Acer és Asus laptopok áremelkedése várható

0
164

Egy tajvani médiaoldal jelentéséből az derül ki, hogy az Acer és az Asus népszerű laptopjaik árának emelését tervezi. A nootbookok és mobil munkaállomások kereslete akkora, hogy valószínűleg 2021 második negyedévében be is következik az emelkedés

A United Daily News számolt be arról, hogy a tajvani elektronikai vállalatok (Acer és Asus) hamarosan emelik laptopjaik és egyéb termékeik árát is. A 2020-ban kezdődött világjárvány, továbbá az ebből következő otthoni munkavégzés és távoktatás miatt óriási kereslet alakult ki a laptopok iránt. Ez kiderül a megbízható elemző cég, a Canalys által készített jelentésből is, ami szerint világszinten 11%-kal nőtt a PC-k eladása 2019-hez képest. Ez pedig egyértelműen a laptopoknak tudható be, ugyanis az asztali gépek értékesítése ténylegesen csökken.

Nyilvánvalóan a gyártók is kihasználnák a kereslet növekedését, és emelnek az árakon, ami 5 és 10 százalék többletköltséget eredményez a jövőben. Elég valószínű, hogyha ezt meglépik, akkor a többi gyártó is igazodik majd hozzájuk, azaz globális áremelkedésre számíthatunk.

Hirdetés

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét