AGEIA PhysX 100 M

Az alábbi bejegyzés több, mint egy éve készült, így annak aktualitását nem garantálhatjuk. Megértésed köszönjük!

Az AGEIA Technologies bejelentette a világ első, notebookokba tervezett PhysX processzorát. A most zajló Games Convention kiállításon bemutatott PPU a remények szerint nagyobb sikereket érhet el, mint asztali testvére.
“Az AGEIA PhysX Mobil PPU különösen alacsony hőtermeléssel rendelkezik,  és a fogyasztása is rendkívül kedvező: még játékkörülmények között is 10 W körüli. Az aktív energia gazdálkodás csökkenti az órajelet mind túlmelegedés, mind inaktivitás esetén. Ezen új megoldásnak köszönhetően a notebookokba optimalizált PhysX feldolgozó egység közel ugyanazt a teljesítményt nyújtja, mint az asztali PC-kbe szánt testvére.” olvasható a hivatalos sajtóközleményben.
Az AGEIA PhysX a világ első olyan fizikai feldolgozó egysége (PPU – Physical Processing Unit), amely képes tehermentesíteni a processzort és a GPU-t a szoftveres fizikai feldolgozás számításai alól. A PhysX processzor architektúrája vertex adatok többszálú feldolgozására lett felkészítve, ami lehetővé teszi a játékkészítők számára, hogy részletes, finom és precíz animációkat készítsenek, valamint jól szimulálják a különböző mozgásokat, hajat, ruhákat, folyadékokat, sűrű füstöt és egyéb dolgokat.
Kíváncsian várjuk mi lesz a dolog vége, hiszen az AGEIA PhysX nem vált népszerűvé a gémerek körében, bár ennek inkább az erre optimalizált játékok hiánya lehet a magyarázata.

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?