Átveszi a Netflix szigorításait a többi szolgáltató is?

0
561

Ahogy arról már hallani lehetett, véget ért a Netflix-nél a jó világ, ugyanis a streamingszolgáltató úgy döntött, hogy véget vet a jogosulatlan jelszómegosztásoknak. Hivatalosan ugyanis csak az egy háztartásban élők osztozhatnának egy fiókon, így mostantól plusz pénzt kérnek minden olyan felhasználótól, aki másokkal, például barátokkal, ismerősökkel, szomszédokkal is megosztja a fiókját.

Hozzá kell tenni, hogy nem volt mindig ilyen morcos a streamingszolgáltató a jelszómegosztást illetően, 2016-ban ugyanis még az alapító Reed Hastings is azt mondta, hogy mindez a streaming műfaj velejárója. Egy médiakutató cég elemzése szerint a Netflixnek úgy néz ki, bejött a szigor, ugyanis a május végén hatályba lépett szabály óta meredeken nő az új ügyfélregisztrációk száma.

Az elemzőcég szerint május 26-án és 27-én csaknem százezren regisztráltak a streamingszolgáltatóra, ami magasabb szám, mint ami a 2020. március–áprilisi Covid-lezárások idején volt. Pete Pachal, a CoinDesk tartalomért felelős személyzeti vezetője pedig most arról beszélt, hogy más streamingszolgáltatások is figyelemmel kísérik a Netflix jelszómegosztás elleni küzdelmét.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét