A Sony Xperia 1 III legyűri a Samsung Galaxy S21 Ultra-t gyorsaságban, kamerák terén már vegyes az eredmény

0
235

Számos hand-on és tesztvideó került ki a Sony legújabb zászlóshajójáról, a Xperia 1 III-ról. Gyakran hasonlítják össze a Sony újdonságát a Samsung jelenlegi csúcsmobiljával, az S21 Ultrával. Ezen videókból pedig az derül ki, hogy teljesítményben egy hangyányit erősebb a Sony, kamerák terén azonban fej-fej mellett vannak.

Míg az Xperia rajongói még csak epekedve várják, hogy kézbevehessék a Sony új csúcstelefonját, addig a YouTube-on már számos összehasonlító-és önálló teszt is elérhető. Egy népszerű vietnámi csatorna, a Vật Vờ Studio kameraösszehasonlítást csinált. Egy másik – kicsinek semmiképp nem mondható – csatorna, a TechNick teljesítményteszteket futtatott, amelyek megmutatják milyen gyors az Xperia 1 III.

Mivel kategóriában szinte ugyan az a két telefon kamera tekintetében, ezért az eredmények elég szubjektívek, itt győztest nem igazán lehet hirdetni – úgy ahogy az S21 Ultra vs iPhone 12 Pro Max esetében sem. Szerencsére a TechNick tesztje már nem ilyen.

Forrás: TechNick

A Sony telefonja az átlag alkalmazásokat gyorsabban nyitotta meg, mint a Samsung, és többnyire a játékok megnyitásában is gyorsabb volt az Xperia. Benchmarkok tekintetében mind Geekbench 5-ben, mind 3DMark Wild Life-ban jobb volt a Sony. Fontos azonban: ugyanazt a Snapdragon 888 SoC-t használja mind a két telefon.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét