Acer Predator Helios Neo 14: Egy mesterséges intelligenciával felszerelt, csúcskategóriás hordozható notebook

0
51

Az Acer bemutatta legújabb készülékét a gamer szekción belül, az Predator Helios Neo 14-et, egy hordozható erőművet, amelyet a legújabb Intel Core Ultra processzorokkal szereltek fel. Emellett a Acer Nitro 16 gaming laptop is frissült Intel Core 14. generációs processzorokkal, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy többre legyenek képesek játék vagy alkotás közben. A játékosokat minden szinten lenyűgözi majd a játék vagy streaming közben megjelenített makulátlan vizuális élmény és az AI által vezérelt grafika, köszönhetően az eszközök NVIDIA GeForce RTX 40 sorozatú laptop GPU-inak, amelyek támogatják a legújabb AI-alapú DLSS 3.5 technológiát és másfajta AI képességeket is. Az élénk színek és kristálytiszta pixelek kiemelkednek a laptopok WQXGA kijelzőin, amelyek teljes mértékben támogatják az sRGB színskála 100%-át, és kompatibilisek az NVIDIA G-SYNC technológiával is.

Annak érdekében, hogy további lehetőségeket kínáljanak a kreativitás és a játék iránt érdeklődőknek, ezek a laptopok tartalmazzák a Microsoft Copilotot a Windows rendszerben (egy dedikált Copilot billentyűvel), amely gyorsabb hozzáférést biztosít a mindennapi AI asszisztenshez és az Acer AI-fejlesztett videokonferencia funkciókhoz. Minden készülékhez mellékelve van egy 1 hónapos Xbox Game Pass Ultimate csomag, így a játékosok több száz kiváló minőségű PC-s játékot élvezhetnek felváltva. Emellett a dupla ventilátorok, a hűtőrendszerek és a CPU-kban található folyékony fém hűtés biztosítja, hogy a játékra szánt laptopok belső része még a leghevesebb játékmenetek közben is optimális teljesítményen működjön.

Predator Helios Neo 14: Hordozható játékerőmű Intel Core Ultra processzorokkal

A Predator Helios Neo termékcsalád a legkompaktabb kínálatával bővíti portfólióját, miközben a teljesítmény nem romlott, sőt, rengeteget javult. Az új Predator Helios Neo 14 még a 16 és 18 hüvelykes testvéreknél is karcsúbb, ráadásul könnyen hordozható kialakítása van, továbbá remek teljesítményt kínál. Akár egy Intel Core Ultra 9 185H processzorral, dedikált AI gyorsító képességekkel és egy NVIDIA GeForce RTX 4070 Laptop GPU-val is rendelkezik (ha mi úgy szeretnénk), amely támogatja az AI-alapú DLSS 3.5-öt. A jobb hőelvezetés, az optimalizált hatékonyság és az AI-alapú grafika kombinációjával a felhasználók kiemelkedő teljesítményre és valósághű vizuális élményre számíthatnak, akár útközben dolgoznak vagy otthon játszanak. Az akár 165 Hz-es WQXGA (3072×1920) megjelenítési lehetőséggel, az sRGB színskála 100%-os támogatásával és az NVIDIA G-SYNC kompatibilitással a felhasználók bármilyen kreatív alkalmazásban vagy játékban (még magas beállítások mellett is) valósághű és éles részletekkel lesznek elbűvölve.

Annak érdekében, hogy a játékosok teljes mértékben kihasználhassák a készüléket és megőrizhessék a csúcsteljesítményt, a Predator Helios Neo 14 a legmodernebb hőelvezetési megoldásokkal van felszerelve; Egy dupla ventilátoros rendszer, amely egy 5. generációs AeroBlade 3D ventilátort és Vortex Flow technológiát, folyékony fémzsírt a CPU-n, valamint széles vektoros hőcsöveket tartalmaz a jobb hőátvitel és hőkapacitás érdekében. A készülék Intel Killer Wi-Fi 6E csatlakozással, ThunderBolt 4 porttal ellátott, teljes funkcionalitású USB Type-C-vel és MicroSD kártyaolvasóval is rendelkezik.

A Predator Helios Neo 14 videó- és hangkommunikációját is továbbfejlesztették az Acer PurifiedVoice 2.0 segítségével, amely a három mikrofonos elrendezésnek köszönhetően kiküszöböli a nem kívánt zavaró hangokat a háttérben. A webkamerás megoldások sem szorultak háttérbe, rengeteget javítottak a videó és képminőségen az Acer PurifiedView AI megoldásnak köszönhetően. Az AI-alapú segítség könnyen elérhető a Copilot in Windows-ban a Copilot Key egy kattintásos megoldásnak köszönhetően. Az AI funkciók és további lehetőségek felfedezhetők a PredatorSense alkalmazásban található új Experience Zone-ban, ahol a felhasználók személyre szabhatják a készülék beállításait, beleértve a billentyűzet világítási effektusait is, valamint nyomon követhetik a laptop rendszerállapotát is.

Acer Nitro 16: Játék, innováció és alkotás kompromisszumok nélkül

Az Acer Nitro 16 a játékélmény és a termelékenység fokozása érdekében egy eszközben ötvözi a legújabb technológiát és számos olyan funkciót, amelyek alkalmassá teszik a szabadidős játékra és a munkára egyaránt. A 16 hüvelykes gamer laptop akár Intel Core i7 14700HX processzorral és akár NVIDIA GeForce RTX 4060 Laptop GPU-val is beszerezhető, hogy lépést tartson a legigényesebb játékokkal és szoftverekkel anélkül, hogy kompromisszumot kelljen kötni. A játékosok és dolgozni vágyók egyaránt értékelni fogják az Intel processzorok hibrid architektúráját és a további E-magokat, amelyek segítenek felpörgetni a készülék teljesítményét és könnyedén veszik a többfeladatos terhelést munka közben. Az NVIDIA GeForce RTX 40 Series Laptop GPU Ada Lovelace architektúrája nagy előrelépést jelent mind a teljesítmény, mind az AI-alapú grafika terén. A játékosok könnyedén elmerülhetnek az élethű virtuális világokban a ray tracingnek és a DLSS 3.5-nek köszönhetően. Az NVIDIA RTX AI platformja által támogatott Nitro 16 emellett páratlan teljesítményt és egyedülálló képességeket kínál több mint 500 AI-alapú játékban és alkalmazásban. Ezeket a tartalmakat a 16 hüvelykes WQXGA (2560×1600) panelen élvezhetjük, amely gyors, 165 Hz-es frissítési frekvenciával és 100%-os sRGB színspektrum támogatással rendelkezik.

A Windows 11-es gamer laptop egy „AI-képes” eszközzé fejlődött, mivel integrálja a Copilotot a Windowsba és az Acer AI-fejlesztett konferencia megoldásait, intuitívabb és élvezetesebb élményt nyújtva így a felhasználóknak. A dedikált NitroSense gomb megnyomásával az új Experience Zone válik elérhetővé, ami átfogó áttekintést nyújt a Nitro 16 AI funkcióiról. Ezáltal a felhasználók könnyebben elsajátíthatják és kihasználhatják az új funkciókat. A NitroSense szoftverben a készülék teljesítménymódjait és a 4 zónás RGB billentyűzetvilágítást is a saját stílusukhoz és preferenciájukhoz igazíthatják a felhasználók.

A Nitro 16 remek hűtési megoldást kínál a dupla ventilátoros, négy légszívóval és négy légbefúvóval ellátott hűtőrendszerrel, amely segít minimalizálni a túlmelegedést, és teljes mértékben kiaknázza a CPU és a GPU teljesítményét. A kritikus alkatrészek védelme és hőátadása hatékonyabbá válik a CPU-n alkalmazott folyékony fém hővezető zsírnak köszönhetően. A késleltetésből és a kapcsolati zavarokból eredő zavarok minimalizálása érdekében a Nitro 16 Intel Killer DoubleShot Pro-val, kettős USB Type-C porttal és MicroSD kártyaolvasóval van felszerelve.

Összegezve

Az Acer bemutatta legújabb gamer laptopjait, a Predator Helios Neo 14-et és az Acer Nitro 16-ot, amelyek mindent kínálnak, amire a játékosok és a kreatív alkotók vágyhatnak. Mindkét modell a legfrissebb Intel Core processzorokkal és NVIDIA GeForce RTX 40 sorozatú laptop GPU-kkal rendelkezik, amelyek támogatják a legújabb AI-alapú technológiákat. A laptopok WQXGA kijelzői éles és élénk képet biztosítanak. Emellett számos újítással rendelkeznek, mint például a Microsoft Copilot integrációja és az Acer AI-fejlesztett videokonferencia funkciók.

A Predator Helios Neo 14 különösen impresszív teljesítményt nyújt a hordozható méretéhez képest, és kiváló hűtési megoldásokkal rendelkezik, hogy még a legigényesebb játékmenetek közben is optimális teljesítményt biztosítson. Az Acer Nitro 16 pedig egy sokoldalú megoldás, amely ideális választás mind a játék, mind a munka szempontjából, és szintén figyelemre méltó hűtési rendszerrel rendelkezik, hogy maximalizálja a teljesítményt és minimalizálja a túlmelegedést.

Mindkét modellben számos egyéb funkció és finomság található, mint például a kibővített kommunikációs és testreszabási lehetőségek, valamint az „ajándék” Xbox Game Pass Ultimate csomag, amely még több élményt kínál a felhasználóknak. Összességében ezek a laptopok szuper választások minden olyan ember számára, aki ki akarja használni a legújabb technológia előnyeit a játékban és a kreatív munkában egyaránt.

techkalauz.hu – az online techmagazin