Acer gépeken zajlott a 2023-as Nemzetközi Informatikai Diákolimpia Szegeden

0
567

Az Acer támogatja azon tehetséges fiatalokat, akik részt vesznek ezen a rangos tudományos versenyen. A Nemzetközi Informatikai Diákolimpiát (IOI) célja, hogy támogassa az innovációt és az ötleteket az informatika és az IT területén.

SZEGED – 2023. augusztus 31. Az Acer Inc. bejelentette, hogy a 35. Nemzetközi Informatikai Diákolimpiát (IOI) – mely idén kis hazánkban, Szegeden került megrendezésre – a ők látják el eszközökkel mind a versenyzők, mind a személyzet tekintetében. Az Acer 2018 óta állandó partnere az IOI versenyeknek, lehetővé téve a fiatal informatikusok számára, hogy algoritmusokat és programozási feladatokat végezzenek Acer notebookok segítségével. Ahogy említettem, nem csak a versenyzők, az egész személyzet Acer gépeken dolgozott, úgy az esemény előtti teszteken, mint a versenyzők által benyújtott munkák ellenőrzésekor, vagy épp a a verseny gördülékeny lebonyolítása tekintetében.

A verseny után laptopokat helyi iskoláknak adományozzák, hogy még jobban támogassák a diákokat és a tanárokat a pozitív tanulási környezet előmozdításában és az innováció ösztönzésében. Körülbelül 400 résztvevő – köztük versenyzők és segítők – a világ 90 országából vesznek részt a 2023-as IOI-n.

„Az Acer mindig is hitt az oktatás és a technológia átalakító erejében, fáradhatatlanul azon dolgozik, hogy áttörje a korlátokat, és termékeinken és megoldásain keresztül összekapcsolja az embereket” – mondta Emmanuel Fromont, az Acer vállalati alelnöke és EMEA-műveletekért felelős elnöke. „Az Acer az esemény hivatalos szponzoraként örömünkre szolgál, hogy újra felvértezhetjük a versenyzőket PC-megoldásainkkal, beleértve a legfrissebb nagy teljesítményű Aspire notebookokat, amelyek segítségével könnyedén megküzdhetnek a kihívást jelentő algoritmusokkal.”

Az Acer elkötelezett amellett, hogy hozzájáruljon a társadalmi felelősségvállaláshoz, és az oktatás e tekintetben az egyik kulcsfontosságú tényező. Globális technológiai vállalatként az Acer a digitális méltányosság előmozdítására törekszik, és folytatja az emberek és a technológia közötti korlátok áttörését.

A Szegedi Tudományegyetem társrendezésével augusztus 28-án elkezdődött a 35. Nemzetközi Informatikai Diákolimpia, mely egyike a nagy nemzetközi tudományos diákolimpiáknak. A középiskolás informatikai tehetségek számára a világ legrangosabb versenyprogramozási eseménye ez. A vasárnapig tartó versenyre 90 országból 360 versenyző és mintegy 300 nemzetközi kísérő és vendég érkezett.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét