A Xiaomi is beszáll a drón-bizniszbe

0
365

A Xiaomi sosem félt az új termékek kipróbálásától, pl. power bank, kamerák vagy légszűrő. Ezt csak megerősítette a most bejelentett Mi Drone, amiről már olvashattunk találgatásokat (ettől persze nem lesz kevésbé izgalmas a dolog). Első ránézésre elég impresszívnek tűnik a 4K-s drón. A szénszálas háznak köszönhetően elég jó a súlya, valamint a leszerelhető kamerának, talpaknak és rotoroknak hála könnyen hordozhatjuk.

Ha már a kameránál tartunk: elég komoly darabról van szó, a Sony 12MP-es BSI szenzorával. 4K felbontásban 30FPS-sel tudunk videózni és természetesen a FullHD opció is elérhető. A dokkoló és kontroller segítségével folyamatos 720p-s élő képet ígér a gyártó, 2km-es távolságig. Ilyet azért ritkán láthatunk ebben az árkategóriában: 380 dollárt kér a Xiaomi az 1080p-s verzióért és 457-et a 4K-s drónért.

A maximum hatótávolság 3km, az 5100mAh-s akkumulátor pedig 27 perces repülési időt biztosít. A mobilos alkalmazáson keresztül követhetjük a drónt, előre meghatározott útvonalon is repülhetünk vele, automata módon le-és felszállhatunk, a jel elvesztése esetén pedig automatikusan visszatér az előre beállított lokációra.

Az 1080p-s modell már elérhető, a 4K-s verziót pedig július végére ígéri a gyártó.

Forrás: gsmarena.com

Marci

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét