AI-jal variálnák azt, hogy miket fogyasztunk a YouTube-on

0
47

Szinte már nincs olyan nagyvállalat, amelyik ne kísérletezne valamilyen formában a mesterséges intelligenciával. A chatbotok terepén már a Google is bemutatta az indulóját, de a minap még Elon Musk saját ChatGPT-konkurense is színre lépett. Természetesen a Google anyavállalatához, az Alphabethez tartozó YouTube sem maradhatott ki a buliból, ahol most éppen egy olyan AI-alapú chatbottal kísérleteznek, ami elsősorban a nézett videók során felmerülő kérdésekre ad választ.

Az eszköz azonban nemcsak válaszol, de ajánlásokat is tesz a fogyasztott tartalmakhoz kapcsolódóan, illetve még “sok minden másra” is képes a YouTube közleménye alapján. A funkció egyébként a “YouChat” nevet kapta és a következő hetekben szakaszosan kerül majd bevezetésre a kiválasztott YouTube Premium tagsággal és androidos eszközökkel rendelkezők körében, viszont egyelőre még csak Amerikában.

Az ezt megkapó felhasználók egy, a videók alatt megjelenő „Ask” gombbal hívhatják majd elő a funkciót, ahol aztán feltehetik kérdéseiket. A YouTube szóvivője szerint a technológia nem a Google Bard chatbotját használja, a válaszokat sokkal inkább a „nagy nyelvi modellek (LLM-ek) generálják, amelyek a YouTube-on és az interneten elérhető információkból merítenek” – fejtette ki a szóvivő.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét