AI-jal fordítja podcastjeit a Spotify

0
43

Már több mint 100 millióan hallgatnak podcasteket a Spotify-on, egy új fejlesztés pedig lehetővé teszi, hogy még ennél is szélesebb tömegek élvezhessék a műfajt. A Spotify ugyanis mostantól mesterséges intelligencia által lefordított podcasteket is kínál, méghozzá úgy, hogy a célnyelven is megmarad a műsorvezetők hangszíne és jellegzetes beszédstílusa. A zenestreaming-platform ezt a ChatGPT fejlesztéséért is felelős OpenAI Whisper néven futó MI-modelljével éri el.

A Whisper már rövid mintákból is képes élethű hangokat generálni, s habár biztonsági okokból a nagyközönség számára még nem elérhető, a Spotify-jal kötött partnerség révén már munkára fogták. A gépi fordítású podcasteket a Translation Hub nevű felületen egy helyen is megtalálhatjuk, jelenleg az Armchair Expert, valamint Steven Bartlett és Lex Fridmann műsorainak epizódjaival a listán.

A világszerte elrajtoló és az ingyenes felhasználók számára is hozzáférhető MI-szolgáltatás kezdeti szakaszában csak korlátozott számú tartalom áll majd rendelkezésre. Továbbá érdemes hozzátenni, hogy csak kizárólag spanyol, francia és német nyelven, ám a Spotify azt ígéri, hogy a későbbiek során a műsorok és a támogatott nyelvek repertoárja is bővülni fog.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét