A World of Warcraft, az Overwatch és más Blizzard játékok is leállnak januártól Kínában

0
782

Meglehetősen sokkoló hírt jelentett be a Blizzard: 2023. január 23-án a legtöbb játéka teljesen leáll Kínában. Ez annak a következménye, hogy a vállalat nem újította meg a 14 éves kínai piacra vonatkozó licencszerződését a NetEase-szel, az ország második legnagyobb szerencsejáték-cégével.

Az olyan játékok, mint a World of Warcraft, a Hearthstone, a Warcraft III: Reforged, az Overwatch, a StarCraft sorozat, a Diablo III és a Heroes of the Storm mind eltűnnek. A vállalat szerint nem tudtak úgy megegyezni a kínai féllel, hogy az összhangban legyen a saját, illetve a játékosok érdekeivel, elveivel.

Másik oldalról William Ding, a NetEase vezérigazgatója így nyilatkozott: “Nagy erőfeszítést tettünk, és a legnagyobb őszinteségünkkel igyekeztünk tárgyalni az Activision Blizzarddal annak érdekében, hogy folytathassuk együttműködésünket, és és kiszolgálhassuk a sok elkötelezett kínai játékost. Lényeges különbségek merültek fel kulcsfontosságú feltételekben, így nem tudtunk megegyezni.”

Vannak olyan játékok, melyekre külön megállapodás vonatkozik, így például a Diablo Immortal maradhat. Hogy az egész folyamat hogy fog lezajlani, egyelőre még nem tudjuk. A Blizzard azt ígérte, hamarosan tájékoztat mindenkit.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét