A Windows Update alkalmazás hamarosan tájékoztatja a felhasználókat, ha számítógépük kompatibilis a Windows 11 rendszerrel

0
288

A Microsoft szorgalmasan dolgozik azon, hogy befejezze a legújabb Windows 11 operációs rendszer fejlesztését. Annak érdekében, hogy megtudják a felhasználók, megfelel-e rendszerük a közelmúltban módosított hardverkövetelményeknek telepíteniük kellett egy speciális alkalmazást, a “PC Health Check”-et, amely valószínűleg sok felhasználót elriasztott attól, hogy megnézze a Windows 11 Insider Preview verzióját. Ennek állítólag meg kell változnia a Windows 11 végleges kiadása előtt.

A Windows Latest jelentése szerint a Windows 11 kompatibilitási ellenőrzés eredménye hamarosan közvetlenül megjelenik a szokásos Windows Update alkalmazásban, amelyet a legtöbb felhasználónak ismernie kell. Az értesítést zöld pipa jelzi, és könnyen észrevehető lesz. A Microsoft továbbá hangsúlyozza, hogy ez a kompatibilitási értesítés nagyszerű hír, és a frissítés pontos időzítése változhat. Annak ellenére, hogy a Windows 11 végleges verziója várhatóan ősszel jelenik meg, sok felhasználó valószínűleg csak jövőre élvezheti a Microsoft új operációs rendszerét.

A kompatibilitási értesítés alatt a redmondi szoftvercég arra figyelmeztet, hogy nem minden Windows 10 funkció lesz elérhető a Windows 11 rendszeren, és bizonyos alkalmazások és funkciók további követelményeket támaszthatnak. Ez az általános figyelmeztetés arra is szolgálhat, hogy felkészítse a felhasználókat arra a lehetőségre, hogy előfordulhat, hogy az elavult szoftverek nem működnek megfelelően majd a Windows 11 rendszeren. Azonban a Microsoft azon törekvése, hogy a kompatibilitás ellenőrzését, és így a Windows 11 frissítési folyamatának első lépését hozzáférhetőbbé tegye, dicséretes.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét