Acer sajtóreggeli kékben

Az alábbi bejegyzés több, mint egy éve készült, így annak aktualitását nem garantálhatjuk. Megértésed köszönjük!

Vidám hangulatú sajtóreggeli keretében mutatta be az újságíróknak az Acer az új csodagépeiket, a Gemstone Blue sorozat első két tagját. A reggelin természetesen mi is ott voltunk és mindjárt közelebbről szemügyre is vettük a noteszeket.
Mindkét gép teljes mértékben a multimédiára van kihegyezve, remek technikai megoldások jellemzik őket. A legfontosabb újdonság az érintőfelületű Acer CineDash média konzol, mely mind a 16 hüvelykes Aspire Gemstone Blue 6920G mind a 18,1 collos képátlójú 8920G modellen megtalálható. Használata kimondottan kényelmes, finoman húzva rajta az ujjunkat is pontosan, gyorsan reagál. Nem mellesleg sci-fi filmeket idéző fényeivel és külsejével szemet gyönyörködtető látvány is. Ezt egészíti még ki a nekem legjobban tetsző aluminium tenyértámasz, mely dorozmás, csúszásátlós felületével igen kényelmes!
De impozáns a gép többi része is, az Acer designerei megint kitettek magukért. A fedlap félelmetesen eltalált, a mélykék csillogásból 3D szerűen kiemelkedő krómozott Acer felirat remekül mutat és nem mellesleg még világít is. De a fényekkel amúgy is remekül trükközött a cég, elég sok helyen elősejlik kékes derengés a gépből.
A kijelző egyenesen frenetikus: az 1920×1080 pixel felbontású Full HD képernyőn szaladó hős összes miteszerét megfigyelhetjük. A hangok is a moziélmény fokozását szolgálják, ennek érdekében az Acer számtalan technológiát (Dolby Home Theater, CineSurround, Tuba CineBass booster, True 5.1) felvonultat. A legérdekesebb egy speciális megoldás, melynek segítségével tényleg olyan, mintha hátulról szólna az 5.1-es hang. Alátámaszthatom: soha nem hallottam még szebben szóló notebookot.
Külön öröm lehet az Acer rajongóinak, hogy designváltás várható a Gemstone sorozatban. Az eddigi high-end sorozatú konzumer gépek dobozát megkapják a low-end, azaz a legolcsóbb változatok, míg a felső kategóriás Aspire modellek már az új, Gemsone Blue házba költöznek be. Egyetlen fájó pont, hogy az érintőfelületű médiakonzol csak a fent említett két modellben lesz elérhető. Az új noteszek ára felszereltségtől függően 300.000 fornittól indul és ahogy Virág elvtárs említette: “legfelső határ az égbolt”.

polip

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?