Augusztusban kezdheti meg az 5nm-es Exynos 992 chipek gyártását a Samsung

0
134

A Samsung már egy ideje dolgozik az 5nm-es EUV gyártástechnológiáján és most különböző dél-koreai híresztelések szerint a gyártó készen áll a tömeggyártásra is. A ZDNet egyik cikke felfedte, hogy a következő chipjük az Exynos 992 lesz és csak a Samsung-on múlik, hogy a bekerülhet-e az augusztusban megjelenő Galaxy Note 20 készülékekbe.

Az Exynos 992 az ARM Cortex-A78 processzorát és Mali-G78 GPU-t fog használni. Ez papíron az elődhöz képest 20%-os gyorsulást jelentene a processzor terén, összehasonlítva a jelenlegi Exynos 990-ben levő Cortex-A77 processzorral. A grafikus chip terén pedig akár 25%-os gyorsulás is várható. Az ARM megerősítette, hogy a Cortex-A78 5nm-es gyártástechnológiával készül, a taiwani TSMC által.

Augusztusban kezdheti meg az Exynos 992 chipek gyártását a Samsung

Különböző ipari források szerint a Samsung az Exynos 992-t csak a hazai piacra szánt Galaxy Note20 modellekben használja majd és a nemzetközi piacon nagy valószínűséggel Snapdragon chipsettel kerülhetnek forgalomba az új modellek. Ezzel a megoldással a Samsung előnyre tehet szert a piacon a taiwani ellenfelével szemben.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét