Android megoszlás: tovább nőtt a Jelly Bean részesedése

0
287

A Google, szokásához híven ismét frissítette azt a statisztikai kimutatást, melyben a nyilvánosságra hozza, hogy az egyes Android verziók miként oszlanak el a piacon. Az április végi adatok nem mutatnak meglepetést: a “modernkori” verziók, azok közül is aJelly Bean részesdése tovább növekedett.

Erre a tendenciára számítani lehetett, hiszen az új év új eszközöket és egyre több frissítést hozott. A tavalyi hardveresen erősnek számító modellek nagyrésze már megkapta a tavaly nyáron bemutatott 4.1.x-es Android Jelly Bean-t, míg az újonnan érkező telefonok, amelyek a közép és felső kategóriát célozzák meg, már gyárilag ezzel érkeznek, sőt egyes zászlóshajók kapásból a novemberben debütáló, azóta már két kisebb frissítésen átesett 4.2.x.-el jönnek. E két alverzió a pár sorral feljebb említett kódnévre hallgatnak, amely talán leglényegesebb újítása a Google Now volt.

Amíg a zselés cukorka “részvényei” mintegy 3,4 százalékkal emelkedtek, addig a az elődök ebből kifolyólag veszítettek a részesedésükből. Az Ice Cream Sandwich 1,8,míg a a 2010-ben bemutatott és azóta is nagyon sok eszközön futó Gingerbread 1,7 százalékkal esett vissza az előző kimutatáshoz képest.

Android megoszlás: tovább nőtt a Jelly Bean részesedése

Ami a Google Now mellett nagyban segíti a Jelly Bean terjeszkedését, az a nemrégiben újonnan leleplezett zászlóshajók a Sony, HTC és Samsung háza tájáról. A nagy népszerűség miatt, a tavalyi év legkomolyabb modelljei, amelyek már megkapták az update-et, az áraik elkezdenek esni, és a szolgáltatóknál is egyre kedvezőbb konstrukciókban lehet előfizetni.

 

Bazsa

 

Forrás: Android Dashboard

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét