A világ leggyorsabb SD kártyája a Western Digitaltól

0
7

A memóriakártya-szabványokat felügyelő SD Association még tavaly év végén jelentette be az SD kártyák következő generációját, a gyártók azonban nem kapkodták el a váltást. Ennek egyik fő oka, hogy még nincs igazán szükség a generációváltásra, mert a már piacon lévő termékek is képesek kezelni a 4K felvételeket. A Samsung volt az első, aki bejelentette a 9.1-es szabvány használatát, hozzájuk csatlakozott most a Western Digital, akik nemcsak sebességben, de méretben is a csúcsra törnek.

A vállalat az idei NAB Show-n mutatta be Las Vegasban az új SD Express kártyákat, amelyek 900 MB/s-es olvasási sebességre képesek (a Samsung kártyái 800 MB/s-et tudnak). Írási tejesítményről egyelőre nem esett szó. Méret tekintetében idén nyáron SD és microSD kártyákkal is a 2 TB-ot tervezik megugrani, 2025-ben pedig jöhetnek a 4 TB-os modellek.

Fel kell nőni a kameráknak is az SD Express szabványhoz, de a 8K, 120 fps-es anyagokhoz, vagy potenciális mesterséges intelligenciára épülő megoldásokhoz kifejezetten hasznosak lehetnek. Árakról semmi információ nincs, de bizonyára ezeket is gyémántáron adják majd, ha egyszer felkerülnek a boltok polcaira.

techkalauz.hu – az online techmagazin