Acer sajtóreggeli kékben

Vidám hangulatú sajtóreggeli keretében mutatta be az újságíróknak az Acer az új csodagépeiket, a Gemstone Blue sorozat első két tagját. A reggelin természetesen mi is ott voltunk és mindjárt közelebbről szemügyre is vettük a noteszeket.
Mindkét gép teljes mértékben a multimédiára van kihegyezve, remek technikai megoldások jellemzik őket. A legfontosabb újdonság az érintőfelületű Acer CineDash média konzol, mely mind a 16 hüvelykes Aspire Gemstone Blue 6920G mind a 18,1 collos képátlójú 8920G modellen megtalálható. Használata kimondottan kényelmes, finoman húzva rajta az ujjunkat is pontosan, gyorsan reagál. Nem mellesleg sci-fi filmeket idéző fényeivel és külsejével szemet gyönyörködtető látvány is. Ezt egészíti még ki a nekem legjobban tetsző aluminium tenyértámasz, mely dorozmás, csúszásátlós felületével igen kényelmes!
De impozáns a gép többi része is, az Acer designerei megint kitettek magukért. A fedlap félelmetesen eltalált, a mélykék csillogásból 3D szerűen kiemelkedő krómozott Acer felirat remekül mutat és nem mellesleg még világít is. De a fényekkel amúgy is remekül trükközött a cég, elég sok helyen elősejlik kékes derengés a gépből.
A kijelző egyenesen frenetikus: az 1920×1080 pixel felbontású Full HD képernyőn szaladó hős összes miteszerét megfigyelhetjük. A hangok is a moziélmény fokozását szolgálják, ennek érdekében az Acer számtalan technológiát (Dolby Home Theater, CineSurround, Tuba CineBass booster, True 5.1) felvonultat. A legérdekesebb egy speciális megoldás, melynek segítségével tényleg olyan, mintha hátulról szólna az 5.1-es hang. Alátámaszthatom: soha nem hallottam még szebben szóló notebookot.
Külön öröm lehet az Acer rajongóinak, hogy designváltás várható a Gemstone sorozatban. Az eddigi high-end sorozatú konzumer gépek dobozát megkapják a low-end, azaz a legolcsóbb változatok, míg a felső kategóriás Aspire modellek már az új, Gemsone Blue házba költöznek be. Egyetlen fájó pont, hogy az érintőfelületű médiakonzol csak a fent említett két modellben lesz elérhető. Az új noteszek ára felszereltségtől függően 300.000 fornittól indul és ahogy Virág elvtárs említette: “legfelső határ az égbolt”.

polip

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?