A Windows 7 támogatás véget ért. Itt az idő egy új számítógépre.

0
393

Használja ki a Microsoft jelenlegi operációs rendszerének lehetőségeit most, amikor a Windows 7 támogatás megszűnt!

A Microsoft által a Windows 7-hez nyújtott támogatás hivatalosan véget ért, tehát ha továbbra is ezt az operációs rendszert futtatja a számítógépén, akkor azt már csak a saját felelősségére tegye. Azonban megoldás lehet ha  frissíti operációs rendszerét Windows 10 rendszerre. Ha jelenleg a Windows 7, Windows 8 vagy Windows 8.1 Home vagy Pro licencelt és aktivált példányát futtatja, akkor ezt ingyenesen is megteheti.

Saját tapasztalatom szerint a Windows 7-ről a Windows 10-re váltást követően készülékem teljesítménye bosszantóan lassú lett. Bár az átállást egy mai léptékkel alacsony kategóriájú (teljesítményű) készüléken végeztem el, ami ugyan teljesítette a Win 10 rendszerkövetelményeit, ez mégsem hozott megfelelő felhasználói élmény. Végül ezt a régi készüléket inkább Chromebooknak alakítottam át gyermekeim számára. Aztán vásároltam egy ÚJ laptopot, amelyet már eleve a Windows 10 által kínált teljes funkcionalitással ruháztak fel

Tehát a Windows 7 támogatásának vége megkönnyíti a döntést a Microsoft jelenlegi operációs rendszerére, a Windows 10-re történő átállásra. De ha nem biztos benne, hogy mi lehet a legjobb választás, most összeszedtem öt lehetőséget, amelyek segíthetnek a választásban. Az alábbi felsorolásban találhat Gamer (játékosoknak tervezett) laptopot, normál 15 hüvelykes laptopot, de átalakítható (úgynevezett 2in1) készüléket is tettem a felsorolásba.

Hirdetés

Acer Aspire 5 (2019)

Az Acer tudja, hogyan kell összeállítani egy megbízható, pénztárca-barát laptopot, az Aspire 5 kiváló példa erre. Az Aspire A515 sorozat általános, otthoni de akár irodai felhasználásra vagy szórakozásra is tökéletes partner, egy izgalmas, nagyon vékony készülékházban, elegáns szálcsiszolt alumínium fedlappal. Erőteljes kettő, illetve négymagos Intel® processzora és NVIDIA® GeForce® grafikus meghajtója átlagon felüli teljesítménnyel bír, aminek köszönhetően zökkenőmentes használatot biztosít számos felhasználási területen, legyen szó kisebb irodai munkákról vagy otthoni általános, multimédiás felhasználásról. Nagyméretű, akár 1TB háttértára biztosítja, hogy rengeteg multimédiás tartalmat vihessünk magunkkal bárhová, akinek inkább a sebesség a fontos, opcióként elérhetőek bizonyos modellek SSD háttértárral is. A készülék 4 cellás akkumulátora pedig gondoskodik róla, hogy akár több órán át is üzemeljen egy feltöltéssel. Ami nekem különösen tetszett, az a háttérvilágításos billentyűzet és a változatos színválaszték.

Dell G5 (5590)

Az elmúlt pár évben sokat változtak a Gamer laptopok. A Windows 7 operációs rendszer bevezétését követően talán ez volt az a laptop kategória, ami a legtöbbet fejlődött. A jelenleg elérhető, már Windows 10 rendszerre kifejlesztett készülékek vékonyabbak és könnyebbek lettek, de lényegesen erősebbek is és mindez alacsonyabb árakon. A belépő szintű Dell G5 Gaming laptopok már 300.000.- Forint alatti áron is elérhetőek lehetnek. A G5 laptopokat kitűnő ár-érték arányukon túl kiemeli a mezőnyből  az építés minősége és a formatervezés. Az innovatív kétventilátoros, fejlett termikus kialakítású hűtőrendszer biztosítja, hogy a rendszer hűvös maradjon, miközben az akció felhevül. A Dell G-sorozatú laptopjai olcsóbbak, mint a Dell Alienware készülékei, mégis képesek a legújabb, komoly grafikusteljesítményt igénylő játékok futtatására.

Microsoft Surface Pro 7

A szétszedhető, „kettő az egyben” készülékek közül talán a Microsoft Surface Pro használja ki a legjobban a  Windows 10 azon képességét, hogy az asztali számítógépről mobil operációs rendszerre válthat. A felhasználóbarát platform gyors és gördülékeny munkát garantál. Kezelőfelülete, melyben a Start menü, s az élő csempék is megtalálhatók, kényelmes és szerethető. És ne felejtsd el, hogy a Windows 10 használói automatikusan megkapnak minden frissítést. A nagy felbontású 12,3 hüvelykes PixelSense ™ kijelző érintőképernyője a környezeti fényérzékeléssel automatikusan alkalmazkodik a fényviszonyokhoz. Ráadásul egyedi és rendkívül hasznos gyári kiegészítőket is vásárolhatunk a készülékhez. Ilyen például a Surface Signature Billentyűzet Tokot vagy a Surface Pen érintőceruzát vagy a fantasztikus minőségű Surface Arc Mouse egeret.

Lenovo Yoga C940

A Surface Pro-hoz hasonlóan a Lenovo Yoga C940 kialakítása is lehetővé teszi a Windows 10 rugalmasságának kihasználását notebookként és táblagépként egyaránt. Ugyanakkor a Lenovo Yoga C940 nem „szétszedhető” készülék, azaz a kijelző nem válik le a billentyűzetről, így jobban használhatja a már megszokott kagylóhéj laptop megjelenését. Meggyőződésem, hogy a Lenovo gyártja jelenleg a legjobb „kettő az egyben” készülékek (átalakítható) laptopokat. A C940 a Lenovo prémium átalakítható készüléke, ami 14 hüvelykes ultrahordozható és 15,6 hüvelykes méretben is kapható. Akár diszkrét (különálló, azaz dedikált) grafikával a játékhoz és vagy akár tartalomkészítéshez.

Dell XPS 13

Kétségtelen, hogy a Dell XPS 13 az egyik legjobb Windows 10 hordozható készülék. Félelmetes akkumulátor-élettartam, lenyűgöző teljesítmény jellemezi – mindez egy rendkívül kicsi, fantasztikusan elegáns készülékházba „zsúfolva”. Olyan vékony képernyő kerettel, hogy aki nem látta élőben, el sem hiszi, hogy egy készüléket ennyire gyönyörűre lehet gyártani.  Az XPS 13 2020-as verzióját ebben az évben a CES-en mutatták be. A tavalyi modellhez képest némileg nagyobb, 13,4 hüvelykes 16:10 képarányú kijelzővel rendelkezik.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét