Az Apple akkumulátor csereprogram keretében 11 millió készüléket javított tavaly

0
148

Az Apple akkumulátor csereprogram keretében rengeteg készüléket javított tavaly, miután beismerte, hogy a régi iPhone-okat direkt lassították le és a vállalat ezt próbálta jóvá tenni. 2018-ban kedvezményesen akkumulátor cserét hajtottak végre az iPhone-okon. Ennek az lett a vége, hogy a vállalat több, mint 11 millió iPhone akkumulátort cserélt ki. A számokat a vállalat CEO-ja, Tim Cook közölte egy hétfői meeting-en.

Ezek után nem csoda, hogy az Apple az akkumulátorcsere-programot okolja a gyengülő iPhone eladásokért. Valamint azért is, hogy nem érték el az elemzők által jósolt bevételt. A tavaly kicserélt 11 millióhoz képest a vállalat átlagosan egy évben 1 – 2 millió akkumulátort cserél ki az iPhone-okban, tehát brutális különbségről van szó.

Az Apple akkumulátor csereprogram keretében 11 millió készüléket javított

Hirdetés

Az Apple „kedvességének” rossz vége lett. A legtöbb felhasználó ahelyett, hogy lecserélte volna a jelenlegi iPhone-ját (többek között a gyengébb üzemidő miatt), kicseréltette az akkumulátort és bőven tud még legalább 1 évet várni. Az Apple mindössze 29 dollárt kért a cseréért. Figyelembe véve az átlagos javítási költségét egy Apple eszköznek, nagyon olcsón megúszták a felhasználók. Arról pedig nem is beszélve, hogy egy új iPhone XR, XS vagy XS Max mennyivel többe került volna.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét