A STALKER 2 ismét késik, most viszont „végső megjelenési dátumot” adtak meg

0
64

A STALKER 2-nek elég kemény sorsa van. A GSC Game World, azaz a játék fejlesztői számos kihívással néztek szembe a játék 2010-es bejelentése óta. Az előző bejelentésnek megfelelően 2024 első negyedévére tervezték, de most ismét halasztották, 2024. szeptember 5. lett az új dátum. A fejlesztők szerint ez a játék “végső megjelenési dátuma”.

A STALKER 2: Heart of Chornobyl eredetileg közvetlenül az előd, STALKER: Call of Pripyat megjelenése után egy évvel érkezett volna, ami egy 2009-es játék. A játékot fejlesztő GSC Game World feloszlása miatt azonban a teljes játék halasztódott, minden bizonytalan volt körülötte.

A projektet végül hat év után újraélesztették és új alapokra helyezték. Az alap nem más, mint az Unreal Engine 5. Akkoriban 2021-es kiadásra tervezték, de később több okból is többször elhalasztották.

A legutóbbi bejelentés szerint a játékot 2024 első negyedévében tervezték PC-re és Xbox Series X|S-re kiadni, most ezt a dátumot halasztották szeptemberre.

Akinek idegen lenne a játék, pár szóban összefoglalva: A játék célja, hogy olyan zord tájakra vigyen, amelyek a posztapokaliptikus csornobili világát idézik.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét