A XPS M1330 után az új Inspironok is késnek

Az alábbi bejegyzés több, mint egy éve készült, így annak aktualitását nem garantálhatjuk. Megértésed köszönjük!

Talán kissé elhamarkodott volt a Dell új Santa Rosa-s gépeinek megjelentetése, hiszen a cég a kiadás óta gyártási és szállítási gondokkal kűzd. Ez elsősorban az XPS M1330-as sorozaot érintette, de a Dell hivatalosan bejelentette: szállítási gondjai vannak az Inspironokkal is.
A Dell hivatalos blogján – a Direct2Dell-en – megjelent tájékoztatás szerint a késedelem legfőbb oka a gép egyik újdonsága, a színválaszték. Az olyan alapszíneket, mint például a fekete vagy a fehér, nagyon egyszerű legyártani, de a prémium színekkel már gond van olvasható az oldalon. 
Rosszindulatú pletykák szerint valami komolyabb gond lehet a Dellnél. Hiszen egy ekkora cégnél nem nagyon hihető el, hogy úgy kezdenek el egy új modell kiadásának, hogy a legegyszerűbb része a gyártásnak – a festés! – okozhat gondot. Egyesek a kijelzőkre gyanakodnak, amit pár Dell-es szakember is – nem hivatalosan – de megerősített. Mindenesetre a Dell.com-on olvasható pár dátum, ami nem éppen a bizakodásra ad okot. Például a Flamingo Pink és a Sunshine Yellow színű Inspiron 1520-ra több, mint két hetet kell várni, míg a Mindnight Blue szín is problémát okoz.
Egy szó mint száz: szépek az új Dellek, színesek is, de úgy látszik egyelőre csak fotókon tudjuk élvezni őket.

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?