Ambilight bármilyen tévére? – Itt a megoldás

0
27

Az Ambilight a Philips televíziók nagy extrája, amelyet már többen próbáltak lemásolni. Ez persze nem véletlen, hiszen a képernyő körül megjelenő, dinamikusan változó fényglória igen látványos (főleg sötétben), és sokan szeretik.

Most a Nanoleaf nevű cég jelentette be, hogy piacra lép egy olyan termékkel, amely állításuk szerint minden más gyártó készülékénél is elhozza ezt a szolgáltatást. A szerényen csak Nanoleaf 4D-nek nevezett árucikk lelke egy hosszú, RGB LED-ek sokaságát tartalmazó szalag. Ezt kell felragasztani a készülék hátuljára az előre meghatározott módon. A termék része egy kamera is, amelyet a tévé kávájára kell felerősíteni. Ez állítólag figyeli a “képet”, és az elektronika ezen információk tudatában vezérli az egyes diódák színét és fényerejét.

Ennek köszönhetően keletkezik a tartalomhoz igazodó, dinamikusan változó fényglória a kijelző körül. Valószínűleg valamekkora késleltetés azért fennáll majd, és ez talán illúzióromboló lehet. A Nanoleaf 4D már előrendelhető: az 55-65 hüvelykes képátlóval bíró televíziókhoz használható verzió 100 dollárba (34 000 forint), a 65″-85″-es képátlójú televízióhoz járó változat 120 dollárba, azaz körülbelül 41 000 forintba kerül.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét