Android 10 egy 6 éves mobilon?

0
27

A Fairphone 2 nem mai darab, 2015-ben jelent meg, és akkor a készülék Android 5.1 Lollipop rendszert futtatott. Aztán később megkapta a Marshmallow, Nougat és Pie rendszereket. Mihelyt megjelenik rá az Android 10, ez a telefon lesz a legelső olyan Android okostelefon, amelyet hét éven át támogatott a gyártója. Ez még akkor is megsüvegelendő eredmény, ha hozzávesszük, hogy az Android 10 sem éppen friss szoftveres környezet.

Az Android 10 frissítés megvalósításakor a holland cég Bharath Ravi Prakash indiai szoftverfejlesztővel dolgozott együtt. A munkálatokhoz nagyjából 10 hónap kellett, ami egyébként 8 hónappal kevesebb, mint amennyi az Android 9 frissítéshez kellett. Azok is örülhetnek, akik időközben egy újabb Fairphone modellre váltottak, nekik ugyanis még a héten elindul az Android 11 bétatesztelés.

Ezek a készülékek 2019 és 2020 folyamán kerültek forgalomba, az előbbi Android 9 Pie, a másik pedig Android 10 operációs rendszerrel a fedélzetén. A Fairphone csapata szemlátomást komolyan veszi a fenntarthatóság és a támogatás kérdését, érdemes őket szemmel tartani, remélhetőleg más manufaktúrákat is inspirálni fognak.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét