Asus Eee a népszerű újdonság

Az Asus Eee subnotebookja jelenleg 3 konfigurációban érhető el az Egyesült Államokban: az Eee PC 4G fés 4G surf fekete és fehér színben 400 dollárért, valamint a Surf G Edition 350 dollárért, szintén fehér színben. A mindösszesen 90 dekás gépek 7 collos, 480×800 pixel felbontású kijelzővel érkeznek. A belsejükben nagyjából ugyanaz található: az Intel 910GML chipsetje mellett egy 900-as Celeron dübörög. A megjelenítésről az Intel GMA900-as GPU-ja gondoskodik. A gépben egyébként 512MB rendszermemória egy 4GB-os félvezető alapú merevlemez, egy WLAN és egy LAN kártya, 3 USB, egy VGA kivezetés és egy kártyaolvasó kapott még helyet. Egyetlen eltérés a 4G és a Surf 4G közt, a webkamera hiánya. Különbség még az akkuidő is: a Surf változat csak 2,8 órát üzemel a “klasszikus” 4G 3,5-es üzemidejéhez képest.
A Linux operációs rendszerrel szerelt gép egész jól telepített: Firefox, OpenOfficfe 2.0, Skype, Photo Manager és különféle játékok állnak rendelkezésünkre.   
A Laptop Magazine szerint az Eee PC kicsi, könnyű, egyetlen hátránya a Linuxos felület, melyhez nehéz jó programokat találni. Kiemelik a 7 hüvelykes kijelzőt, melyet a kategóriájában igen jónak minősítenek. Sokkal jobban látható, mint egy hasonló 5, 5,6 hüvelykes modell panelja. Megemlítik még a webkamera és a HSDPA hiányát.  
A NotebookReview jó felépítésű, tartós gépként jellemzi az Eee PC-t. Előnyének a rendkívül alacsony árát tartják, míg hátrányának a csekély tárolókapacitást, az olcsó műanyag tokot és a Windows hiányát jelölik meg. 
A TrustedReviews jellemzése szerint “a gép üdítően innovatív és arcátlanul olcsó”. Pozitívum számukra a nagyméretű billentyűzet, mellyel könnyű a netezés. Egyedül a képernyő felbontását tartják kicsit alacsonynak, rosszabb minőségűnek.
A PC Mag csak jókat írt mind a hardverről, mind a mellékelt Xandros Linuxról. A CNet sem cselekszik másként, de itt egyetlen gyenge pontnak a kijelzőt azért megemlítik.
Összefoglalva elmondható: az Asus kb. 400 dollárért olyan hordozható, könnyű és nem mellesleg szép gépet kínál, mely egyedülálló a piacon. A hihetelenül alacsony ára kárpótolhat mindenkit a gép egyéb hiányosságaiért.

polip

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?