, ami valószínű sikerülni is fog.

A Portal jelen pillanatban csak arra jó, hogy azok, akik rendelkeznek PlayStation 5-tel, elérjék játékaikat távolról. Elsősorban ugye az otthoni hálózatról, de nincs akadálya a távoli kapcsolódásnak sem, ha olyan helyen tudunk csatlakozni, ahol elég erős a net. Elvileg nincs technikai akadálya a cloud gaming támogatásának, ha ezt is elérhetővé teszik rajta, sokkal vonzóbb lehet az ajánlat.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét