Acer bemutatta az új, 10 collos méretű Aspire One-t

0
5

Sajtóközlemény – Csupán egy évvel az első piaci megjelenés után a netbookok teljesen forradalmasították a PC piacot, segítségükkel kialakult egy teljesen új szegmens, melyet maguk a felhasználók hoztak létre azzal, hogy valós igény támadt a folyamatos online állapotra és az egész napi szocializálásra.
Az Acer, köszönhetően annak, hogy egyedülálló képességgel olvassa le a piaci trendeket és látja előre a felhasználói igényeket, rendkívül gyorsan vezette be az Aspire One-t, a világ legnépszerűbb netbookját.
“A pénzügyi piacokat érintő jelenlegi problémák és az általános gazdasági bizonytalanság ellenére, a netbook és notebook piacok tovább fogják folytatni növekedésüket 2009-ben is” mondta Gianfranco Lanci, az Acer Inc. elnök-vezérigazgatója. “Miközben a cégek igyekeznek leküzdeni a krízist, a felhasználók és a számukra készített termékek még fontosabbá váltak, hiszen a felhasználók nincsenek meg a személyes kommunikációs eszközeik nélkül.”
A kicsit több mint egy kilós (1.18 kg) új 10” Aspire One magában ötvözi a stílust, nagyszerű tulajdonságokat és egy új méretet, így biztosítva az ultra-hordozhatóság és az adatbevitelhez és navigációhoz szükséges maximális képernyő méret legjobb kombinációját.
Az optimális web böngészésre és internetes termelékenységre tervezett 10” Aspire One 10.1″ WSVGA LED háttér-világítású kijelzővel rendelkezik, melynek felbontása 1024×600 pixel, így széles képet biztosít a kényelmes navigációhoz. A képernyő tetején található az integrált Acer Crystal Eye webkamera, amely gyengén megvilágított környezetre lett optimalizálva, egy apró ablak, ízlésesen körülvéve egy tükör karimával, kapcsolatban tartja Önt a világgal élő videó képen, videó csevegésen és -konferenciákon keresztül.
A 10” Aspire One-ban 802.11b/g WiFi és Acer Signal Up található beépítve, mint alapfelszerelés, hogy Ön könnyedén tudjon kapcsolódni az elérhető vezeték-nélküli hálózatokhoz. Továbbá Bluetooth és más, meghatározott beépített WiMAX vagy 3G vezetékes technológia is hozzáférhető a határtalan csatlakozási lehetőségek kedvéért.
A 10” Aspire One megfelel az Energy Star 4.0 követelményeinek és kapható hozzá 6-cellás Li-ion akkumulátor is. A készenléti állapotban mért rendkívül alacsony áramfogyasztása által, a 10” Aspire One akár 7 órányi akkumulátor üzemidőt garantál a maximális szórakozás érdekében. A töltöttség jelző azonnal észrevehető a készülék elején, még akkor is, ha a notebook összecsukott állapotban van.

Azonban a 10” Aspire One nem csak a folyamatos kapcsolatot biztosítja; mindezt stílusosan teszi. Négy különböző élénkfényű színben kapható: fehér, kék, vörös és fekete, és az eltéveszthetetlen dizájn azonnal megragadja a tekintet. A vékony, letisztult vonalvezetésű Aspire One sebességet és mobilitást sugall, egyértelművé teszi, hogy a folyamatosan mozgásban levő felhasználó számára készült. Stílusos részletei, mint az áramvonalas formájú fémcsuklók némi színnel fűszerezve és a díszes, fényes színű keret, amely a tükörhatású bekapcsoló gombot veszi körül, azonnal magára vonzza a tekintetet. Az ecsetelt fémes kéztámasz igényes kinézete mellett segít elkerülni a kevéssé esztétikus ujjlenyomatokat is.
A 10” Aspire One-t Intel® Atom™ processzor hajtja, Mobile Intel® 945GSE Express Chipsettel vagy Mobile Intel® 82801GBM Chipsettel és felszerelhető akár 2 GB DDR memóriával a legjobb felhasználói élmény elérése érdekében. Kis mérete dacára, a 10” Aspire One nagy, 160 GB-os belső merevlemezzel rendelkezik. Továbbá a 10” Aspire One multi-in-one kártyaolvasót is tartalmaz az adatáramlás teljes szabadsága érdekében.
Az Aspire One Windows XP® Home operációs rendszerrel kapható; tovább előtelepített szoftverek: Acer eRecovery Management, Acer Launch Manager, Adobe® Reader®, McAfee® Internet Security Suite, Microsoft® Office 2007 próbaverzió.
Az Aspire One-ra 1 év szervizgarancia érvényes, melyet az Acer Advantage segítségével két évre meg lehet hosszabbítani

Az új 10,1 ”  Aspire One Intel Atom N280-as processzorral is kapható lesz Magyarországon!

Laptopkalauz.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét