A Valve lehetővé teszi az AI-generated tartalommal rendelkező játékokat a Steamen

0
14

A Valve a héten bejelentette, hogy a Steamen engedélyezi azokat a játékokat, amelyek mesterséges intelligencia által generált tartalmat használnak, akár előre generált, akár live-generated jellegűek. Azonban van néhány követelmény és irányelv, amelyeket a fejlesztőknek be kell tartaniuk.

Azon fejlesztők, akik élni kívánnak a lehetőséggel, a Valve új “AI disclosure section” vizsgálatot végez majd el, amikor is a fejlesztőknek nyilvánosságra kell hozniuk, hogyan használják az AI-t a játékban – és természetesen ezt a Valve meg is vizsgálja utána.

Ennek érdekében az AI generált tartalmat két kategóriába soroljuk: “Előre generált” (ahol mesterséges intelligencia eszközöket használnak a játék fájljaiban beillesztendő tartalom létrehozására, akárcsak az előre felvett hangklipek, előre renderelt grafika, és bármi, amit a gyártó előre elkészíttetett az AI-jal) és az „Élőben generált” (ahol mesterséges intelligencia eszközöket használnak új tartalom létrehozására a játékban, miközben a játékosok éppen in-game vannak).

Ezek a használati esetek a játék Steam oldalán lesznek közzétéve, hogy a játékosok tisztában legyenek a játékban lévő AI-eszközökkel.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét