Amerika: az Apple a legnagyobb brand

0
7

Szegény Apple-t még az ág is húzza. Nem elég, hogy a vezér halála óta rosszabbnál rosszabb döntéseket hoznak, nagyon úgy fest, hogy még egy “budget” iPhone (~ 120k) is piacra kerül. Sok mindent fel lehetne itt sorolni, hogy mi mindennel sikerült rombolni azon a képen, amit Steve Jobs felépített, de ez most nem egy olyan cikk lesz. Ez egy friss statisztikát bemutató bejegyzés, ahol kicsit elemzés alá kerül az amerikai vállalat mobil részlege.

Az adatok, melyeket itt reprezentálunk, a Mashable forrása, és szigorúan az Egyesült Államok adatait tartalmazza. Kezdjük is rögtön a tényekkel. Az Apple a legnagyobb és legnépszerűbb Brand Amerikában. Az Android pedig a legnépszerűbb mobil operációs rendszer. Micsoda? Ez nem ellenmondásos vélemény. Nem. Vegyük szemügyre elsőnek a gyártókat. A világ egyik, ha nem a legnagyobb hatalommal rendelkező földrészének felhasználóinak 40%-a Apple terméket használ, ha mobil eszközről (mínusz laptop) van szó. A céggel szimpatizálók most joggal örülhetnek, hiszen az elmúlt 4-5 évben hiába lett a világ legnépszerűbb operációs rendszere a Google Androidja, az “i” termékeket nagyon nehéz letaszítani a trónról a világ azon részén. Ha azonban alaposabban megnézzük a diagrammot, akkor a kijelenthetjük, hogy ezt a csatát (egyelőre) az Apple nyerte, de a háború bizony már ott is eldőlt, az Android mindent visz. Talán ez lehet a legnagyobb elégtétel a Google számára, hiszen közös hazai pályán sikerül túlnőnie a riválison. Egy gyors számolás után kijön a végeredmény, hogy az szabadság elveit követő mobil operációs rendszer többségben van.

Amerika: az Apple a legnagyobb brand

Az utolsó félmondat lehet a kulcs? Elképzelhető. Az Android a nyíltságával, a szinte végtelen módon testreszabhatóságával legyőzte a mára már kicsit a régi iskolai egyenruhákra hajazó sablon iOS-t. Nincs két egyforma kinézettel rendelkező mobil, hiszen a Google megoldását mindenki a saját ízlésére szabhatja, így már nem csak egy eszköz lesz a szemében, hanem egy digitális társ. Emellett talán még a sokkal látványosabb, innovatívabb és logikusabb ökoszisztéma, ami miatt már nem csak a geek-ek, hanem az üzletemberek is az Android mellett döntenek.

Ha valaki hirtelen felindulásból valami nagyon frappánsan gondolkodna, neki előtte azért érdemes elolvasni egy elfogulatlan Apple felhasználó érveit is: http://goo.gl/l66I7Q

A teljes cikket Pucu barátomnak ajánlom 🙂

 

Bazsa

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét