A Vistával sem fenékig tejfel az élet

0
106

A nemrégiben lezajlott intenzív CRN-teszt (amely az XP-nél csak egy kicsivel ítélte biztonságosabbnál a Vistát) kapcsán a Panda Software szakemberei is arra figyelmeztetnek, hogy a Windows Vista igen távol áll attól, hogy „szuperbiztonságos” legyen. Sőt, valójában a default opciókkal nem sokkal biztonságosabb, mint a Windows XP gyári beállításokkal; figyelembe véve azt, hogy a Vista, mint rendszer túlzottan új, a szakemberek óvatosságra intenek. Habár egyelőre Vista-kompatibilis vírusok sem állnak olyan nagy számban rendelkezésre, mindenképpen érdemes egy – az új operációs rendszerrel zökkenőmentesen együttműködő – vírusirtót és/vagy tűzfalat beszerezni.
A beépített biztonsági program, a Windows Defender – mint az a CRN (www.crn.com) tesztjén kiderült – csupán négy részterületen bizonyította rátermettségét a Windows XP beépített tűzfalával szemben, a többi hét témakörben ugyanolyan eredmények születtek.
Sándor Zsolt, a Panda Software magyarországi ügyvezetője rámutatott: egyelőre még elhamarkodott lenne több konkrétummal szolgálni, a Panda laboratóriumaiban azonban jelenleg is kiterjedt tesztelések folynak a Vistával kapcsolatban.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét